E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Olmert'ten Siyaseti Bırakma Kararı 

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Eylül ayında yapılacak partisinin başkanlık seçimlerinde aday olmayacağını ve başbakanlıktan istifa edeceğini açıkladı.

31.07.2008 - 22:16
Olmert ten Siyaseti Bırakma Kararı

Olmert, Başbakanlık'ta düzenlediği basın toplantısında, bugüne dek, kendisine yapılan tüm baskı ve zorlamalara rağmen Başbakanlık görevini bırakmadığını belirtti ve "Ancak, önümüzdeki Kadima seçimlerinde başkanlığa adaylığımı koymuyorum" dedi.

İsrail Başbakanı, Eylül ayında yapılacak parti başkanlık seçimlerinde, Kadima liderliğine hak kazanacak kişi belli olur olmaz başbakanlıktan istifa edeceğini ve en kısa zamanda bir koalisyon hükümeti kurularak, ülkeyi yönetmesine olanak tanıyacağını söyledi. Mevcut durumun, böyle bir koalisyon kurulmasına olanak verdiğini dile getiren Olmert, hakkında açılan soruşturmalara atıfta bulunarak, "Ondan sonra da ellerimin temiz olduğunu kanıtlamak için gerekli zamanı kazanmış olacağım" diye konuştu.

Olmert, konuşmasının başlangıcında, Başbakan seçildiğinde, kendisine oy vermeyenlerin dahi yanında olacaklarını, ülke yararına kendisine destek çıkacaklarını düşündüğünü ifade etti. Ancak bu destek yerine, iş başına gelir gelmez, çeşitli suçlamalara, soruşturmalara, sorgulamalara maruz kaldığını kaydetti.

"Başbakanların bile sorgulanabildiği bir ülkenin Başbakanı olmaktan gurur duyduğunu" dile getiren Olmert, Başbakanların hukukun üzerinde olmadığını, ancak altında da olmadığını kaydetti. En çok ailesinin rahatsız edilmesinin kendisine acı verdiğini dile getiren Olmert, hukuk sistemi içerisinde kendisini temize çıkaracağını da bildiğini söyledi.

İsrail Başbakanı, konuşmasının sonunda, kendisine başbakan olma şansını veren halka minnettarlığını ifade etti ve hiç soru kabul etmeden, basın toplantısından ayrıldı.

Olmert'in açıklamasından önce, ABD Başkanı George W. Bush'u arayarak, kararı ile ilgili kendisini haberdar ettiği bildirildi.

Söz konusu açıklama, İsrail'deki siyasi yorumcular tarafından, Olmert'in siyasi kariyerinin sonu olarak değerlendirilirken, 17 Eylül'de yapılacak Kadima partisi ön seçimlerinde, Başbakan yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tzipi Livni'nin şansının büyük olduğu belirtiliyor.

-LİKUD'DAN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI-

Olmert'in açıklamasından sonra, muhalefetteki Likud Partisi, Olmert'in partisinde başkanlığa aday olmama kararının, erken genel seçimleri gerekli kıldığını savunan bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, Kadima'nın başında kimin olduğunun önemi bulunmadığı, hükümetin, ülkeyi yönetmekte olağanüstü başarısız olduğu öne sürüldü.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bush Ahmedinejad'dan Korktu mu?
Dünya, 'ABD İran'a her an girebilir' diye beklerken Pentagon'dan 'İran ...
İşte Bosna Katilinin Suç Listesi
Lahey'deki savaş suçları mahkemesine bugün teslim edilen Bosnalı Sırpların ...
YABANCI BASININ KAPATMA YORUMU: DÜNYANIN EN ÖNEMLİ PROJESİ ÇÖKME EŞİĞİNDE!
AKP hakkındaki kapatma davasıyla ilgili son yorumlar..Analiz ve yorumlarda, ...
 
Gezi Obama’ya Yaramadı McCain Öne Çıktı
Avrupa turunda pop yıldızı muamelesi gören Demokrat başkan adayı Barack ...
Plastik Oyuncaklara Yasak Geliyor
Plastik oyuncaklardaki bazı kimyasalların özellikle erkek çocukları için ...
Obama, Yardımcı Arıyor
ABD’de başkanlık seçimine üç ay kala Demokrat Parti’nin başkan adaylığını ...
 
DTÖ Görüşmeleri Başarısız
Dünya Ticaret Örgütü görüşmelerinin, tarımda himaye tartışması nedeniyle ...
İsrail&Suriye Görüşmeleri Sürüyor
İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail ve Suriye yetkililerinin Türkiye'deki ...
Sarkozy'den Kınama Mesajı!
Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy, Güngören'de meydana gelen saldırıyı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
şampiyonlar Ligi
hamza hamzaoğlu
ygs sonuçları
Adana Demirspor
CEV Şampiyonlar Ligi
poyraz karayel
ygs puan hesaplama
pkk
Emre Belözoğlu