E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Mısır Ordusu Güvence Verdi: 6 AY İÇİNDE GİDECEĞİZ!

Mısır'da Yüksek Askeri Konsey, iktidarı, seçilmiş devlet başkanı dahil olmak üzere 6 ay içinde sivil yöneticilere devretmeyi umduğunu bildirdi.

16.02.2011 - 02:28
Mısır Ordusu Güvence Verdi:

Resmi MENA ajansının haberinde, Yüksek Askeri Konsey'in açıklamasına yer verildi.

Açıklamada, "Yüksek Askeri Konsey, iktidarı 6 ay içinde sivil yönetime ve halkın görüşlerini yansıtan özgür ve barışçıl biçimde seçilen bir devlet başkanına devretmeyi umuyor" ifadesi yer aldı.

Konsey'in açıklamasında, Yüksek Askeri Konsey'in iktidar peşinde olmadığı da teyit edildi.

Yüksek Askeri Konsey, anayasa değişikliği komisyonunun çalışmasını 10 günde tamamlamasını öngören bir kararname yayımlamıştı.

Resmi haber ajansının duyurduğuna göre, Askeri Konsey başkanı Hüseyin Tantavi, anayasa değişikliği taslağını hazırlamakla görevlendirilen komisyonun başkanlığına emekli yargıç Tarık el Bişri'nin getirildiğini doğruladı.

Halk ayaklanmasının öncülerinden bir genç, dün iki Konsey üyesiyle yaptıkları görüşmeden sonra, 10 günde hazırlanacak anayasa değişikliği taslağının 2 ayda referanduma sunulacağını belirtmişti.

Askeri yönetim tarafından atanan anayasa değişikliği taslağını hazırlama komisyonunun üyelerinden olduğu bildirilen hukuk uzmanı ve yasaklı Müslüman Kardeşler örgütünün üyesi olan Suphi Salih de bugün yaptığı açıklamada, hazırlanacak yeni metnin geçici olacağını ve demokratik bir yönetim kuruluncaya kadar geçerli olacağını söylemişti.

TAHRİR’E ANIT

Öte yandan Mısır'da 25 Ocak tarihinde başlayarak 18 gün süren olaylar sırasında hayatını kaybedenlerin yakınları, Tahrir Meydanı'nda ölen kişileri simgeleyecek bir anıtın yapılmasını istiyor.

Meydana koydukları bir stantta, olaylarda yaşamını yitirenlerin resimlerini güller ile birlikte sergileyen halk ile kayıp yakınları, alana bir anıt yapılması konusunda görüş birliği içinde.

Olaylarda ölen 300 kişinin hatıralarının, meydana konulan geçici bir stant ile yaşatılamayacağını ifade eden Mısırlılar, yetkililer tarafından alana yapılacak bir anıtın, Mısır'da devrim için canını verenlerin isimlerini geleceğe taşıyacağını söylediler.

Anadolu Ajansı muhabirine açıklamalarda bulunan Mahmud Azzam "Bu şekilde şehitlerimizi anmak bize yakışmıyor. Olaylarda can verenler için alana bir anıt yapılmalı. Mısır devrimi için hayatını kaybedenleri biz her zaman hatırlayacağız, gelecek nesillerinde onları tanıması için anıt şart" diye konuştu.
        
ZAFER YÜRÜYÜŞÜ HAZIRLIĞI

Mısır genelinde 18 gün boyunca yaptıkları protesto gösterileri ile Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'i istifa ettiren ve anayasa düzenlemesi ile ilgili istediklerini alan muhalefet, Cuma günü başkent Kahire'de yapılacak zafer yürüyüşüne hazırlanıyor.

Yürüyüş için hazırlıklar devam ederken, gönüllüler ve askeri birlikler, Tahrir Meydanı'nı çöplerden temizlemeye çalışıyor.

Gösteriler sırasında tahrip edilen otobüs durakları ile metro istasyonunu boyayan gönüllüler, yakılan araçların bölgeden kaldırılmasında askerlere yardım ettiler.

Muhalefetin zafer yürüyüşü planlaması nedeniyle Tahrir'e akın eden satıcılar, Cuma gününe kadar çok sayıda bayrak ve rozet satmayı hedefliyor.(aa)

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 16 Şubat 2011 Çarşamba 11:10

ordu resmen darbe yapıyor buna devrim diyorlar bizde de darbe ihtimali planı iddialarıyla komutanlar içeri alınıyor :) bu nasıl bi çelişki? yada başka bi taraftan bakalım, türkiye de darbe olsa tüm dünya devrim oldu diye demekki ordumuzun arkasında olacak :) bu dünyayı anlamak mümkün değil hep güçlüden yana ;) Tsk nın gücü de tartışılamaz akp nin niye böyle panik olduğu belli :) ama korkmasın acıtmıyordur :)

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hamaney Türkiye'yi Övdü Dünyaya Çattı
Tahran’a resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Gül, İran Cumhurbaşkanı ...
BERLUSCONİ ŞİMDİ YANDI
Reşit olmayan bir kızla birlikte olmak ve görevi suistimalle suçlanan ...
ABD Pakistan'a 3,1 Milyar Dolar Yardım Yapacak!
ABD Başkanı Barack Obama, 2012 yılı için Pakistan'a 3,1 milyar dolar yardım yapmayı planlıyor.
 
Yunanistan Toprağını Satmıyor!
Yunan hükümetinin Ege ile İyon denizinde bulunan 598 adacık ve kayalığı ...
Mısır'dan İsrail'i Korkutan Açıklama:
Mısır ile İsrail arasında 17 Eylül 1978'de imzalanan anlaşma Camp David ...
Arjantin, ABD'ye Protesto Notası Verecek
Arjantin, geçen perşembe günü Buenos Aires havaalanında bir Amerikan askeri ...
 
Üniversitelilerden Rejim Karşıtı Gösteri!
Yemen'in başkenti Sanaa'da yüzlerce üniversite öğrencisi rejim karşıtı ...
Türkiye'nin 12 Uluslararası Anlaşması Onaylandı
Türkiye ile Sırbistan, Maldivler, Slovenya, Kore, Suriye, İspanya, Kosova, ...
Türkiye-Ermenistan Normalleşme Süreci!
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, Türkiye-Ermenistan normalleşme ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
Torku Konyaspor
yangın
seçim
Kızılyıldız
big ben
Kuzey Kore
A Milli Takım
İlker İnanoğlu