E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Naci Görür iki bölgeyi özellikle uyardı: Taşınması lazım, kurtulma şansı yok! 

Prof. Dr. Naci Görür katıldığı canlı yayında Türkiye'deki deprem riskine ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaparken özellikle iki yer için çok çarpıcı ifadeler kullandı.

20.12.2023 - 00:04
Naci Görür iki bölgeyi özellikle uyardı: Taşınması lazım, kurtulma şansı yok!

6 Şubat'taki deprem felaketinin ardından ağzından çıkan her bir cümle dikkatle takip edilen Prof. Dr. Naci Görür, yine beklenen depremlere ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı.

TV100 ekranlarında yayınlanan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programının konuğu olan Görür, Işık'ın sorularını yanıtlarken özellikle iki yere dikkat çekti.

İKİ YERE DİKKAT ÇEKTİ

Gemlik için "Muhakkak taşınmalıdır" diyen Görür, Tunceli için ise "Tunceli'ye sahip çıkın, Tunceli önemli. Tunceli tam riskin altında" şeklinde konuştu.

Deprem tehlikesi altındaki şehirlere ilişkin dikkat çeken ifadeler kullanan Görür, Gemlik'in hem fayın üzerinde oturduğunu hem de oturduğu yerin de kumul olduğunu vurguladı.

Candaş Tolga Işık’ın "Fay hattının üzerinde yaşayan 18 il var Türkiye'de ve aktif fay hatları bunlar. Bunları konuşurken siz bir yeri söylediniz bana çok dikkatimi çekti benim. Gemlik dediniz. Gemlik'in normal şartlarda orada bir şehrin olmaması lazım, bir yaşanan yerin, insanların yaşadığı bir yerin olmaması lazım... Ben size şeyi anlatmaya çalıştım; sağlam bina falan... Dediniz ki; sus, sus dediniz yani fay hattı var baya bildiğiniz fay hattının üzerinde şehir var Türkiye'de, adı da Gemlik dediniz" ifadelerinin ardından Naci Görür çarpıcı sözlerle uyarılarda bulundu.

“GEMLİK MUHAKKAK TAŞINMALIDIR”

Görür "Ve üstelik de bakın orayı hükümetimiz bunu öngörmüş, galiba bir yasa da çıkartmışlar, Gemlik'i taşımaya karar vermişler" dedi. Işık "Ne zaman oluyor bu?" diye sorunca Görür, "Birkaç sene önce. Fakat sonra siyasi bir takım şeyler çalışmış, yine o işten vazgeçmiş durmuşlar" dedi.

Görür sözlerinin devamında, "Gemlik muhakkak taşınmalıdır. Gemlik bakın hem fayın üzerinde, yani Geyve-İznik-Gemlik, gelen kuzey anadolu fayının güney kolu üzerinde tam oturuyor ve oturduğu yer de kumul kumul. Alüvyal dolgu, deniz kumuyla dolu. Yani kurtulma şansı yok. Belki orada böyle tek katlı, çok zayıf evler olsaydı hadi bir bakıma. Belki de bir zaman bilindiği için öyle fazla yüksek yerlerin dışında bazı yerler de var, şimdi rant modasına uyup oralar da yükselmeye kalkar. Gemlik güney kolun deprem üretmesi halinde hiç kalmaz. Yani orası bir şekilde biter. Onun için onu bu Armutlu yarımadasına veya güneyine o yüksek yerlere, sağlam yerlere burayı taşımak lazım. Hükümetin burayı tahliye etme kararı doğrudur, kim bunu engellediyse yanlış yapmıştır" şeklinde konuştu.

TUNCELİ DE RİSK ALTINDA

Öte yandan Görür, Tunceli'ye de dikkat çekti ve Gümüşhane depremleriyle ilgili şu çaıklamayı yaptı:

"Büyük bir ihtimalle, o bölgede bir fay var, Dumanlı fayı zonunda. Dumanlı fayı bu Gümüşhane'nin o hemen yakınında gelir, kuzey anadolu fayına birleşir. Ve bu Olur tarafına gider. Yani kuzeydoğu yönünden bu Dumanlı fayı. Bu deprem de Dumanlı fay zonuda. O fay tam Erzincan’ın biraz batısında Kuzey Anadolu fayına birleşir. Hemen Erzincan ile Bingöl arasında Yedisu fayı vardır. Yani bu deprem olan faya görece olarak yakın. O Yedisu fayı en son depremi 1784’te üretmiştir ve deprem tekerrür periyodu da dolmuştur.”

Işık "Ne kadarlık bir depremden bahsediyorsunuz?" deyince Görür, "7’nin üzerinde bir depremle. Ve onun için ki ben birkaç gün önce söyledim, 'Tunceli’ye dikkat edin, Tunceli’yi depreme hazırlayın, Pülümür’ü depreme hazırlayın. Orada dikkatli olalım. Bunlar gerçekten tehdit altında.' Aynen Hatay'ı söylediğimiz gibi, Kahramanmaraş'ı söylediğimiz gibi, Elazığ'ı söylediğimiz gibi. Tunceli'ye sahip çıkın, Tunceli önemli. Çünkü tam riskin altında" ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:
Naci Görür , deprem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye Zekâ Vakfı’nın kurucusu Emrehan Halıcı: Genç önemli beyinlerin Türkiye’de kalmasını sağlayabilmeliyiz
"Türkiye’nin yetiştirdiği genç önemli beyinlerin Türkiye’de kalmasını ...
Kolombiya Eski Devlet Başkanı Turktime'a anlattı: Escobar'la göz göze geldim öldürün talimatı verdi!
Kolombiya'da yaptığı uyuşturucu ticaretiyle 1980'li yıllarda dünyanın ...
BIDEN'IN BAŞKANININ KANKASI SARIKAYA: İYİ OLACAK!
Aylan Bebek ve İslamafobia filmlerinin ünlü yönetmeni ve Türk Lobisi yöneticisi ...
 
DP lideri Uysal'dan Bakan Soylu hakkında çok konuşulacak sözler
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Turktime'ın sorularını yanıtladı.
“İktidar da, CHP’de değişecek!”
DSP’den Ankara adayı olan Haydar Yılmaz, adaylığı karşısında çıkar sağladığı ...
Erbakan, Oktar'ın karşısında durdu!
Film gibi bir hayatın, sıra dışı kahramanı Emin Şirin. Daha yakından tanımak için buyurun…
 
Bahçeli, TURKTIME'a konuştu
a
28 Şubat Darbesi'nin Perde Arkası
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
"CHP sokakçıdır, öbürleri meydancı"
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Euroleague
İsrail
moskova
Ahmet Kural
DEAŞ
1. Lig
TV8
Yılmaz Vural
Ramon Motta