Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) gri listesinden çıkması için kripto yasasına yönelik çalışmaların hızlandığına yönelik ifadeleri, kripto yasasının yıl sonundan önce TBMM’ye sunulacağına dair beklentileri artırdı.
Gate.io'nun Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez, düzenlemeye dair çalışmaların küresel oyuncuları memnun ettiğini dile getirdi.
Sönmez, “Küresel yatırım topluluğu gözünde güveni inşa etmek istikrarlı adımlarla, net bir stratejiyle mümkün oluyor ve ülkemiz bu konudaki taahhüdünü dünya çapında dikkat çeken icraatlerle doğruluyor. Kripto varlıklar konusunda bugüne dek farklı ülkelerde yürütülen, örneğin MiCA gibi düzenlemeler üzerine temellenen ve bu çalışmaları ileri taşıyacak adımlar, şüphesiz yabancı yatırımcıların da ilgisini çekecek. Gate.io’nun da aralarında olduğu küresel kripto borsaları, Türkiye’yi özellikle Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkas ülkeleri gibi pazarlara erişim için merkez olarak görüyor. Bu oyuncuları da kapsayacak bir düzenleme, Türkiye’ye yönelik küresel kripto para borsası ilgisini artırabilir” ifadelerini kullandı.
Bloomberg Intelligence tarafından yayımlanan bir araştırma notunda, ABD’de spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının onaylanmasının ardından, geleneksel finans kuruluşlarının artan ilgisiyle çok kısa sürede 100 milyar dolarlık yeni bir pazar oluşturabileceğine dikkat çekildiğini dile getiren Sönmez, “Kripto ekosistemi, kurumsal ilginin zirvelere çıktığı, yerleşik finansal kuruluşların kripto ve blokzinciri tabanlı yeni yatırım araçları geliştirmek için hamlelerde bulunduğu bir yılı geride bırakıyor. Bu küresel bir trend. Tutarlı bir kripto düzenlemesi, altyapısıyla küresel finans ekosisteminde parmakla gösterilen bir ülke olan Türkiye’nin köklü bankalarının, aracı kurumlarının da kriptoya sıcak bakmasını beraberinde getirebilir. Rekabeti destekleyecek ve kripto varlıkların ticaretine ilişkin net bir çerçeve sunan regülasyon, daha ilk günden ülke ekonomimiz için değer oluşturma potansiyeli taşıyor” diye konuştu.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...