Londra'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine günler kala adaylar, “Atatürk” üzerinden siyaset yapmaya başladı. Türk mahallesini ziyaret eden Ken Livingstone, Atatürk resmini göstererek “bu adamı tanıyan var mı” diye sordu ve rakibine gönderme yaptı.
Londra, 1 Mayıs'ta yapılacak Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin heyecanını yaşıyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığı sandalyesi için 10 aday yarışsa da seçimler öncesinde iki aday ön plana çıkıyor.
Bu adayların ilki Muhafazakar Parti'nin adayı Boris Johnson. Osmanlı İmparatorluğu'nun son yıllarında kısa süreli Dahiliye Nazırı görevinde bulunan gazeteci Ali Kemal'in soyundan olduğu belirtilen Boris Johnson, kendini “Türk kökenli” olarak tanıtarak, Londra'da yaşayan yaklaşık 500 bin Türk'ün oyunu istiyor.
'BU ADAMI TANIYAN VAR MI'
Johnson'ın en büyük rakibi ise halen Londra Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yürüten Ken Livingstone. Bugün Londra'daki Türk mahallesi olan Newington Green'e giderek buradaki Türk esnafı ziyaret eden Livingstone, girdiği bir dükkanda Atatürk resmini görünce rakibi Johnson'a göndermelerde bulundu.
Atatürk resmini göstererek “bu adamı tanıyan var mı” diye soran Livingstone, daha sonra Johnson'ın büyük dedesinin Atatürk'e ihanet ettiğini ve böylece sonunu hazırladığını söyledi.
Livingstone bir başka Türk gazetesi olan Olay'ın bürosunu da ziyaret etti ve burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Livingstone ayrıca dükkanları gezdi ve Türk seçmenlerle sohbet etti. Bir kafeteryada oturup Türk kahvesi içen, su böreği yiyen Livingstone, bir baklavacıda da Türk baklavasının tadına baktı. Livingstone, kafeteryanın önündeki nazar boncuğunun 'kem gözlerden koruduğunu' öğrenince, esprili bir şekilde, nazar boncuğunu Boris Johnson'a karşı kullanıp kullanamayacağını sordu.Livingstone bölgeden ayrılırken, bir dükkan sahibinin 'trafiği mahvettiniz' şeklindeki serzenişlerine de hedef oldu.
ALİ KEMAL KİMDİ?
1869 doğumlu olan Ali Kemal, gazeteci, yazar ve siyaset adamıydı. Paris Siyasal Bilgiler Yüksekokulu mezunu olan Ali Kemal, Jön Türkler arasına katılmıştı. Ali Kemal, 31 Mart olaylarından sonra yeniden Avrupa'ya kaçtı. 1919 yılında Damat Ferid Paşa kabinesinde önce maarif, sonra da dahiliye nazırı oldu. Nazırlıktan ayrıldıktan sonra Peyam-ı Sabah Gazetesi'nde ittihatçılığın devamı olarak gördüğü Kuvay-ı Milliye ve Kurtuluş Savaşı'na karşı çıktı. Savaşın kazanılmasından sonra İstanbul'da tutuklandı, Ankara'ya yargılanmak üzere götürülürken 1922 yılında linç edilerek öldürüldü.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...