Yunanistan'da hükümet, yabancılara oturum izni sağlayan "altın vize" uygulamasında gayrimenkul yatırımı sınırını 250 bin euro'dan 800 bin euro'ya çıkardı. Yatırım eşiğinin yükseltilmesine yönelik uygulama 31 Mart'tan itibaren geçerli olacak.
Başkent Atina ve Selanik'in yanı sıra tüm büyük adalarda (Rodos, Santorini, Mikonos ve Girit) ev satın alarak "altın vize" sahibi olmak isteyenler artık 800 bin euro'yu gözden çıkarmak zorunda kalacak. Ülkenin diğer bölgelerindeyse bu sınır 400 bin euro olacak.
AİRBNB YASAĞI
"Altın vize" konusundaki değişikliği kamuoyuna açıklayan Yunanistan Maliye Bakanı Kostis Hatzidakis, artık söz konusu evlerin "Airbnb" olarak kiralanmasına da izin verimeyeceğini duyurdu.
YABANCILARIN ALIM GÜCÜNDEN DOLAYI YUNAN HALKI EV BULMAKTA SIKINTI ÇEKİYORDU
Yunan hükümeti, "altın vize" uygulaması kapsamındaki önlemleri, ülkedeki konut sıkıntısıyla mücadele planının parçası olarak gerekçelendiriyor. Avrupa Birliği (AB) dışındaki yatırımcıların Yunanistan'dan aldığı gayrimenkul sayılarındaki artış, son yıllarda ülkedeki büyük kentlerde ve birçok adada satılık ev fiyatlarının ve kiraların ciddi oranda yükselmesine neden oldu.
EVİ SATMADIĞI SÜRECE 5 YILDA BİR OTURUM İZNİ GÜNCELLENECEK
Maliye Bakanı Hatzidakis, Yunanistan'ın "altın vize" uygulamasıyla 2023 yılında 2,5 milyar euro topladığını açıkladı. Yatırımcıların çoğu ise, Çin ve Türkiye'den. Oturum izni, beş yıl için geçerli. Ancak gayrimenkulu satın alan kişi, sahip olduğu evi elden çıkarmadığı takdirde oturum vizesinin süresi beş yıl daha uzuyor.
SCHENGEN HAKKI DA VAR
"Altın vize", başvuru sahibi ve ailesine beş yıllık oturum izninin yanı sıra Schengen Bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim hakkı da tanıyor.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...