E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Teşekkürler Fenerbahçe Başın Öne Eğilmesin

Fener tarihinin en kritik sınavında Chelsea'ye teslim oldu ve Devler Ligi'nde yarı finale uzanamadı! 4. dakikada Lampard'ın golüyle geriye düşen temsilcimiz, istedi, aradı ama olmadı!

9.04.2008 - 01:20
Teşekkürler Fenerbahçe

Fenerbahçe tarihinin en kritik sınavında dünya devi Chelsea'ye teslim oldu ve Devler Ligi'nde yarı finale uzanamadı! Daha 4. dakikada Lampard'ın golüyle geriye düşen temsilcimiz, maç boyunca etkiliydi, istedi, aradı ama olmadı! 87'de Lampard, Maviler'i yarı finalde Liverpool'un rakibi yaptı!

AYRINTILAR...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanş maçında Chelsea karşısında takımında değişiklikler yaptı.

Brezilyalı çalıştırıcı, Chelsea karşısında forvette Kezman'ın yerine Semih'e görev verirken, Uğur'un yerine kadroya Kazım'ı dahil etti. Zico, son maçlarda performansı düşen Kezman'ın yerine, sarı-lacivertli ekibe ligde Kayserispor karşısında galibiyeti getiren golü atan Semih'i İngiliz ekibe karşı forvette görevlendirdi.

Brezilyalı teknik adam, ''Devler Ligi''nde 2. turda Sevilla ile yapılan maçlardaki etkili performansının ardından düşüş yaşayan Uğur'u ilk 11'e almayıp, Deivid'ı bu futbolcunun mevkisinde orta alanın solunda oynattı. İlk maçta sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Gökhan, rövanşta takımdaki yerini aldı.

-KAZIM FORMAYI GİYDİ-
Sarı-lacivertlilerin Chelsea'yi İstanbul'da 2-1 yendikleri maçta ikinci yarıda Uğur'un yerine oyuna dahil olarak Fenerbahçe'nin maçtaki beraberlik golünü (1-1) atan Kazım, İngiliz ekibe karşı rövanşta formayı giydi.

Hastalığı nedeniyle dün akşamki antrenmana katılmayarak dinlendirilen Maldonado, tedaviyle maça yetiştirilerek Chelsea'ye karşı takımdaki yerini aldı.

Sakatlığı nedeniyle ligde Kayserispor maçında forma giyemeyen kaleci Volkan Demirel de önemli mücadelede kadroda yer aldı.

-CARLOS KADRODA YOK-
Fenerbahçe'de sakatlığı büyük ölçüde geçen ancak henüz tam olarak hazır olmayan Roberto Carlos maç kadrosunda yer almadı.

Uzun bir aradan sonra takımının ligde Kayserispor ile yaptığı maçta forma giyen, ikinci yarıda oyundan alınan Brezilyalı yıldız, ağrıları artığı için kadroya alınmadı.

Bu arada, yedek kalan Kezman Chelsea maçı öncesi sahada ısınan futbolcular arasında yer almadı. Kezman'ın dışındaki bütün yedek oyuncular ısınmaya çıktı.

-DOĞAN DA MAÇI İZLEDİ-
Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan da maçı Stamford Bridge Stadı'nda izledi.

Doğan, Türkiye'nin İngiltere Büyükelçisi Yiğit Alpogan ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerle birlikte stada geldi.

Stada girişinde başkan Aziz Yıldırım'a taraftarlar ilgi gösterdi.

-TUNCAY YALNIZ BIRAKMADI-
Dün gece Fenerbahçe'nin Londra'da konakladığı otele giderek eski takımını ziyaret eden Tuncay Şanlı, maçta da takımını yalnız bırakmadı.

Middelsbrough'ta forma giyen Tuncay, sarı-lacivertlilerin Chelsea ile yaptıkları önemli karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

-TARAFTARDAN BÜYÜK İLGİ-
Karşılaşmaya Fenerbahçeli taraftarlar büyük ilgi gösterirken, çok sayıda taraftar da Chelsea tribünlerinden maçı izledi.

Sarı-lacivertliler maç için Stamford Bridge Stadı'nda kendilerine ayrılan tribünü doldururken, kendi taraftarının tribününde bilet bulamayan çok sayıda taraftar da maçı Chelsea tribünlerinden aldıkları biletle izledi.

Bilet bulma umuduyla stat çevresine gelen çok sayıda taraftar bilet bulamadığı için maça giremedi.

-''BURASI KADIKÖY BURADAN ÇIKIŞ YOK'' TEZAHÜRATI-
Sarı-lacivertli taraftarlar maç öncesi yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi.

Taraftarlar bir ara tazahüratlarında futbolcuları kendi evinde hissetmesi için, ''Burası Kadıköy, buradan çıkış yok'' şeklinde tempo tuttu.

-NOTLAR-
İngiliz polisi maç öncesinde stat çevresinde güvenlik önlemleri uyguladı. Karşılaşmanın biletleri karaborsada bedelinin üst fiyatlarında satıldı. Maçtan 2-3 gün öncesinde bin paund fiyat biçilen biletler, yüksek bedel olup elde kalınca maç günü 250-300 İngiliz Sterlini rakamlarına düştü. Fenerbahçe tribününe bilet bulamayan Türk taraftarlar, 200 ile 400 İngiliz Sterlini arasında değişen fiyatlarda Chelsea tribününden bilet aldı.

Karşılaşmaya Beşiktaş formalı ve Galatasaray formalı gelen Türk taraftarlar da göze çarptı.

İngiliz polisi, maç öncesi stadın karşısındaki bir sokakta naklen yayın araçlarını kuran Türk Televizyonlarına güvenlik gerekçesiyle yayın yaptırmadı.

Fenerbahçeli taraftarlar, maçın başlamasına 2 saat kala tribündeki yerlerini almaya başlayarak, erkenden stada girdi.

CHELSEA: 1 - FENERBAHÇE: 0

Stat: Stamford Bridge

Hakemler: Herbert Fandel, Carsten Cadach, Volker Wezel (Almanya)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Edu, Vederson, Kazım, Maldonado, Aurelio, Deivid, Alex, Semih

Chelsea: Cuducini x (Dk. 26 Hilario), Essien, Carvalho, Terry, Ashley Cole, Joe Cole, Ballack, Makelele, Lampard, Kalou, Drogba

:: MAÇIN ÖZETİ ::
Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanş mücadelesinde Chelsea ile Fenerbahçe arasındaki mücadelenin ilk yarısı Chelsea'nin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Rövanş mücadelesine İstanbul'da aldığı 2-1'lik galibiyetin avantajıyla başlayan Fenerbahçe, henüz 4. dakikada kalesinde beklemediği bir golle 1-0 geriye düştü.

Golün ardından bir süre kendi yarı alanında çıkamayan sarı-lacivertliler kalesinde gördüğü üst üste pozisyonlardan sonra kontrollü pasla rakibi karşısında mücadeleyi dengelemeye çalıştı. Maça hızlı giren rakibini yavaşlatmayı başaran sarı-lacivertliler, bir süre dengelediği mücadelede Alex'in rakip ceza alanına taşıdığı toplarla etkili olmaya çalıştı.

Rakibinin üzerine çok fazla gelemeyen kanatları kullanamayan sarı-lacivertliler, İstanbul'da olduğu gibi ilk yarıyı 1-0 yenik tamamladı.

Maçın başlamasına kısa bir süre kala sahanın sulanması nedeniyle futbolcuların ilk yarıdaki bazı pozisyonlarda kaydıkları görüldü.

Karşılaşmaya, İstanbul'daki gibi hızlı başlayan Chelsea, erken bulduğu golle ilk dakikalardan itibaren oyuna üstünlüğünü koymaya başladı.

Kanatlardan getirilen toplarla sık sık sarı-lacivertli kaleyi yoklayan İngiliz ekibi, kendi savunmasında ise 31. dakikada Lugano'nun kafa vuruşunda topu yandan auta attığı pozisyon dışında önemli bir tehlike yaşamadı.

İKİNCİ YARI AZ SONRA!

:: MAÇTAN DAKİKALAR ::
4. dakikada, Joe Cole'ün sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde boş kalan Ballack kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere göndererek Chelsea'yi 1-0 öne geçirdi.

8. dakikada, Kalou sol çaprazdan ceza alanına taşıdığı topu kaleye yakın mesafedeki Joe Cole'ün önüne çıkardı. Bu futbolcunun gelişine vuruşunda direkten dönen topu savunma uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

22. dakikada, solda Gökhan'ı çalımlayarak ceza alanına giren Drogba'nın uzaktan kavisli vuruşunda top direğin üzerinden auta çıktı.

30. dakikada, Alex'in rakip ceza alanına taşımaya çalıştığı topu Semih'e çıkardı. Semih'in uzak mesafeden etkisiz vuruşunda top yandan auta çıktı.

31. dakikada, Alex'in ceza alanının dışından kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde topa iyi yükselen Lugano'nun kafa vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.

33. dakikada, Joe Cole'den aldığı pasla ceza alanı cizgisi üzerinden yerden sert vuran Drogba'nın şutunda top kaleci Volkan Demirel'de kaldı.

41. dakikada, soldan ceza alanına giren Kalou'nun önünde Lugano varken içeriye gönderdiği topu kaleci Volkan kontrol etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı Chelsea'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İKİNCİ YARI DETAYLARI AZ SONRA!

---------------GALERİ---------------


 

------CANLI ANLATIMINA ---------

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali'nde Fenerbahçe'nin Chelsea ile yapacağı tarihi maçın CANLI ANLATIMINA hoş geldiniz..

 

Ve karşılaşma sona erdi. Fenerbahçemiz yarı final şansını kaçırdı ve Avrupa'ya veda etti: 2-0..

90'+2Alex'in ceza sahası içine gönderdği ortada Lugano kafayı vurdu ancak top kaleci Hilario'da kaldı..

90'Maçın sonuna 3 dakika uzatma eklendi..

89'Malouda ceza sahası dışından sol yağıyla etkili bir şut çekti, top az farkla auta gitti..

89'Son değişiklğimizi yaptık. Vederson çıktı, Ali Bilgin oyuna dahil oldu..

89'Ali Bilgin(Girdi) - Gökçek Vederson(Çıktı) (Fenerbahçe

87'Maalesef 2. gol de geldi.. Sağ kanatta Vederson'dan sıyrılan ve çizgiye inen Essien'in pasında Lampard boş durumda topu kalemize gönderdi..

87'Lampard  (Chelsea)Sarıkart

86'Maçın ilk sarı kartını hakeme tepki gösteren Essien gördü..

86'Essien  (Chelsea)

85'Malouda (Girdi) - Joe Cole (Çıktı) (Chelsea)

84'Joe Cole'le hızlı gelişen Chelsea atağında, Lampard'ın ceza sahası içinden attığı şutta, defansımız başarılıydı..

82'Chelsea savunmasından seken topu Kazım önünde buldu ve çok sert vurdu ancak Hilario güçlükle de olsa golü önledi..

81'Sol kanatta Uğur, rakibinden sıyrıldığı anda ortasını yaptı, kafalardan seken top Gökhan'da kaldı.. Milli oyuncunun şutunu Hilario son anda çizgi üzerinde tokatladı..

80'Chelsea tam anlamıyla geri çekilmiş durumda..

79'Temsilcimiz oyunun bu bölümlerde tüm hatlarıyla gol için bastırıyor..

78'Drogba'nın yaklaşık 25 metrden kullandığı fikiği Volkan soluna yatarak kornere çeldi..

77'Hızlı gelişen Chelsea atağında Drogba'nın ara pasına Cole hareketlendi. Kalesini yine zamanında terkeden Volkan, pozisyonu önledi..

75'Geride kalan dakikalarda Semih'in yerine Uğur sahada..

75'Uğur Boral(Girdi) - Semih Şentürk(Çıktı) (Fenerbahçe)

75'Lugano sağ içte topu kontrol etti ve kaleye şutunu çekti. Carvalho'ya çarpan top dışarı çıktı ancak hakem auta hükmetti.

72'Lampard'ın sağdan kullandığı serbste vuruşta, penaltı noktasına gelen topa, savunmamız kafayı vurdu, açılan topta Carvalho, kaleyi yokladı. Meşin yuvarlak üstten auta gitti..

70'Kezman'ın sol taraftan içeriye çevirmek istediği top, kaleci Hilario'da kaldı..

68'Maç orta saha mücadelesine döndü.. Her iki ekip de topa sahip olabilmek için müthiş bir gayret sarfediyor..

66'Gökhan'dan sıyrılan Drogba'nın ceza sahası dışından sağ alt köşeye attığı şutu Volkan kontrol etti.

65'Vederson'un yaptığı ortada arka direkte bekleyen Deivid kafasıyla topu geritye çevirdi. Topu kontrol eden Gökhan'ın şutu defansa takıldı..

 

63'Alex'in şık ara pasına Vederson'dan önce Belletti ayak koydu. Açılan top Alex'e geldi. Brezilyalı oyuncunun ortasında Chelsea savunması pozisyonu önledi..

60'Zico ilk değişikliğini yaptı. Maldonado çıktı ve yerine Kezman oyunda..

60'Mateja Kezman(Girdi) - Claudio Maldonado (Çıktı) (Fenerbahçe)

58'Belletti (Girdi) - Kalou (Çıktı) (Chelsea)

57'Hilario'nun uzun mesafeli degajına Drogba hareketlendi.. Volkan bu pozisyonda kalesinden çıkıp topa sahip oldu..

56'Stamford Bridge'de "Fener gol gol" sesleri yükseliyor..

55'Lugano'nun ortasında Semih topu kafasıyla arkadaşına kazandırmak istedi ancak meşin yuvarlağa deyemedi ve top Hilario'da kaldı..

52'Sağ kanattan hızlı gelen Joe Cole'ün altı pasa paralel gönderdiği pasa Kalou ve Volkan birlikte hareketlendi. Kalesini terkeden Volkan'a yardıma gelen Lugano topu söküp aldı ve tehlikeyi büyümeden önledi..

51'Kazım, Ashley Cole'e rağmen ortasını yaptı, top kaleci Hilario'da kaldı..

50'Joe Cole'ün sağ kanattan yaptığı orta bir hayli farkla auta çıktı.. Cole bu pozisyonun ardında kısa süreli bir sakatlık geçirdi..

49'Joe Cole'ün iki ara pası denemesinin, ilkinde Gökhan, ikincisinde de Edu zamanında müdahalelerle pozsiyonları önledi..

47'Drogba, ceza sahası içinde Lugano'dan vucüt çalımıyla sıyrıldı ve döndüğü anda şutunu çekti, Volkan bu pozsiyonda da iyi yer tuttu..

46'Carvalho düdük çaldıktan sonra sahaya girdi. Hakem Fandel bu olayı göremedi..

46'İkinci yarının ilk düdüğü geldi.. Başarılar Fenerbahçe..

İki takım da sahaya çıktı.. İkinci devre az sonra başlayacak..

Ve ilk yarının son düdüğü geldi.. Temsilcimiz soyunma odasına 1-0 geride gidiyor..

45'İlk yarının sonuna 1 dakika uzatma eklendi..

44'Topla oynama
Chelsea: %52
Fenerbahçe: 48

43'Her iki ekip de orta alanda pas hataları yapıyor..

41'Bu pozisyonun devamında sol kanttan hızla gelen Kalou, Gökhan'dan sıyrıldı ve ceza sahasına girdi. Bu oyuncunun plase denemesinde Volkan başarılıydı..

40'Semih'in tek başına yaptığı preste, top Vederson'a kadar geldi. Vederson'un yaptığı ortada Terry kafayla tehlikeyi önledi..

39'Orta sahada Alex rakiplerinden sıyrılmak istedi ancak araya giren Essien, Brezilyalı yıldızdan topu kaptı..

38'Gökhan Chelsea defansının sol tarafında tek başına müthiş bir pres yaptı ancak İngilizler topu uzaklaştırmayı başardı..

37'Lampard'ın savunmamızın arkasına atmak istediği pas kalecimiz Volkan'a kadar geldi..

36'Makalele'nin ortasında Gökhan yerinde bir kafa vuruşuyla pozisyonu önledi..

35'Alex'in uzun mesafeli ara pasına Vederson hareketlendi ancak karar ofsayt..

34'Ballack'ın pasında Drogba hareketlenmek istedi ancak Lugano kademeye girdi ve top Volkan'da kaldı..3

3'Sağdan gelen Joe Cole'ün havadan attığı pasa ceza shası içine giren Drogba voleyi vurdu, Volkan topu kontrol etti..

32'Son 5 dakikalık bölümde temsilcimizn gol için atakları var..

31'Alex'in Chelsea yarı sahası içinden kullandığı serbest vuruşta, bomboş durumda kalan Lugano kafayı vurdu, top auta çıktı..

30'Alex'ten aldığı pasta, Semih bekletmeden sol ayağıyla kavisli bir şut gönderdi, top az farkla dışarı çıktı..

28'Alex topu ayağına aldığı anda hareketlenmek istedi ve bir anda kendisini yerde buldu, ancak hakem devam dedi..

27'Lugano-Drogba mücadelesinde golcü oyuncu yerde kaldı ve kolundan sakatlandı..

26'Kaleci Cuducini oyuna devam edemiyor ve kaleci Hilario oyuna dahil oldu..

26'Hilario (Girdi) - Cudicini (Çıktı) (Chelsea)

24'Cudicini sakatlık geçiriyo.. Cuducini şu anda yere oturmuş bir vaziyette ve oyun durdu..

23'Ballack'ın Drogba'ya attığı pasta, Gökhan rakibinden hızlı davranarak, topu kaleci Volkan'a teslim etti..

22'Sol tarafta Gökhan'dan sıyrılmayı başaran Drogba'nın köşeye göndermek istediği top üstten dışarı gitti..

21'Sol kanattan hızla gelen Deivid'in yaptığı ortaya arka direkteki Kazım dokunamadı ve top auta gitti..

20'Makalele'nin Deivid'e yaptığı hareket faul. Hakem Fandel bu hareket sonrası Fransız oyuncuyu uyardı..

20'Deivid yaklaşık 30 metreden kendisine atılan topu göğsünde yumuşattığı anda kaleye şutunu çekti, top yandan auta gitti..

18'Ballack'ın ara pası denemesi kalecimiz Volkan'da kaldı.. Topu oyuna çabuk sokmak isteyen Volkan'ın hatasında Lampard kaleyi yoklamak istedi ancak defansımız rakibe şut şansı vermedi..

17'Deivid'in uzak mesafeli pasında, Kazım topu yakalayamadı ve meşin yuvarlak taca çıktı..

15'Fenerbahçe bu bölümlerde biraz daha ofansif bir anlayışla oynuyor..

14'Makalele'nin Semih'e yaptığı hareket faul. Atışı Alex kullandı, boş pozsiyonda Deivid kafasıyla Semih'e pas vermek istedi ancak top auta gitti..

13'Soldan gelen Drogba'nın içeriye yaptığı ortaya Edu ayak koydu ve top taca çıktı.

12'Gökhan rakibinden kaptığı topla, kendi yarı sahasından süratla rakip alana katetti ancak Milli oyuncuya yetişen Kalou, oyuncumuza orta şansı tanımadı..

11'Semih'in arapası denemesi defansta kalırken, bu pozisyonun devamında Kazım'ın yaptığı ortayı Terry savuşturdu..

10'Temsilcimiz şu anda tüm hatlarıyla kapanıyor..

9'Bu pozisyonun devamında ceza shası dışında topla buluşan Ballack'ın şutunu Volkan yatarak önledi..

8'Sol taraftan çizgiye inen Kalou Gökhan'dan sıyrıldığı anda içeri ortaladı, Joe Cole'ün ayağının dışıyla vurduğu şut yan direkten geri geldi.

 6'Chelsea golünden sonra, İngiliz taraftarlar takımları lehine tezahüratlar yapıyor..

5'Terry'e gelen ortada, İngiliz defansın göğsünden açılan topu Lampard takip etmeye çalıştı, Gökhan rakibine izin vermedi..

4'Maalesef kalemizde golü gördük. Lampard'ın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahasına gelen ortaya Ballack müsait durumda kafayı vurdu ve şimdi 1-0 gerideyiz

4'Ballack  (Chelsea)goll

3'Sol taraftan yapılan ortada top kaleci Cuducini'de kaldı..

1'Maça temsilcimiz başladı.. Başarılar Fenerbahçe..

1'Maça Fenerbahçe başladı. Aurelio ilk dakikada orta sahada yerde. Ballack'ın faulu sonrası kısa süren gerginlikte hakem Deivid'i uyardı..

Karşılaşmaya Fenerbahçemiz başladı..

Başarılar Fenerbahçe..

Saygı duruşu sona erdi.. Maçın başlamasına saniyeler var..

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Vladimir Putin
sınav stresi
Jose Mourinho
Yeni Zelanda
Ersun Yanal
deprem
kılıçdaroğlu
iflas
Kadir İnanır