Kuzey Irak'taki Kürt Bölgesel Yönetim Başbakanı Neçirvan Barzani, PKK'ya karşı düzenlenen askeri operasyonların sonuç vermeyeceğini savunarak, "Ben Türkiye'nin, köklü ve barışçıl bir çözüm düşünmesi zamanının geldiğini düşünüyorum. Çözüm kesinlikli askeri değil" dedi.
Neçirvan Barzani, CNNTürk kanalı ile yaptığı söyleşide, TSK tarafından PKK'ya karşı gerçekleştirilen sınır ötesi operasyonların, askeri yöntemlerin sorunun çözümü olmayacağını savundu.
Askeri operasyonların süresinin ve turunun ne olursa olsun sorunu çözmeyeceğinin tecrübe ile kanıtlandığını savunan Barzani, Türkiye'nin bunu iyi değerlendirmesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti:
"Sorun için barışçıl, siyasi çözümler aramak için çaba sarfetmeli. Eğer, Türkiye bu sorunu siyasi yollardan çözmek istiyorsa bunu, bu yıl yapmak önümüzdeki yılda yapmaktan daha iyi olur. Bu siyasi bir mesele, askeri bir konu değil. Bunu tecrübelerimden hareket ederek söylüyorum. Burada Türk ordusuyla ortak bir deneyim yaşadık. Ben Türkiye'nin, köklü ve barışçıl bir çözüm düşünmesi zamanının geldiğini düşünüyorum. Çözüm kesinlikle askeri değil."
Neçirvan Barzani, AKP hakkındaki kapatma davasına ilişkin bir soru üzerine de, bunun Türkiye'nin "iç meselesi" olduğunu belirterek, "Türkiye'nin içişlerine müdahale etmek istemiyoruz. Ancak nihayetinde davanın Türk halkı ve devletin çıkarına olacak bir doğrultuda sonuçlanmasını umuyoruz" dedi.
Kuzey Irak'taki bir "Kürt devleti"nin kurulması için "gizli bir proje"nin olmadığını vurgulayan Barzani, "Biz Irak içinde kalma kararını aldık" ifadesini kullandı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...