Şeker hastalığı her geçen gün biraz daha yaygınlaşıyor.Maalesef uzmanlardan korkutan açıklama geldi.2030 yılında neler olacak? İşte ayrıntılar... Dr. Wiesmeth, klinikteki Türkçe tercümeli "Şeker hastalığında yeni tedavi metotları" konulu konferansta özellikle yeterli Almancaları olmayan birinci nesil Türkleri bilgilendirdi.
2030 YILINDA DÜNYA'DA 438 MİLYON ŞEKER HASTASI OLACAK
Diyabetin günümüzün en önemli halk hastalıklarından biri olduğunu söyleyen Dr. Wiesmeth "2010 yılı verilerine göre Dünyada 285 milyon olan diyabet hastası sayısının 2030'da 438 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu da 20-79 yaşları arası insanların yüzde 7,8'nin diyabet hastası olması demektir.
Diyabetli artışının insanların beslenme alışkanlıklarını değiştirmelerine ve daha az hareket etmeye yönelmelerine bağlı olduğunu vurgulayan Dr. Wiesmeth, bu hastalıkla ilgili tıptaki en son yenilikleri anlattı.
KANSIZ VE İĞNESİZ ŞEKER ÖLÇÜMÜ
Çok aşırı kilolularda mide küçültme ameliyatlarının daha hala güncel olduğunu söyleyen Dr. Wiesmeth, "Bu cerrahi işlem ancak 140 kilo üzeri hastalar için düşünülebilir" dedi. Lantus U300 adlı daha uzun etkili gece ensülini ve daha hızlı etkili Humalog U200 yemek ensülinlerinin piyasaya çıktığın söyleyen Dr. Wiesmeth, konferansa katılanlara kansız ve iğnesiz şeker ölçümü cihazını tanıttı.
Cihazın özellikle günde üç- dört kez kan şekerini ölçmek zorunda olanlar için ilginç olacağını vurgulayan Dr. Wiesmeth: "Şeker hastalarının artık bu dertten de kurtulacak.
Kola takılan ve 14 günde bir değiştirilen mikroçip ve bunu tarayıp kan şekerini ölçen yeni alet sayesinde şeker hastaları artik iğnesiz ve kansız şeker ölçümü yapabilecek" dedi.
Yeni cihazın aylık mikroçip giderinin 150 euroyu geçtiğini söyleyen Dr. Wiesmeth: "Hastalık sigortaları, üretici firma ile henüz anlaşmaya varamadı, onun için bu cihazın giderlerini üstlenmiyorlar.
Sanırım bu yıl sonuna kadar anlaşma sağlanır ve önümüzdeki yıldan itibaren bu cihazın giderleri artık hastalık sigortalarınca karşılanır" dedi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...