ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'da ekonomiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin ticarette en büyük partnerleri olması nedeniyle Avrupa'nın, yeni bir durgunluk tehdidiyle karşı karşıya olmasının kendileri için de önemli bir durum oluşturduğunu söyledi.
Bu tehditlerle baş etmenin Avrupalı liderlerin elinde olduğunu ifade eden Obama, ''(Avrupalı liderler) durumun ciddiyetinin ve acil harekete geçme ihtiyacının farkında'' dedi.
Avrupa'da yaşananın sadece bir borç krizi olmadığına, birçok unsurun bulunduğuna işaret eden Obama, tıpkı ABD'nin 2009-2010 yıllarında yaptığı gibi, Avrupa'nın da bankacılık sistemini güçlendirmeye odaklanması gerektiğini vurguladı.
Obama, yönetim olarak geçen yılın sonunda Kongre'ye gönderdikleri ama tüm unsurlarıyla geçmeyen istihdam planının, bu noktada kritik önem taşıdığına değinerek, Kongre'ye bu planı yeniden gözden geçirme çağrısı yaptı.
AA
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |