Boşnak asıllı sanatçı Yasemen Latife Ayvaz Art Ankara Çağdaş Sanat Fuarı’nda…
Yasemen Latife Ayvaz : ‘’Sanatseverlerin içsel duygularına ulaşmayı hedefliyorum.’’ dedi.
Yasemen Latife Ayvaz, üretimlerini İstanbul’a olan hayranlığıyla lirik soyutlamalar olarak şekillendiriyor. Yapıtlarının soyut lekesellik içinde bir manzarayı ya da şehir görüntüsünü anımsatıyor olması, renklerin, dokuların ve katmanların, kent, insan, yaşam üçgeninde kültürel, etnik ve toplumu var eden değerlerle harmanlanmasını,onlardan izler ve detaylar barındırmasını, tüm bu gerçekliklere sanatsal bakış açısının yüklediği anlamları içeriyor.
‘’Eserlerimden tek bir anlam değil bir çok anlam çıkmakta…’’
Boşnak asıllı sanatçının, yeni kuşak bir çağdaş ressam olarak kent olgusu içinde ele aldığı sanatsal üretimleri, kaos ve karmaşa içinde yer alan kentte, gözden kaçan, farkına varamadığımız detayları, kimi zaman bir duvar yüzeyinden, kimi zaman bir teknenin kabarmış boyasından, ağaçtan, taştan ya da herhangi bir objenin üzerindeki lekelerde hayat buluyor. Sanatçı için renk, boya, malzeme dışında resim yapılacak her yüzey ya da resmi yapılacak her detay önemli bir yer tutuyor. Bu bağlamda sanatçı için deneysellik te vazgeçilmez bir süreci kapsıyor.
Uluslararası sanat fuarlarına katılacak
Ayvaz'ın katılmayı planladığı uluslararası fuarlar arasında Art Athina, Scope Basel ve Scope Miami Beach Çağdaş Sanat Fuarları yer alıyor.
Yasemen Latife Ayvaz kimdir?
Sanatçı 1970 yılında İzmir'de doğdu.
Ortaokul ve lise öğrenimini Özel Yükseliş Kolejinde tamamladıktan sonra 1995 yılında Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul’da yaşıyor.
Sanatsal çalışmalarına 9 yıldır Ressam-Akademisyen Seyit Mehmet Bucukoğlu ile devam eden sanatçı, üretimlerini İstanbul’a olan hayranlığıyla lirik soyutlamalar olarak şekillendiriyor.
Yapıtlarının soyut lekesellik içinde bir manzarayı ya da şehir görüntüsünü anımsatıyor olması, renklerin, dokuların ve katmanların, kent, insan, yaşam üçgeninde kültürel, etnik ve toplumu var eden değerlerle harmanlanmasını, onlardan izler ve detaylar barındırmasını, tüm bu gerçekliklere sanatsal bakış açısının yüklediği anlamları içeriyor.
Sanatçının, yeni kuşak bir ressam olarak kent olgusu içinde ele aldığı sanatsal üretimlerinde sanatçı, gözden kaçan, kentin kaos ve karmaşası içinde farkına varamadığımız detayları, kimi zaman bir duvar yüzeyinden, kimi zaman bir teknenin kabarmış boyasından, ağaçtan, taştan ya da herhangi bir objenin üzerindeki lekelerden esinleniyor. Sanatçı için renk, boya, malzeme ve resim yapılacak her yüzey ya da resmi yapılacak her detay önemli bir yer tutuyor. Bu bağlamda sanatçı için deneysellik te vazgeçilmez bir süreci kapsıyor.
Sanatçı, çağdaş sanatsal üretimlerini çeşitli karma sergilerde izleyenle buluşturdu.
Önemli koleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçı, üretimlerini kendi atölyesinde devam ettiriyor.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...