İngiliz İç İstihbarat Servisi (MI5) ile ilgili şok bir polis raporu ortaya çıktı. Independent gazetesinin manşetten verdiği raporda MI5'ın, İngiltere'de yaşayan bazı Müslümanlara şantaj yaptığına ilişkin bilgiler yer alıyor. Rapora göre, ülkede yaşayan Müslümanların çeşitli faaliyetlerini MI5'a bildirmek için iş teklifi aldıklarını belirten beş İngiliz Müslüman, istihbarat teşkilatının, işbirliği yapmamaları halinde kendilerini terörist olarak ilan etmekle tehdit ettiğini söylüyor.
Somali asıllı Muhammed Aden, evine gelen postacı kılığına girmiş MI5 ajanlarının şantaj yap- tığını anlatıyor.
İlk olarak, Cibuti Havaalanı'nda MI5 tarafından yakalanıp 16 saat gözaltında tutulduklarını anlatan Somali asıllı 25 yaşındaki Muhammed Aden, daha sonra İngiltere'ye döndüklerinde farklı yaşlarda postacı kılığına girmiş MI5 ajanlarının evlerine geldiğini anlatıyor. Ajanlardan sürekli tehdit aldıklarını belirten Muhammed Aden, hatta bunlardan birinin, "Eğer sana ve ailene herhangi bir zarar gelmesini istemiyorsan bizimle işbirliği yaparsın." dediğini aktarıyor. Aden ayrıca, MI5 ile işbirliği yapmamaları halinde yurtdışına çıkma yasağı getirileceği ve bütün dünyaya terörist olarak ilan edilecekleri yönünde tehdit edildiklerini ifade ediyor. Aden, MI5'ı İngiliz polisine şikâyet ettiğini ve bazı lord ile milletvekillerine de konuyla ilgili mektuplar yazdığını da belirtiyor. Muhammed Aden ile birlikte yakalanan diğer İngiliz Müslümanlar 19 yaşındaki Madhi Hashi ve 25 yaşındaki Muhammed Nur da raporda yer alan ifadelerinde aynı şekilde tehdit edildiklerini dile getiriyor.
Independent gazetesi, MI5 tarafından yakalanan ve tehdit edilen 6 kişinin de daha önce hiçbir şekilde terör şüphesiyle gözaltına alınmadığına dikkat çekti. Muhammed Aden'in ikamet ettiği bölgede yer alan derneklerden biri olan Kentish Town Toplum Merkezi üyelerinden Sharhabeel Lone de konuyla ilgili bir mektubunda, "Bunların ortak yaptıkları tek şey yurtdışında Arapça öğrenmeleri ve Somalili olmaları. Bu tür ırkçılık ve İslamafobia türünden olaylar toplumda birliği ve dayanışmayı bozuyor." ifadelerini kullanıyor.
MI5 ise web sitesinden, "MI5 Müslümanlar dahil olmak üzere bütün din ve ırklardan eleman alımı yapıyor. Farklı geçmişi olan kişileri alıp onların tecrübelerinden yararlanmaya devam edeceğiz." şeklinde açıklama yaptı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |