Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ergenekon davası kararlarına ilişkin eleştirileri “karavana atışlar” diye yorumladı. Yazıcı, “Herkesin vicdanı var, hâkim ve savcıların yok. Gaddarca karar veriyorlar” şeklindeki yaklaşımı sağlıksız bulduğunu belirtti.
Yazıcı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hakimlik ve savcılık mesleklerinin hassasiyetleri dikkate alındığında, “önlerine gelen herhangi bir konuyu kanıtsız ve belgesiz hükme dönüştürecekleri, böylesine gaddar bir tutum içerisinde olacakları” yönündeki düşüncelerin sağlıklı bir kanaat olamayacağını söyledi.
Bakan Yazıcı, mahkeme kararlarını değerlendirirken mâkul olmak gerektiğini vurgulayarak, “Yargılama için meşru değil demek, başka bir ifadeyle ‘Bunlar gayrimeşrudur’ demektir. Bunları sağlıklı bulmuyorum” ifadelerini kullandı.
Eleştirilerini Twitter hesabından da sürdüren Bakan Yazıcı, şunları belirtti: “Ergenekon’la ilgili en doğru tahlili bana göre Sayın İhsan Bal yaptı. Lisanen konuşmak zorunda kalan hakimler, bana göre, tutarlı doğru vurgular yaptılar. Fikir beyan ettiğin konuyla alakalı dokümanlara erişmek, okumak ve tahlil edebilme yetkinliğine sahip olmak gerek. Yargılama faaliyeti, millet adına yapılan ciddi bir iştir. Karavana atışlar onu sarsamaz, sarsmamalı.”
aa
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
|
|||||
|
|
|||||
|
Bunlar da ilginizi çekebilir...