Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke genelinde olduğu gibi Antalya'da da bu yıl soğuk bir kış yaşandığını belirtti.
Kış aylarında kısıtlı üretimin yanı sıra iç talepteki artışın sebze fiyatlarını yükselttiğini dile getiren Alp, bu durumda bile çiftçilerin emeklerinin karşılığını alamadığını kaydetti.
Hiçbir üreticinin ürününün çok yüksek fiyattan satılmasını istemediğini vurgulayan Alp, "Biz üreticiler, fiyatların tüketicilerin ekonomik anlamda rahatlıkla alıp tüketebilecekleri seviyelerde olmasını isteriz. Çünkü bu sürekliliği getirir, çiftçi de ancak bu şekilde para kazanabilir. Çok yüksek fiyatlara çıkan ancak çok satılmayan ürün olması bizleri de hoşnut etmiyor" dedi.
Son günlerde havaların ısınmasıyla sebze fiyatlarının yüzde 50-60 düştüğünü ifade eden Alp, "Ocak-şubat aylarında 2,5 liraya ulaşan biberin kilogram fiyatı 1,70, 4 lira olan patlıcan 1,30, 3 liraya kadar çıkan kabak 1,30, 7 lira olan taze fasulye 3 liraya, 2 lira olan salatalık da 80 kuruşa geriledi" diye konuştu.
İhracatın sebze ve meyve fiyatlarını etkileyen önemli faktörler arasında bulunduğuna işaret eden Alp, kış döneminde özellikle Rusya ve Avrupa ülkelerinin sebze taleplerinin fiyatların artmasına neden olduğunu anlattı.
"Yeşil ürünler bu kış altın dönemini yaşadı"
Marul, roka, maydanoz başta olmak üzere yeşil sebzenin bu kış döneminde altın dönemini yaşadığını dile getiren Alp, "Isıtmalı sistemle bu ürünleri yetiştiren çiftçilerimiz emeklerinin karşılığını kat kat aldı ancak üçte ikilik bir kesim seralarının uygun özellikte olmaması nedeniyle istediği verimi sağlayamadı" ifadelerini kullandı.
aa
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...