E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Şenol Güneş: Teslim olmak, pes etmek yok 

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, bordo-mavili takımda futbolcuların özgüven ve moral olarak sorun yaşadığını söyledi.

26.09.2024 - 17:45
Şenol Güneş: Teslim olmak, pes etmek yok

Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor hafta sonu sahasında Konyaspor'u ağırlayacak.

Bordo-mavililerde bu karşılaşma öncesinde teknik direktör Şenol Güneş Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.

Takımın içinde bulunduğu durumu değerlendiren ve oyun olarak beklentilerin altında kaldıklarını belirten Güneş, "Bütünüyle bir takım oluşturan camia şu anda bulunduğu yerden memnun değil. Herkesin üzüldüğünü biliyorum. Başarıyı konuşuruz ama başarısızlığı çözmek için karar alacak kişi benim. Her şeyi şeffaf bir şekilde paylaşmak istiyorum. Şu anda eleştirilerin daha üst seviyede olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Beklemediğimiz sonuçlar aldık. Oyunumuz beklentilerimizin altında kaldı. Trabzonspor'u kendi haline bıraksan bile böyle olmaması gerekiyor. Sadece odaklanacağımız nokta bugünü nasıl düzelteceğimiz." açıklamasında bulundu.

"TESLİM OLMAK, PES ETMEK YOK"

Bordo-mavili takımda oyuncuların özgüven ve moral sorunu yaşadığını aktaran deneyimli çalıştırıcı şunları söyledi, "Hayallerimizin çok gerisindeyiz. İyi takımız bunu gösterelim ama gösteremiyoruz. Takımın özgüven ve moral sorunu olduğu bir gerçek. Başarıyı yakaladıktan sonra yönetimde, teknik ekipte, medyada değişimler olabilir. Özgüven ve moral sorunu var. Niyetler iyi olsa bile teşhiste sıkıntılar var. Takım ve bireysel olarak iyi olmak durumundayız. 3 maçta gördüğüm tablo bu. Yeterli mi değil. Takım oyunu ve oyun disiplini oturacak. Organizasyonun iyi olması için bireysel performansların iyi olması lazım. Düzeltilmesi gereken konu bu olmalı. Oyuncu ve ben, birlikte bu işi çözeceğiz. Teslim olmak, pes etmek yok."

Şenol Güneş sözlerine şöyle devam etti, "Oyun felsefimiz oturmadı. En azından 6-7 oyuncuyla baskın olmamız gerekiyor. Taraftarın üzüntüsünü biliyoruz. Hep üzülmekle zaman geçirmeyeceğiz. Çok çalışmaya ihtiyacımız var. Oyuncularımızın sorunu yok. Çalışma ve tesisler çok iyi. İmkanlar var. Kulüpten kaynaklanan bir sorun yok. Oyuncular sorunlu oyuncular değil ama eksikleri olduğunu kabul etmek lazım."

"ÇOK DAHA İYİ OLACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM"

Şenol Güneş transfer için şu ifadeleri kullandı, "Şu anda yapacak bir şey yok. Transfer çok konuşuluyor. Transfer bazen çözümdür. Şu anda yaptığımız transfer fazlalıkları da sorun olabiliyor. Bunlar yıkım için bir sebep değil. Oynayacağımız oyun bunun üzerinde. Alacaksanız devre arasında alalım dedim. Bize uyacak oyuncular almak istiyoruz. Eldeki oyunculara da söyledim. Burada bir takım yapacağım ve herkesin önü açık. Devreye kadar gittikten sonra ihtiyacımız olan mevkileri söyleyeceğiz, şu anda o eksikleri kadrodan tamamlayacağız. Kenara geldiğiniz zaman dışlanmış değilsiniz. Size de süre gelecek. Çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Başlangıçta iş zordur hatta imkansız gözükür ama olur. Eksik gördüğümüz her şeyi tedavi edeceğiz. Bizim bugünkü başarısızlığımızda çok şey konuşulabilir. Mazeret üretilebilir. Hakemi de mazeret göstermeyeceğiz."

"Şu anda şahsi beklentim bu şehre takımın umut ve mutluluk vermesi. Bunu yaşıyor bu şehir. Üzülmem yetmez. Ayakta kalacağım ve savaşacağım. Oyunumuzu göreceğiz. Bu anlatımlarımız devam edecek. Kırgınlıklar ve kızgınlıklar Trabzonspor sevgisini yaralamamalı. Trabzonspor sevgisine zarar vermemeli." diyen Şenol Güneş, "Oyuncular profesyoneldir, ben de profesyonelim ama duygu tarafını biliyorum. Hayatımın tüm dönemini, devre arası ve sene sonuna kadar yanlışlar değişecek, sorunlar çıkacak ama bunlara ben göğüs gereceğim. Amacımız tüm Trabzonspor taraftarını mutlu etmek." ifadelerini kullandı.

"MENTAL DÜŞÜKLÜK VAR"

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı ve puan farkıyla ilgili soruya Şenol Güneş, "Puan olarak farka bakmıyoruz. Her maçı kazanmak için sahaya çıkacağız. Her maçı kazansanız bile görüntü olarak farklı gözükecek. 19 takımlı ligde her maçı kazansanız bile 6 puanlık fark gözüküyor. Son Antep maçında da aynı şeyi söyledim. Devreye kadar tekli rakamları önemsemiyorum. Şu anda biz o yarışta olur muyuz olmaz mıyız onu konuşuyoruz. Takımın düşüşü tam olarak fiziksel değil. Son bölümde yorulduk anlarım. Gidip geldiğimizde doğru oynarsak o kadar yorulmayız. Mental düşüklük var. Şu anda oyunu yanlış oynuyoruz ve yoruluyoruz. Topa sahip olursan ve iyi pas yaparsan yorulmazsın. Biz topa sahip olduğumuzda yoruluyoruz. Oyun felsefesi belli. Kötü oyunlarını kabul ediyorum ama kötü oyuncu olduklarını kabul etmiyorum." yanıtını verdi.

"TEK SIKINTIMIZ BAŞARISIZLIK"

Kulüplerin transferde gereksiz harcamalar yapmasına karşı olduğunu söyleyen Şenol Güneş, "Transfere ekonomik olarak karışmam. Çirkin şeyler söylenebilir. Marka bir oyuncu alıyorsun bazen, niye aldın mı diyeceksin. Bugünün konusu değil bunlar. Transfer çözüm yollarından bir tanesidir. Öyle bir oyuncu alırsın ki kamuoyunu ikna edersin, marka değeri olur ve hazır olur, tamam. Ben kulüplerde gereksiz harcamaya ve borçlanmaya karşı olan biriyim. Trabzonspor'u bugüne kadar taşıyanlara teşekkür ettim. Tek sıkıntımız başarısızlık. 5 milyonluk oyuncuya, 10 milyon verirsen, başarılı olsan bile batacaksın! Yokluk yok, varlık var. Benim için de çalışma ortamı var. Taraftar da da destek olacak. Gücümüz yetmiyorsa hep beraber üzülürüz. Kimse üzülüp kahrolmasın. Eleştirisini üslubuyla söylesin." dedi.

Şenol Güneş sözlerini şöyle tamamladı, "Son 3-4 yıldır Türk futbolunda değişimler var. Kaynakların ne olduğu tartışılabilir. Harcamalar çok büyük. Fenerbahçe oyuncu üretti ve sattı, bu konuda başarılı oldu. Ancak şampiyonluk gelmeyince eleştiriliyor. Sonuç şampiyonluksa, 4 takım da aynı parayı harcasa diğer 3'ü bunu karşılayamayacak. Başarılı olma garantisi yok. Şampiyon olmadığında oyuncu üretip satıyorsan bu da başarı. Şu anda gittiğimiz yol bırak şampiyonluğu oyun olarak başarısızız. Ben Konya maçını kazanmadıktan sonra ne konuşacağım. Önce oyunu geliştirmemiz lazım. Şu anda o yolda değiliz. Tek hedefimiz şampiyonluk diyebilirim ama gerçeklerimiz o değil. İdeal 11 bulmalıyım. Şu anda bulmadım. Üzgünüm. Trabzonspor şampiyon olup kadro kuramıyorsa da başarısızdır. Bizim sorunlarımız var."

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beşiktaş-Hapoel Shlomo Tel Aviv maçı için çarpıcı karar
Beşiktaş Fibabanka'nın İsrail ekibi Hapoel Shlomo Tel Aviv ile EuroCup'ta ...
Bodrum FK maçların sonunu getiremiyor
Trendyol Süper Lig'in ilk 6 haftasında 2 maç kazanan Sipay Bodrum FK'da ...
Milli sporcudan iyi haber
İyileşen Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nın İspanya ayağında yarışabilecek.
 
Arda Güler'e hediye otomobil
Ünlü otomobil markası BMW, Real Madrid futbolcularına yeni elektrikli ...
Süper Lig'de yeni hafta başlıyor
Trendyol Süper Lig'in 7. haftası yarın yapılacak Net Global Sivasspor-RAMS ...
Beşiktaş, Ajax karşısında
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında bu akşam Hollanda ekibi Ajax'a konuk olacak.
 
Fenerbahçe Avrupa Ligi'nde sahne alıyor
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi ilk maçında bu akşam Belçika'nın Union Saint-Gilloise ...
Avrupa Ligi'nde heyecan başladı
UEFA Avrupa Ligi'nde ilk hafta mücadeleleri, oynanan 9 karşılaşmayla başladı.
O ülke için futboldan men beklentisi
Filistin Futbol Federasyonu (PFA), İsrail'in uluslararası futboldan men ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
rusya
Gökhan Töre
Almanya
nato
yunanistan
İsveç
Jose Mourinho
poyraz karayel
A) Milli Futbol Takımı