Son zamanlarda yapılan araştırmalar, yüzdeki sivilcelerin sadece cilt sorunlarına değil aynı zamanda da bazı içsel sağlık sorunlarının habercisi olabileceğini gösterdi.
Uzmanlar, yüzdeki sivilcelerin yerleşim yerlerinin ve vücudunuzun iç dengesini yansıtabileceğine dikkat çekiyor.
MUTLAKA DOKTORA BAŞVURULMALI
Bu nedenle yüzünüzde geçmeyen inatçı sivilceler varsa, mutlaka bir doktora başvurun.
Bu sivilceler, vücudunuzda neler olup bittiğine dair size bilgi verebilir ve hastalık varsa teşhisini kolaylaştırabilir.
ALIN BÖLGESİ
Örneğin, alın bölgesindeki sivilceler genellikle sindirim sistemi ile ilişkilendiriliyor.
Sindirim sistemi problemleri, alın bölgesindeki sivilcelerin oluşmasına neden olabilir.
Yanaklardaki sivilceler ise solunum yolu sorunları veya akciğer sağlığıyla bağlantılı olabilir.
Çene bölgesindeki sivilceler hormonal değişikliklerle ilişkilendirilirken, çene altı ve boyun bölgelerindeki sivilceler lenf düğümleri veya bağışıklık sistemi sorunlarına işaret edebilir.
Gözaltındaki sivilceler ise uyku eksikliği, yorgunluk veya stresle ilişkilendirilebilir.
BURUN BÖLGESİ
Burundaki sivilceler; stres, beslenme veya bazı kullanılan ilaçlardan kaynaklı olabilir.
Fakat en yaygın sebebi bu bölgedeki yetersiz hijyendir. Bu nedenle burun üstündeki sivilceleri önemsemeniz ve hemen harekete geçmeniz gerekebilir.
En yoğun sivilce çıkan yerlerden birisi de sırtımız. Sırttaki sivilceler, ciltteki toksin ve yağlarla karışan terin gözenekleri tıkaması sonucu oluşabilir.
Uzmanlar, cilt sorunlarının ve sivilcelerin kesin bir teşhis için yeterli olmadığını, ancak bu belirtilerin sağlık durumu hakkında ipuçları verebileceğini söylüyor.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...