E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Takma Diş Kabusunuz Olmasın 

Günümüzde implant destekli dişler en mükemmel ve olgun dönemini yaşamaktadır. Ancak yine de implantlarla ilgili yanlış bilgi ve fikir sahibi olabilmekteyiz.

29.07.2011 - 09:05
Takma Diş Kabusunuz Olmasın

İMPLANT HAKKINDA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR !

Kök hücre çalışmalarının hızla ilerlediği 21.yüzyılda doğal diş üretme çalışmaları da hızlı bir şekilde devam etmekte. Günümüzde implant destekli dişler en mükemmel ve olgun dönemini yaşamaktadır. Ancak yine de implantlarla ilgili yanlış bilgi ve fikir sahibi olabilmekteyiz. Dişsizliğe son veren bu harika uygulama ile ilgili Diş Hekimi Cansın Özgür doğru bilinen yanlışları sizler için açıklıyor.

İmplant uygulaması sırasında hastanın ağrı duyması...

İmplant uygulaması sırasında hastanın ağrı duyma olasılığı söz konusu bile değil. Çünkü doğru uygulanmış bir anestezi sonrasında hasta yapılan hiçbir uygulamayı hissedemez... Bu uygulama çeşitliliği sınırsız. Lokal anesteziyle, uygulanan bölge ile beyin arasında ileti sistemi belirli bir süreyle bloke olur. Böylece yapılan hiçbir işlem kesinlikle beyin ve dolayısıyla hasta tarafından hissedilemez.

İmplant uygulaması sonrası hastanın ağrı duyması...

İmplant uygulaması yapıldıktan sonra hastanın ağrı hissetmesi durumu düşük de olsa, söz konusudur. Fakat işlem prosedürün kurallarına uygun olarak yapıldığında bu çok sık yaşanmaz... Bu tatsız fenomenin hastalar tarafından en hafif şekilde geçmesi için hekim tarafından reçete edilecek ilaçlar var. Hastaların bu ilaçları harfiyen uygulaması gerekmekte. Bunun yanında hastaların uygulaması gereken başka kurallar söz konusu. Bunların başında hastanın implant uygulanan bölgeden gelen kanın tükürülmeden yutması, tütün ve tütün muamüllerinin 48 saat süreyle kullanmaması ve implant uygulaması yapılan bölgeyi temiz tutması gelmekte.

Bu uyarılara uyulması ve anatomik yapılara (sinirler vb.) zarar verilmemesi durumunda ağrı duyma olasılığa sıfıra çok ama çok yakın.

İmplantın çene kemiği ile uyum sağlamaması...

İmplant, 1952 yılında Per-Ingvar Brånemark tarafında bulunmuş. Çalışmalar ortopedi için yapılmıştır. Maymunlar üzerinde ortopedik vidalar üzerinde yapılan çalışmalar sırasında bulunmuş. Maymunların bacaklarına uygulanan titanyum vidaların çıkartılmaya çalışılması sonrasında çıkartılmasının çok ama çok zor olduğu keşfedilmiş. Sonrasında bu titanyum yapının çene kemiklerinde uygulanması düşünüldü ve bu konuda çok büyük bir başarı elde edildi.

İmplant titanyum alaşımlarından oluşmakta. Zaman içerisinde bu yapının yüzey özelliklerinde yapılan çalışmalarla çene kemiği ile implant birbirinden ayrılmaz yapılar haline geldi.. Yapılan araştırmalar implantların 15 yıllık başarısının %98,3 olduğunu gösterdi. Ama bu uygulamanın da bilimsel temellere dayanan kuralları söz konusu. Doğru prosedürle uygulanan implanların (özel vakalar hariç), alt çenede 2-4 ay, üst çenede ise 3-6 ay süreyle üzerine çiğneme işlemini yapacak bir protez yapılmadan bekletilmesi gerekmekte.

Protez yüklemesi yapıldıktan sonra ise implant birçok anlamda dişle aynı özelliğe sahiptir. Dolayısıyla iyi bir bakıma ihtiyacı var (Diş fırçalama vb.)

Bu kurallara uygun olarak yapılan implantların kaybedilmesi ihtimali %1 bile değil.

İmplant operasyonundan hemen sonra implantlarla çiğneme işlemi yapılabilir...

Özel durumlar haricinde bu durum söz konusu değildir. İmplant uygulaması sonrası implantın yüzeyinde oluşacak kemiğin bir süre ile hiçbir çiğneme travmasına uğramaması gerekmekte. Bu süre alt çenede 2-4 ay, üst çenede ise 3-6 aydır. Bu süre zarfında implanttan bağımsız olacak şekilde geçici protez uygulamaları yapılabilmekte. Hasta bu bekleme sürecinde dişsiz kalmamakta.

Diş çekimi işleminden hemen sonra implant uygulaması yapılabilir....

Diş çekimi sonrasında bazı özel durumlarda hemen implant uygulanabilmekte. Bu durumun oluşabilmesi için implantın yapılacağı alanda kesinlikle bir enfeksiyon belirtisi olmaması gerekmekte. Çünkü enfeksiyon varlığı implantın kaybına sebep olacak. Bu sebeple diş çekimi sonrası immediate implant uygulaması dikkatle uygulanması gereken bir durum.

İmplant uygulaması pahalı bir uygulamadır...

Tam aksine implant ilk bakışta pahalı bir uygulama gibi görünse de implant uygulaması yerine yapılacak olan uygulamalar, çevre dokulara implanttan çok daha fazla travma yaratacağından, ilk bakışta bize maddi olarak daha uygun olan uygulmalar bize ileri dönemde çok daha maliyetli sonuçlar doğuracak. Seçimlerimizi yaparken o günü değil çok daha uzun dönemleri düşünmek faydalı sonuçlar doğuracak.

Çene kemiği yetersiz olan hastalara implant uygulanmaz...

Teknolojideki ve bilimdeki hızlı gelişmeler sonrasında, çene kemiğindeki erimelerinde önüne geçilip ek cerrahi uygulamalarla bu durumları önlemek kolaylaştı. Şu an çok nadir vakalara implant uygulaması yapılamamakta.

Sonuç olarak implantla ilgili kulaktan dolma, gerçeklik dışı bilgilerimizi bir kenara bırakıp, bir uzmandan bilgi almak, teknolojinin gelişimlerini takip etmek, dişsizliği bir sıkıntı olmaktan çıkarıp, geride kalan tatsız bir anı haline getirmekte.

HÜRRİYET

YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 29 Temmuz 2011 Cuma 12:00

DEVELETI ılkel bakterılere benzeten dedem yenı genoma şeması çıkarmış yalınız öküz toplulugu dedıgı bır sinif varmiş ben bu öküz toplulugu sınıfı araştırdım dedemın yazmalarından yola çıkarken bu sınıf sadeçe kendi rahatını düşünen herşeyini yurt dişndan getren teknolojiyi sadeçe ilk önçe kendleri kullanan sonra çanları sıkıldıgında başkalarına stan bır sınıf devamlı şişman ekmegın kaç para oldugunu düşünmeyen bir sınıf ... ÖZELcelara şirketının human genoma prjlrının asıl başlangıçını dedem yap

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 29 Temmuz 2011 Cuma 11:51

gardıyanlarından herkesın işni yapmış iyide bır çok dişhekımının uzmanlarında işni yapmış dedem hapıshanede DUNYANIN OLUŞUMUNDA radondan türüyen radyo aktıvıteler konusuna egılmiş ZAVALLI ÜNÜVERSTELILER DEDEMIN kafayı sıyırdıgını düşünmüşler onlar düşüne dursun dedem radyoaktıf radyosyanların degışimlere mutasyona yol açtıgını saptamış saptamış ama dedemı gerdıyanlar düşünmesın diye kafasına koças bır kelepçe vurmuşlar DEVLETBU YAPARMI YAPAR İŞTE ABU ESNADA devletı ilkel bakterılere benzeten

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 29 Temmuz 2011 Cuma 11:41

EMIN OLUNUZKI uygulmalarınızdan çok ekılendım ne diyelım ana rahmınde başlayan bir seruvenın diş eti konusu radyoaktıvıte konusunu işlemışler japonlarda diş ekmış benım dedem muçit kavuçuktan diş yapmış derken yumuşak akrılıgı bulmuş veeee tam DİŞÇILIKTE MODERN UYGULAMIYA GEÇEÇEKKEN DEDEMI TUTUKLAMIŞLAR neden 1219 tababat şuabat ıçrakanunu 39 ebe hemşireler için 40,41,42,43 vs vs muhalefet nasıl olursa sen avrupadan evvel yumuşak akrılıgı bulursun derken azızım dedem hapıshanede mudurlerınden

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Onkoloji Hastalarına Onarım Eziyeti
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde Gündüz Tedavi Merkezi’nde kemoterapi ...
'Tansiyon Ölçtürme Zorunlu Olmalı, Ölçtürmeyene Ceza Verilmeli'
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. ...
Hamilelikte Doğru Bilinen Yanlışlar
Ağız ve diş sağlığı konusunda farkında olmadan yaptığımız hatalar, kimi ...
 
Günde 80 Kişi Sigarayı Bırakmak İçin Başvuruyor
Prof. Dr. Mazhar Osman, Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları E.A. ...
Sizin Ağrınız Hangisi?
Yaşam kalitesini düşüren ağrılar, tepeden tırnağa vücudun her yerinde olabiliyor...
Mide Ülseri, Reflü ve Gastridin Tedavisi Mormordıca da Saklı
Mide ülseri, reflü ve gastrit; uzun ilaç tedavilerine, sıkı diyetlere, ...
 
Dünya Hepatit Farkındalık Günü
A tipi hepatitlerin, özellikle sosyo ekonomik ve kültürel düzeyi yüksek ...
Diz ,Eklem Ağrılarında ve Romatizma Tedavisinde Büyük Yenilik
Edinilen bilgiler;Diz ve eklem ağrısı çekenlere ve romatizma hastalarına müjde niteliğinde...
'Ben Haritası' ile Cilt Kanseri Tanısı
Uzmanlara göre, güneş ışınlarının zararlı etkilerinin artmasıyla giderek ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
trabzonspor
passolig
Tehdit
Mehmet Şimşek
Anayasa
ali demir
Karşı
Fiorentina
Fox