Milli Takımlar Teknik Driektörü Fatih Terim, Belçika maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. İşte Fatih Terim'in açıklamaları:
Bizim için "iki C" çok önemli: Karşımızda genç ve dinamik bir takım var. 80 yıllardaki başarılarına geri dönmek istiyorlar. Yetenkeli bir genç kuşakla dafinallere katılıyorla. Bu bakımdan baştan soran çekişmeli geçmeye aday bir 90 dakika bizleri bekliyor.. Türk milli Takımı'nda iki tane 'C' çok önemli bunlar cesaret ve coşku. Belçika karşısında inatla her yolu nedeyeceğiz. Panikle çabukluğu birbirine karıştırmayan bir hücüm şekli deneyeceğiz.Taraftarlarımızdında oyuncularımıza destek vermesi bizim için çok önemli...
Belçika karşızsında biz favoriyiz: Belçika'nın oynadıkları maçlarını izleyerek onlara karşı hazırlnaıyor. Onların yaptığı beyanatlar bizim için önemli değil. Türk Milli Takımı Belçika'ya karşı favoridir. Ama bu yüzde yüz kazanacağız anlamına gelmez. futbolun da güzel yüzü bu. Onun için biz sadece kendimize bakalım. Onları hataya mecbur edersek ve iyi hücum edersek istediğimiz alırız.
Aurelo, Hakan Balta ve Mevlüt sakatlıkaltrı olan oyuncularımız. Aurelio'nun oynama ihtimali de doktorlarımızın sabah bize söylediğine göre yüzde 10.
Başarıyı motivasyonu kadar düşürmeyin: Milli Takım'ın bu başarısını motivasyona kadar düşürürsek ayıp etmiş oluruz. Olmayan birşeyi motive edemezsiniz. bunun öncesinde başarı için gerek yüzlerce şey var. Yeteneklerinizi kalbiyle ve aklıyla birleştirince motivasoyn o zaman işe yarar.
Kaybetmek en son düşündüğümüz şey, Ancak tam tersi olursa diğer maçlarda bunu telafi etmeye çaluışacağız. Bunu telafi edecek gücümüz yok. Diğer gruplara baktığımızda sürpriz sonuçlar alındı. Muhakkak ki onlar hala favori. Ancak bu sonuçlar ilginç puan durumlarını ortaya çıkarabilir.
Ancak bizim her zaman ilk hedefimiz grup birinci olarak finallere gitmek.
Belçika iyi bir takım: Ben Belçika'nın önemli silahlarını neden söyleyeyim basının önünde. Ben Belçika'yı takım olarak beğeniyorum, yeni katılan oyuncularını da beğeniyorum. Müfit hocadandan aldığı rapor o yönde.
Emre'nin annesi kriz geçirdi: Evet... Valla benim oyuncularımla olan diyalogum genel olarak dikkate alınması, beni çok sevindirir. Herhangi bir oyuncunun diğerinden farkı yoktur benim için. Ancak genel manada hak eden oyuncuları kazanmaya uğraşan bir teknik direktörüm ben. Emre'nin veya bir başkasının, başkasından ayrı muamelesi görmesi mümkün değildir. Bunu zaten ben açıkladım, karşılaşmada ilk çıkaracağım Emre'ydi. Bir akrabalık bağım yok, hayatımda da böyle bir bağ olmadı. Ama yetenekli futbolcuları da kaybetmek istemem. Ben sadece 26-27 yaşındaki bir yetenekli oyuncunun ömür boyu kaybedilmemesini isteyen bir oyuncuyum. Onun için ben Fatih Terim, onun için teknik drektörüm sizde gazetecisiniz. Mesleklerimiz farklı... Ben bir hareketi içimden geldiği gibi davranıyorum.
Bu arada ben şimdi açıklıyorum ve Emre'nin annesi dünkü söylenenlerden dolayı kriz geçirdi. Ben de ona karşılaşmaya bir gün kala izin verdim. Şimdi bunu söylemek zorundayım demek ki söylemem gerekiyordu eve dünkü söylenenlerden dolayı kriz geçirdi.
Şu paket programı öğrenemediniz. Şu üç gün sabredelimi öğrenedik, bekleyemiyoruz. Çünkü bu bizim eski hastalığımız. Yetiştirdiğimiz insanın değerini bilememek ama yabancılar yapınca onları hayranlıkla alkışlamak bizim en önemli alışkanlığımız.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |