Yunanistan Maliye Bakanı Yannis Sturnaras, ekonomik krizle mücadele eden Yunanistan'ın yeni bir mali destek paketine ihtiyaç duyabileceğini belirterek, böyle bir olasılık durumunda yapılacak yardımın 10 milyar avro civarında olacağını bildirdi.
Yunanistan'ın, daha önceki mali yardımlar karşılığında imzalanan anlaşmalarla belirlenen kalkınma programı kapsamında 2015'e kadar olan hedef ve yükümlülüklerinin belirlendiğini ifade eden Sturnaras, yeni yardımın ek yükümlülükler getirmeyeceğini ileri sürdü.
Atina'da yayımlanan haftalık To Protothema gazetesine açıklamalarda bulunan Sturnaras, Eurogroup'un kasım ayı toplantısındaki, Yunanistan'ın borcunun azaltılmasıyla ilgili kararının bu konuda yasal temel oluşturduğunu, bununla ilgili gerekli koşulların 2014'te tutturulmasının hedeflendiğini kaydetti.
Yunanistan ekonomisinin, alınan önlemler sonucunda bazı olumlu sayılabilecek işaretler gözükmekle birlikte, serbest piyasalara çıkabilmek için, henüz faiz dışı kredi ve GSMH'de olumlu yönde istikrarlı gelişmeler gibi gerekli koşulları içermediğini ifade eden Sturnaras, "Faiz dışı kredi sağlanıp sağlanmadığı bu yıl ya da önümüzdeki yıl belli olacak" ifadesini kullandı.
Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Yunanistan'ın, yakında fon açığını kapatmak için yeni bir yardım paketine ihtiyaç duyacağını söylemişti. Kısa bir süre önce Atina'yı ziyaret eden Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Yörg Asmussen ise Yunanistan'a yeni yardım paketiyle ilgili Eurogroup'un kasım ayı toplantısındaki kararına işaret ederek, bu konunun Yunan ekonomisiyle ilgili 2013 yılı verilerinin açıklanmasının adından faiz dışı kredi sağlandığı belirlenmesi durumunda 2014'ün başlarında ele alınabileceğini bildirmişti.
-Yunanistan'ın borcu 321 milyar avroya ulaştı-
Diğer yandan, Yunanistan'ın borcunun bir yıl içerisinde 16 milyar avro artış kaydederek 321 milyar avroya ulaştığı bildirildi.
Haftalık To Vima gazetesinin ekonomik çevrelere dayandırdığı haberine göre, Yunanistan'da ekonomik krizin patlak verdiği 2012 yılından bu yana alınan önlemlere rağmen 18 milyar avro artış kaydeden ve GSMH'nin yüzde 180'nine tekabül eden yüksek borç oranının hükümet çevrelerinde büyük sıkıntıya neden olduğu belirtildi.
rotahaber
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...