CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik ile partinin genç belediye başkan adayları, dün akşam İBB Kültür A.Ş Dijital Deneyim Müzesi’nde düzenlenen CHP’nin Dijital Gençlik Buluşması'na katıldı.
'BU DÖNEM HEDEFİMİZ 15 BİN YURT YATAĞI'
İmamoğlu, genç adaylara şu sözlerle seslendi:
İstanbul’da yaptığımız geleceğe dönük her şey önce gençleri ilgilendiriyor. 5 yılda 65,1 kilometre metro açmanın da aslında gençlerin hayatını nasıl kolaylaştırdığını hepimiz biliyoruz. Çokça yenilikler kattık. İlk defa güçlü bir gençlik meclisinden İBB yurtlarına, aynı zamanda öğrenci burslarımızdan tutun ders atölyelerine, bunlarda hedeflerimiz çok büyüttük artık. Öyle inanılmaz yüksek sayılara doğru koşan hedeflerimiz konusu. 100 bin genç üniversite bursu alıyorsa İBB’den, bu gerçekten büyük bir sayıdır ve bunu tamamen uygar, tamamen adil bir şekilde yönetmenin de gururunu yaşıyorum. Zira alışıktır ya siyasette isim yazılır, isim verilir, burs çıkar misali işte bu burada bulunan siyasi yol arkadaşlarım var. Benim çalışma arkadaşlarım var. Ben varım. Bir kişinin dahi ismini sisteme şu kişi yazsın da alsın değil, tamamen adil bir metotla süreç işletiliyor. Çok ilginç noktalarda ilginç insanların kulağıma fısıldayarak vermiş olduğu o teşekkür mesajları beni dünyanın en mutlu belediye başkanı yapıyor.
Yine 5 bin 200 öğrencimiz yurtlarımızda. Bu eylülde 6 bin 500 olacak. Bu dönem için hedefimizi 15 bin yurt yatak sayısı olarak koyduk. Yurtlarımızın dünyada örnek yurtlar statüsüne girebilecek seviyede hizmetlerinin standardı oldukça yukarıda. Bunun yanı sıra yurtlarımızın öğrencilerimize çok farklı statüde hizmetleri de söz konusu. Hem içeriye hem dışarıya yani yurtta olanlar veya dışarıdan başvuranlar, staj imkanlarımız var. Bunu çok yukarıya taşıdık, deneyimliyorlar büyükşehir belediyesinin kent yönetimini. Tabii bunun yanı sıra birçok hizmetimize daha girebilirim.
'YENİ KÜTÜPHANELER ORGANİZE EDİYORUZ'
Özellikle gençlik meclisi uygulamalarımızda sadece bir gençlik meclisini harekete geçirmek değil, o mecliste ortaya konan taleplerin ya da stratejik plana ya da bir sonraki yılın bütçesine konmasını istedikleri bazı yatırımların takibini de onların üzerinden daire başkanlarına kadar yaparak o meselenin sonuca evrilmesine kadar sürecin içine katıyoruz. Festivalleri, konserleri, kütüphaneleri, yani bir dönemde bizden önce aldığımızın üç katı kadar yeni kütüphane açtık bu şehre. Sayısını artık karıştırıyorum çünkü çokça açıyoruz. Fırsat buldukça yeni mekanlarda yeni kütüphaneler organize ediyoruz. 43 kütüphaneyi açtık bu dönem. Artık 60’ın üstünde bir sayıya evrildi ve gerçekten büyük, kapasitesi yüksek kütüphaneler. İstanbul Planlama Ajansı’na ayrı bir sayfa aralamak isterim. Çünkü orası da yoğunluklu gençlerin ilgi gösterdiği bir kampüs oldu. Bu kampüs bir kent yönetimi ya da belediyecilik noktasında bir AR-GE merkezi gibi gençleri içine katan, sadece genç deyince öğrenciden akademisyene, siyasi gençlerden yerel yönetime meraklı gençlere kadar hem ulusal hem uluslararası ve İstanbul odağında çok nitelikli araştırmaları yaparak bunun üzerinden seminerler, toplantılar ve buna dönük birçok etkinliği yapan bir pozisyondayız. Tabii biz birçok hizmetimizi yaparken özellikle bugün burada genç yöneticilere, genç kamu yöneticilerine, genç belediyecilere, genç meclis üyelerine sesleniyorsak onlara birkaç cümleyi kurmak isterim.
'GENÇLERİN FİKİRLERİNİ ALARAK BELEDİYECİLİĞE ÇAĞ ATLATABİLİRİZ'
Gerçekten bizden bu dönemde Türkiye, hiçbir zaman beklemediği kadar daha yüksek seviyede, tahminimizin çok yukarılarında bir yeni belediyeciliği, bir yeni nesil belediyecilik talebi vardır. Bunu bizim çok iyi düşünüp iyi çalışmamız lazım ve bunun çok hızlı, pratik, kolay uygulayıcıları da açıkçası genç yöneticilerimiz olabilir. Bu bir anda Türkiye’de yerel yönetim üzerinden kamu yönetimi çerçevesinde soluk aldıran bir sisteme dönüşebilir. Bizler de deneyimlerimizle onlara destek, yardımcı oluruz ama genç arkadaşların katılımcı, şeffaf, ortak aklın hâkim olduğu, birlikte düşünüp birlikte karar verme mekanizmalarının geliştirildiği ilçelerden beldeye, illerden büyükşehire varıncaya kadar iş birliğini en üst seviyeye taşıyan uygar, medeni, biraz daha gençlerin kendini iyi hissettiği, ‘Bu benim belediyemdir, her şeyini açık, şeffaf paylaşıyor. Benim de fikrimi alıyor’ noktasındaki atılımlarla bambaşka yöntemleri uygulayabilir ve çağ atlatabiliriz belediyeciliğe. Bu bakımdan ben bu 5 yıl yerel yönetimde bir ikinci yüzyılın ilk 5 yılın devrimi olarak görüyorum. Bu devrimin de sahiplerinin gençler olmasını diliyorum ama meclis üyesi ama belediye başkanı statüsüyle bunun altlığını hem genel başkanımızın hem ilgili parti üst yöneticilerinin hem de bizim gibi deneyimli arkadaşlarımızın da katkılarıyla onların da yenilikçi fikirlerinin bir araya geldiği çok sıkı bir 2024-2029’un bizi beklediğini ifade etmek isterim.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...