AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun önderliğinde Bilkent Otel'de gerçekleştirilen ve 8 Alevi derneğinin yer aldığı iftara 900 davetli katılıyor.
İftara katılan davetliler arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Cemil Çiçek, Devlet Bakanları Mehmet Aydın ve Sait Yazıcıoğlu,İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, AK Parti yönetici ve milletvekilleri, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, gazete ve televizyonların yöneticileri bulunuyor.
Başbakan Erdoğan, iftarın yapıldığı salona girişinde alkışlarla karşılandı. Mersiye ve sofra duasının ardından iftara geçilecek. Yemeğin ardından da AK Parti İstanbul Milletvekilleri Reha Çamuroğlu ile İbrahim Yiğit'in selamlama konuşmalarının ardından Başbakan Erdoğan, iftara katılanlara hitap edecek.
Yemek menüsü, iftariyelik tabağı, mercimek çorbası, peynirli su böreği, sebze türlü, pilav, hoşaf ve dondurmalı kazandibinden oluşuyor. Alevi inancı gereği menüde et yemeklerine yer verilmezken, masalarda bıçak ve su bulunmuyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Bilktent Otel'de düzenlenen Alevi iftarında davetlilere sunulan yemek menüsü şöyle:
-İftariyelik tabağı
-Mercimek çorba
-Peynirli su böreği (Ekşi soslu)
-Türlü
-Pilav
-Hoşaf
NOTLAR.........
Alevi iftarı Mersiye(oruç açma duası) ile başlıyacak..
Yemekten görüntü alınması yasak...Şu anda gazeteciler yemek yenecek salonun yakınlarına bile yaklaştırılmıyor...
Yemekten hemen sonra sırasıyla İstanbul milletvekilleri İbrahim Yiğit ve yemeği organize eden Reha Çamuroğlu söz alacak...
En son Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşacak...
Konuşmalar sırasında kameralar içeri alınacak ve canlı yayın gerçekleşebilecek...
-Yoğun güvenlik önlemleri göze çarpıyor...
Otele gelenler tek tek aranıyor...
Uzman köpekler didik didik her köşeyi arıyor...
cafesiyaset
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...