TİKA Tiflis Koordinatörü Mustafa Kormaz, festivalin TİKA ile İstanbul Esenler Belediyesinin ortak yürüttüğü, İpek Yolu ülkelerinden gelen çocukların katıldığı bir etkinlik olduğunu söyledi.
23 Nisan'ın yalnızca Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı değil, aynı zamanda dünya çocuklarına armağan edilmiş bir bayram olduğunu ifade eden Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İstanbul Esenler Belediyesi festival içeriğini çok güzel hazırlamış. Çocukları alıp çeşitli etkinliklere götürüyorlar, İstanbul'u gezdiriyorlar. Ayrıca sadece Türk çocuklarıyla değil, İpek Yolu üzerindeki bütün ülkelerin çocuklarıyla kaynaşacak ve tanışacaklar. Bu da onlar için çok büyük bir öngörü ve vizyon olacak".
Yunus Emre Enstitüsüne de bir teklif götürdüklerini dile getiren Korkmaz, "Enstitü ile işbirliği içinde olalım dedik. Yunus Emre Enstitüsünden de çeşitli okullardan Türkçe derslerinde başarılı öğrencileri toparlamalarını istedik ve beraberce bu projeyi gerçekleştirdik." diye konuştu.
"Gürcistan’da yaklaşık 700 öğrenci Türkçe öğreniyor"
Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Zekeriya Gültekin de 7. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali gibi etkinliklerin Gürcistan'da Türkçe'yi ders olarak alan öğrenciler için bir destek olduğunu söyledi.
Gültekin, "Gürcistan’da yaklaşık 700 öğrenci, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü merkezince yürütülen seçmeli dil Türkçe projesi kapsamında Türkçe öğreniyor. Bu organizasyona Gürcistan’daki okullardan seçtiğimiz başarılı öğrencileri gönderiyoruz. Festival, Tiflis Yunus Emre Enstitüsünün Gürcistan’da yürüttüğü bu çalışmaları destekleyen çok önemli bir adım. Dolayısıyla bundan sonra da devam etmesini diliyoruz." dedi.
AA
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |