E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Adnan Küçük

2024 AMERİKAN SEÇİMLERİ ÇOK BÜYÜK HADİSELERE GEBE GÖRÜNÜYOR
5 Temmuz 2024 Cuma

 

Amerika’da Seçimlerin Hileli Olup Olmadığı İle Alakalı Tartışmalar.

Amerika’da 2024’ün Kasım ayında genel seçimler yapılacak.

Bu seçimlerde, Amerikan halkı, Temsilciler Meclisi üyelerinin tamamını, Senato üyelerinin üçte birini, bir de yeni Başkan ve Yardımcısını seçecek.

Amerika’da seçimler genellikle iki parti arasında geçer. Dört yıl önceki seçimlere kadar, seçimlerin sağlıklı ve hilesiz olup olmadığı konularında pek tartışma yaşanmadı.

Kasım 2020 seçimlerinde, dönemim Amerikan Başkanı Donald Trump, aleyhine olacak şekilde çok yoğun ve yaygın seçim hileleri yapıldığını iddia etti.

Bazı resmi uygulamaların bu iddiaları haklı çıkardığı görülmektedir.

Bir misal vermek istiyorum. Bazı Eyaletlerdeki seçim bölgelerinde Cumhuriyetçi gözlemciler öğleye kadar oy sayımlarında sandığa kabul edilmedi. Ancak mahkeme kararı ile Cumhuriyetçi gözlemciler öğleden sonra oy sayımına kabul edildiler. Bu saate kadar, bazı seçim sandıklarında oyların yarıdan fazlasının sayıldığı görülmüştür. Her ne kadar, Cumhuriyetçi gözlemcilerin oy sayımlarına alınmaması tek başına bir hilenin mutlak delili olamaz ise de, diğer başka unsurlarla birlikte, hile ihtimalini ve iddialarını güçlendirmektedir.

Burada hile olduğuna dair mutlak doğruluktan ziyade algılar önem arz etmektedir. seçimlerin hileli olduğu yönündeki şaibe gerçekte olmasa da, bu yönde bir şaibe algısının oluşmuş olması, seçimin lekelenmesi için yeterli olmaktadır. Bazı güçlü deliller, bu şaibeyi daha da inanılır hale getirmektedir.

Bu misal bile tek başına şaibe için önemli işaret veriyor. Bu, ayrı bir yazıya konu olacak kadar geniş olduğu için bu kadarla yetinmek istiyorum.

Peki, Kasım 2024 seçimlerinde neler olur?

Muhalif Başkan adayı Trump, geçenlerde yaptığı açıklamada, Kasım seçimlerinde de benzer hilelerin olabileceğine işaret etti.

Kasım 2024 Seçimleri İle Alakalı Bazı Tespitler.

Seçim iki yaşlı arasında gerçekleşecek. Demokratların adayı mevcut başkan hem yürümekten hem de konuşmaktan aciz bir görüntü veriyor. Özellikle sağlık dorumu endişe verici boyutta. Yapılan bir araştırmaya göre, katılanların %70’ten fazlası, Biden’i Amerika’yı yönetebilmek için yeterli düzeyde sağlıklı olmadığını düşünüyor.

Trump da aslında oldukça yaşlı. Aralarında çok fazla yaş farkı yoktur.

Bir başka tespit de şu şekildedir.

Türkiye’de genellikle siyasilerin çok yalan söylediklerine, batta bu yönden, Türk siyasetçilerin Batılı siyasetçilerden farklı olduğuna inanılır. Oysa özellikle geçenlerde Trump ile Biden arasında canlı yayında söylenen yalanların havalarda uçuştuğu belirtiliyor. Bu da göstermektedir ki, yalancılık sadece Türk siyasetçilere mahsus değilmiş.

Kim Kazanırsa Neticeleri Ne Olur

Her iki aday da kazanacağına inanıyor. Bazı araştırmalar, Trump’ın bir miktar önde olduğunu gösteriyor ise de, burada önemli ve ciddiye alınması gerekli bir kanaatimi belirtmek istiyorum; o da şu şekildedir:

Amerika’da, 2020 seçimlerinde, Küresel güçler Biden’in seçilmesi yönünde bariz bir tutum sergilediler. Hatta, seçimlere karıştırılan hileler, küresel sermayenin fonladığı medya tarafından kamufle edildi. Bütün bu kamufle etme çabalarına rağmen, biraz Trump’ın çabalarıyla biraz da mızrağın çuvala sığmaması sebebiyle bazı seçim hileleri gündeme gelmeyi başardı.

Trump’ın bu seçim hilelerine yönelik tepkisi bütün bütün neticesiz kalmadı.

Önce Trump’ın, 2020 seçimlerinde, hem elektronik oy kullanımı hem de posta ile oy kullanımı ile alakalı seçim hilelerine yönelik açıklamalarına yer verelim.

Trump seçimlerin ardından elektronik oy kullanmaya ilişkin oy verme yazılımının 28 eyalette kendisine verilen milyonlarca oyu sildiğini, oyların Dominion adlı özel bir Şirket tarafından tasnif edildiğini, seçim gecesinde kendine ait elektronik oyların çalındığını belirtti.

Trump, mektupla gönderilen oyların da iğrenç bir şaka olduğunu açıkladı. Trump, ülkede "posta yoluyla" yapılan seçimler için gönderilen oy pusulalarının "ölülere, kedilere ve köpeklere" de gittiğini belirterek, seçim hilesinin bu türüne vurgu yaptı.

2021’de Seçim Hilesi Algısına Tepki Olarak Kongre Baskını

ABD Kongresinin Senato ve Temsilciler Meclisi kanatları, 6 Ocak 2021 günü saate 13.00’da, ABD Başkanlık seçimlerinin sonuçlarını Anayasa gereği tescil etmek için toplandı. Aynı saatte Trump daha önceden yaptığı çağrı üzerine Beyaz Saray önünde miting amacıyla toplanan kalabalığa, “seçimleri büyük bir farkla kendilerinin kazandığını, ancak hile ve usulsüzlük yoluyla haklarının çalındığını belirterek, destekçilerinden Kongre’ye yürümelerini ve delege oylarının tescil edileceği oturumda kendi söylemlerine destek veren Cumhuriyetçi partili Kongre üyelerine cesaret vermelerini istedi.

Bu çağrı üzerine hareket eden onbinlerce gösterici Kongre binasını işgal etti. Çıkan olaylarda biri polis beş kişi öldü ve on beş polis yaralandı. Kongre’ye giren kalabalıklar çoğu mekanları talan ettiler, Temsilciler Meclisi Başkanının odasını harabeye çevirdiler.

Bütün bu hadiseler, bir müddet sonra sakinleşti. Ama adli soruşturmalar birbiri peşine başlatıldı, Trump dahil birçok kişi yargılandı. Hala yargılamalar devam ediyor.

Trump’u bu tepkiye sevk eden ana etken, seçime hilenin karıştırıldığı yönündeki derin inançtır. Nitekim Trump, hileli olduğunu iddia ettiği seçim sonuçlarına yönelik çok yoğun itirazlarda bulundu ise de, bu itirazlardan Trump lehine olacak bir netice çıkmadı.

Kasım 2024 seçimlerinde de benzer bir durum yaşanır mı? sorusu haklı olarak akıllara takılıyor. Bu soruya cevap vermek için, bir ön belirleme yapmak gerekiyor.

Bir kere, öncelikle Amerika’yı kim yönetiyor, seçimleri kim yönlendiriyor, gerekirse kimler etkiliyor, bu etkili güçlere rağmen farklı bir netice ortaya çıkabilir mi? öncelikle bu sorulara cevap verilmesi gerekiyor.

Amerika’yı seçilen başkanlar değil, O’nun arkasındaki derin güçler yönetiyor. Toplumu yönlendirecek, yönlendirmede yetersiz kalındığında yargıyı etkileyebilecek düzeyde etkili olabilen Medya bu güçlerin mutlak kontrolü altında. Bu güçlere rağmen, Amerika’da kararlar alınamaz. Hatta bu güçler, ağırlıklarını ortaya koyduklarında, Kongre’de çıkmasını istedikleri bir kanun veto edilse bile, vetonun aşılması için lüzumlu olan Üçte iki çoğunluğu çok rahatlıkla sağlayabilecek etkinliğe sahipler. Amerika’da Kongre’de parti disiplininin mevcut olmaması, bu amaca hizmet etmek içindir.

Burada, kimin seçileceğine dair soruya cevap vermek için, bir soruya daha cevap bulunması gerekiyor; o da şudur: “Küresel güçler, hangisinin seçilmesini istiyor”?

Bu sorunun cevabı son derece önemlidir. Bu konuda şöyle bir belirleme söz konusu:

“Kasım 2024 seçimlerinde kararı, Amerikan halkı değil, her zamanki gibi, Cumhuriyetçi Yahudi lobisi ile Demokrat Yahudi lobisi verecek. Ya yeni bir aday isteyen Demokrat Yahudi Lobisi, ya da Trump’ı güvenilir bulmayan Cumhuriyetçi Yahudi Lobisi, ötekini ikna edecek. Sonucu hep birlikte göreceğiz”.

Bu belirlemenin bazı sonuçları olacaktır. Şöyle ki;

Şayet, Cumhuriyetçi Yahudi lobisinin dediği kabul edilir de Trump seçilirse, seçim sonuçları ile alakalı bir tartışma yaşanmayabilir. Zaten Trump, önde görünüyor; seçimler de bu anket sonuçları ile uyumlu gerçekleşmiş olur. Demokratlarda, küresel güçlere rağmen, seçim sonuçlarını etkileyecek düzeyde bir tartışma çıkarma motivasyonunun mevcut olmadığı söylenebilir.

Ama Demokrat Yahudi Lobisinin dediği olur da, Biden bütün yetersizliğine rağmen kazandırılmak istenirse, sonuçlar farklı olabilir.

Biden’in seçtirilmesi için uygulanacak ilk taktik, “sus payı” davasının etkin bir şekilde Trump aleyhine işletilmesidir. Nitekim Trump’ın eski porno film yıldızı Stormy Daniels'a yaptığı ödemeyi örtbas etmek için kayıtlarda tahrifat yapma suçlamasıyla yargılandığı davada kararın açıklanacağı Ceza duruşması 18 Eylül’e ertelendi. Cumhuriyetçi Parti’de adayın kim olacağı, 15 Eylül günü yapılacak kurultayda belirlenecek. Şayet Kurultayda Trump’ın adaylığı kesinleşirse, 18 Eylül duruşması Trump aleyhine işletilmek istenebilir.

Bu süreçte, yargı Demokrat Yahudi Lobilerin etkisi altında kalarak ya da bu yönde algı oluşarak Trump aleyhine karar vermesi, Trump ve taraftarlarını sokağa dökebilir.

Trump, bu davanın mutlak siyasi amaçlı olduğuna inanıyor. Tabanını da bu konuda inandırdığı söylenebilir. Trump’un tabanı üzerindeki mutlak etkinliği dikkate alındığında, seçim öncesinde, Amerika çok fazla karışabilir. Özellikle de Ceza duruşması sonrasında verilecek ceza kararına duyulacak tepki düzeyi, bu hadiselerin boyutunu belirleyecektir.

Demokrat Yahudi Lobilerin iradelerine ve etkilemelerine rağmen Trump’ın yükselişi yargılama taktikleri ile de engellenemediği takdirde, bu sefer de seçim hileleri devreye girdirilebilir. Bu sefer, Biden’in seçtirilmesi için çok daha kapsamlı oy hırsızlığını sağlayacak hilelere başvurulabilir ya da Trump bu yönde derin ve güçlü algılar oluşturabilir.

Kasım 2024 seçimleri için bize ipucu vereceği için, tekrardan 2020 seçimlerindeki Trump’ın tutumuna temas etmek istiyorum.

3 Kasım 2020 tarihinde gerçekleşen ABD başkanlık seçimleri ardından yaşanan ve parlamento binasının işgaline kadar varan trajik olayları Trump’ın siyasi tercihlerinden, kişiliğinden ve kampanya stratejisinden bağımsız değerlendirmek mümkün değildir. Mektupla oy kullanma ve elektronik oy kullanma ile ilgili yoğun ve yaygın hilelerin yapıldığı yönündeki derin ve güçlü şüphe, Trump’ın iddialarına ve taraftarlarını Kongre’ye yönlendirmesine önemli bir mesnet teşkil etmiş.

Şayet, Kasım 2024 seçimlerinde de Trump, benzer şekilde yoğun ve yaygın seçim hilelerinin yaşandığı kanaatine vardığı takdirde, tekrardan kitleleri harekete geçirebilir. 2021’de Kongre’ye yönelik yapılan baskının bir benzeri yaşanabilir.

Trump’ın, Cumhuriyetçi taban üzerinde çok büyük motive edici etkinliği mevcuttur. Bu etkileme, Amerika’da ileri düzeyde karmaşalara sebep olabilecek bazı hadiselerin yaşanmasına sebep olabilir. Hatta, hileli olduğuna inanılan oyların çok daha yükseklere tırmanması, önü alınması çok güç hadiselerin yaşanmasını tetikleyebilir.

Bütün bunlar, özellikle Trump’ın mizacından ve yaşanması muhtemel olan hadiselerden yapılan çıkarımlarla bazı öngörülerden ibarettir. Bütün bu öngörüler gerçekleşir mi? bilinmez. Ama bu öngörülerin gerçekleşmesi de çok uzak bir ihtimal değildir.

Bu sebeple son sözüm şu şekildedir:

Amerika’da Kasım 2024’de yapılacak seçimler çok büyük hadiselere gebe görünüyor.

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 12559 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
31 MART SEÇİMLERİ: DERSLER, MESAJLAR, TEPKİLER, RUH KAYBI (7)
6/20/2024
31 MART SEÇİMLERİ: DERSLER, MESAJLAR, TEPKİLER, RUH KAYBI (6)
6/7/2024
31 MART SEÇİMLERİ: DERSLER, MESAJLAR, TEPKİLER, RUH KAYBI (5)
5/23/2024
31 MART SEÇİMLERİ: DERSLER, MESAJLAR, TEPKİLER, RUH KAYBI (4)
5/10/2024
31 MART SEÇİMLERİ: DERSLER, MESAJLAR, TEPKİLER, RUH KAYBI (3)
4/30/2024
31 MART SEÇİMLERİ: DERSLER, MESAJLAR, TEPKİLER, RUH KAYBI (2)
4/20/2024
31 MART SEÇİMLERİ: DERSLER, MESAJLAR, TEPKİLER, RUH KAYBI(1)
4/9/2024
“ZİBİDİ”LİK İTHAMINI SAHİBİNE AYNEN İADE EDİYORUM!
3/29/2024
31 MART SEÇİMLERİ DEM’LENEN CHP İÇİN HÜSRANLA SONUÇLANABİLİR
3/21/2024
6 ŞUBAT 2023: UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ (3)
3/7/2024
6 ŞUBAT 2023: UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ (2)
2/20/2024
6 ŞUBAT 2023: UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ (1)
2/6/2024
TERÖR ÖRGÜLERİ İÇİN ÖNEMLİ OLAN İDEOLOJİ DEĞİL KULLANILIR APARAT OLMALARIDIR
1/22/2024
İŞGALE MEŞRU MÜDAFAA, HAKLI DİRENİŞE DE TERÖRİZM DENİYOR
1/10/2024
CUMHURİYET HALK PARTİSİ İSMİNİ KORUMA KANUNU ÇIKARILMALI
12/25/2023
CAN ATALAY VAKASINDA NİHAÎ ÇÖZÜM TBMM’NİN DEVREYE GİRMESİDİR
12/14/2023
GAZZE’DE MÜSTEMLEKE GÜÇLERİN GERÇEK KİMLİĞİ PAZARA SERİLDİ
11/27/2023
EĞİTİMİMİZİN TEMEL SORUNLARI: DİN EĞİTİMİ VE ÖĞRETİMİ (3)
11/13/2023
EĞİTİMİMİZİN TEMEL SORUNLARI: DİN EĞİTİMİ VE ÖĞRETİMİ (2)
10/22/2023
EĞİTİM SİSTEMİMİZLE ALAKALI DEĞERLENDİRMELER: MEB’İN ÜCRETSİZ KİTAP DAĞITMASI (1)
9/22/2023
OTORİTER MİLİTAN LAİKÇİ KİMLİKLE BÜTÜNLEŞTİRİLEN KARMA EĞİTİMİN ÇOĞULCULAŞTIRILMASI
8/8/2023
15 TEMMUZ RUHU GÜCÜNÜ NE ÖLÇÜDE KORUYOR?
7/15/2023
DEPREM BÖLGESİ HATAY’DA BAYRAM VE HÜZÜN BİR ARADA
6/30/2023
CHP İktidar Olabilir mi?
6/20/2023
14 VE 28 MAYIS SEÇİMLERİ: “SAHTE” VE ÇELİŞKİLİ SİYASETİN YENİLGİSİ
6/6/2023
KILIÇDAROĞLU’NUN SEÇİM STRATEJİSİ: “KİMLİKSİZLİK VE OMURGASIZLIK”
5/23/2023
14 MAYIS SEÇİMLERİNDE REHAVETE KAPILAN KAYBEDER
5/9/2023
CHP VE HDP’NİN ÖZERKLİK VAADİ: TÜRKİYE’NİN PARÇALANMASININ ÖN AŞAMASI MI?
4/26/2023
MİLLET İTTİFAKININ PKK GÜDÜMLÜ HDP’YE MAHKÛMİYETİ
4/13/2023
14 MAYIS SEÇİMLERİ: İYİCE PRESLENEN İYİ PARTİ İLE HDP İTTİFAKI
4/1/2023
KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ: BİRİNDEN NUR AKAR, BİRİNDEN KİR (3)
3/15/2023
KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ: BİRİNDEN NUR AKAR, BİRİNDEN KİR (2)
3/4/2023
KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ: BİRİNDEN NUR AKAR, BİRİNDEN KİR (1)
2/21/2023
VAKİT, KİN VE HUSUMET DEĞİL, DUA VE VEFA VAKTİDİR
2/10/2023
BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL GÜVENCE SAĞLANMASINA GEREK VARMI?
1/27/2023
6’LI MASANIN 6+1 FORMÜLÜ YÖNETİMDE NE KADAR İŞLEVSEL OLABİLİR?
1/12/2023
İMAMOĞLU, MENDERES VE ERDOĞAN’IN MAHKÛMİYETLERİ: HANGİSİ MAĞDUR?
12/25/2022
CHP GAYRI MİLLÎ BİR PARTİ MİDİR?
12/12/2022
SAHİPSİZ KÖPEKLERE BARINAK YAPMAYAN BELEDİYE BAŞKANLARININ GÖREVLERİNE SON VERİLMELİ
11/28/2022
PKK DİYE MÜSTAKİL BİR TERÖR ÖRGÜTÜ YOKTUR: “NOKTA”
11/17/2022
AB ÜYESİ ÜLKELERİN POLİTİKA ÜRETME YETERSİZLİĞİNİN AĞIR BEDELLERİ
11/8/2022
AİLENİN SAPKINLIK VE SALDIRILARA KARŞI KORUNMASI: 30 EKİM YÜRÜYÜŞÜ
10/28/2022
AVRUPA ADALET DİVANI: SEVSİNLER SİZİN ÇOĞULCULUK ANLAYIŞINIZI
10/16/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (6)
10/5/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (5)
9/25/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (4)
9/14/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (3)
9/4/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (2)
8/24/2022
CHP’NİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI? (1)
8/13/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRİZMLE İMTİHANI (5)
8/2/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRİZMLE İMTİHANI (4)
7/23/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRİZMLE İMTİHANI (3)
7/13/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRLE İMTİHANI (2)
7/3/2022
NATO’NUN KURULUŞ AMACI VE TERÖRLE İMTİHANI (1)
6/22/2022
AMERİKADA BİR CİNSEL SAPIK DAHA “VAHŞİCE” İDAM EDİLDİ(!?!?)
6/10/2022
II. ABDÜLHAMİD: MUTLAK İSTİBDADÇI, KIZIL SULTAN MI?
6/2/2022
EVLADLARINI BU VATAN UĞRUNA ŞEHİD VERENLER İÇİN EN ACI OLAN…
5/26/2022
DEMOKRATİK YOLLARLA DEMOKRASİYE GEÇİŞ: 14 MAYIS 1950
5/17/2022
İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN FESHİ KARARININ İPTALİ: YENİ BİR 367 VAKASI OLUR
5/7/2022
VAAAYYY BEEEE OSMAN KAVALA MELEKMİŞ(!?!?)
4/27/2022
PAÇALARI KANLA KİRLİ BİR ÜLKE “TÜRKİYENİN SİCİLİ BOZUK” DEMİŞ
4/20/2022
MANSUR SAVAŞ’IN CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLABİLME İHTİMALİ VAR MI?
4/12/2022
PAKİSTAN’DA NELER OLUYOR?
4/5/2022
GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM: SİSTEMİN “FİŞ”LE CİHAZA BAĞLANMASI
3/27/2022
AYM’NİN MEVCUT HÜKÜMET SİSTEMİNİ KİTLEYEN KARARI
3/19/2022
UKRAYNA: BÜYÜKLER TEPİŞİR, OLAN KÜÇÜKLERE OLUR!
3/11/2022
GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM AÇIKLAMASI: BOOOOM
3/4/2022
TÜRKİYE’DE MUHALEFET NEDEN İKTİDAR OLAMIYOR?
2/25/2022
HDP AYM TARAFINDAN KAPATILMAZSA NE OLUR?
2/17/2022
İNSAN HAKLARI AVRUPA SINIRLARINDAN İÇERİ GİREMİYOR!!!
2/9/2022
DEMOKRASİ NEREDEN GEÇER; DİYARBAKIRDAN MI YOKSA…?
2/2/2022
İNANANLARIN İNANCINI YARALAYAN SERÇE (!?!?)
1/26/2022
ENES KARA İNTİHAR ETTİ, CEMAAT VE TARİKAT DÜŞMANLIĞI DEPREŞTİ
1/19/2022
TÜRKİYE’DE BAŞKANLIK (CUMHURBAŞKANLIĞI) SİSTEMİ NEDEN YERLEŞEMEDİ?
1/12/2022
CHP, HALA DİNDARLAR İÇİN KORKUTUCU VE ÜRKÜTÜCÜ
1/5/2022
CHP’NİN “FETÖCÜLERLE DE HELALLEŞMEK” POLİTİKASI
12/29/2021
TÜRKİYE’DE İTTİFAKLAR VE MİLLET İTTİFAKI-HDP İLİŞKİSİ
12/22/2021
QUEBEC’DE BAŞÖRTÜSÜ TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜ VE İSLAMA YÖNELİK FARKLI UYGULAMALAR
12/15/2021
OKUL ÖNCESİ ÖĞRETİMDE DİN EĞİTİMİ VE LAİKLİK TARTIŞMALARI
12/8/2021
28 ŞUBAT ZİHNİYETİ “CELLADINA ÂŞIK” BAZI MAĞDURLARINDA DEVAM EDİYOR
12/1/2021
CHP’DEN HDP’YE “PKK İLE İLİŞKİLERİNİ MİNİMİZE ETME” ÖNERİSİ
11/24/2021
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE %50+1 ÇOĞUNLUK DEĞİŞMELİ Mİ?
11/17/2021
İYİ PARTİNİN KİMLİĞİNİ BİLEN VAR MI?
11/10/2021
ANAYASADAKİ DEĞİŞTİRİLMESİ YASAK HÜKÜMLERİN VESAYETÇİ TEMELİ
11/3/2021
İŞKENCE YAPMAK, DEMOKRATİK(!?) ABD İÇİN MEŞRU, TÜRKİYE İÇİN SUÇ!
10/27/2021
ÇAĞDAŞ UYGARLIK KAVRAMININ ANAYASADA NE İŞİ OLABİLİR Kİ?
10/20/2021
“YÜCE DEVLET”TEN GÜÇLÜ DEVLETE
10/13/2021
1982 ANAYASASININ İLK DÖRT MADDESİ DEĞİŞMELİ MİDİR?
10/7/2021
KASETÇİ DÜKKÂNININ ÜSTÜNDEKİ MAHKEMELERDEN YENİ YARGITAY BİNASINA
9/28/2021
YENİ BİR 367 ÖZLEMİ: RECEP TAYYİP ERDOĞAN 2023’DE ADAY OLAMAZ
9/19/2021
YENİ YARGITAY BİNASINDA DUA EDİLDİ, LAİKLİK ELDEN GİTTİ(!!!)
9/10/2021
YÜZDE ON MİLLİ SEÇİM BARAJI NE OLMALI?
9/1/2021
28 ŞUBATIN KUDRETLİ(!) PAŞALARI LAYIK OLDUKLARI YERE MARŞ MARŞ
8/23/2021
FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞI HANGİ PARTİLER ACABA?
8/9/2021
TUNUS’TA CUMHURBAŞKANLIĞI DARBESİ
7/29/2021
ÇANAKKALE’DEN 15 TEMMUZA: KAHRAMAN HALKIMIZIN VATAN SAVUNMASI
7/15/2021
TÜRKİYE’DE YAKIN GELECEKTE ERKEN SEÇİM OLABİLİR Mİ?
7/8/2021
BİZ DE BAŞÖRTÜSÜ HUSUMETİ BİTTİ ZANNEDİYORDUK; MEĞERSE…
6/28/2021
BAŞKANLIK SİSTEMİ ŞAHANE, “TROLLÜK” YAFTALARI GERİ İADE!
6/19/2021
HDP, KAPATILMALI MI; KAPATILABİLİR Mİ?
6/8/2021
KORSAN İSRAİL DEVLETİNİN ZULMÜNE UĞRAYAN MAZLUM FİLİSTİN HALKI
5/23/2021
TÜRKİYE’DE PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI: ÇOK KÖTÜ BİR ŞEY Mİ?
5/10/2021
DÜNYANIN EN BÜYÜK KORSAN DEVLETİN BAŞI: ERMENİ SOYKIRIMI DEDİ
4/30/2021
RECEP TAYYİP ERDOĞAN: FİKRÎ İKTİDARIMIZI HÂLÂ TESİS EDEMEDİK
4/21/2021
VESAYETÇİLERLE DEMOKRASİ YANLILARI İÇİN TURNUSOL KÂĞIDI: 104 AMİRALİN E-BİLDİRİSİ
4/11/2021
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN FESHEDİLMESİ KARARI İPTAL EDİLEBİLİR Mİ?
4/2/2021
TÜRKİYE’NİN İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN ÇEKİLMESİNE NİÇİN BU KADAR SERT TEPKİ VERİLİYOR?
3/24/2021
TAKLİTCİ DEĞİL TÜRKİYE’NİN GERÇEKLERİNE UYGUN BİR ANAYASANIN YAPILMASI
3/15/2021
1000 YIL SÜRECEK DENİLEN 28 ŞUBAT’IN TAHRİBATLARI VE TAMİRATLAR
3/6/2021
YENİ ANAYASA: BAŞKANLIK SİSTEMİ Mİ GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM Mİ (2)?
2/25/2021
YENİ ANAYASA: BAŞKANLIK SİSTEMİ Mİ GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM Mİ (1)?
2/16/2021
CUNTA ANAYASASINDAN DEMOKRATİK SİVİL ANAYASAYA: TAŞLI YOLLAR
2/7/2021
YARATILIŞ MODELİ KONGRESİ EVRİMCİLERİ NİÇİN RAHATSIZ ETTİ?
1/29/2021
VESAYETÇİ ZİHNİYETE GÖRE ÖZDE CUMHURBAŞKANI(!?) NASIL SEÇİLİR?
1/20/2021
BAŞÖRTÜLÜ HÂKİMLER Mİ BAŞI AÇIK HÂKİMLER Mİ TARAFSIZ KARAR VERİR?
1/11/2021
1876 KÂNÛN-I ESÂSÎ’DE ÇEVİRİ HATALARI: TBMM BAŞKANINA ÇAĞRIMDIR
1/2/2021
HARF DEVRİMİNİN TÜRK DİLİNDE MEYDANA GETİRDİĞİ SONUÇLAR
12/23/2020
TÜRKİYE’DE BAŞKANLIK SİSTEMİNİN FİKİR BABASI: PROF. DR. BURHAN KUZU
12/14/2020
FRANSA’DA ÇOĞULCULUK VE HOŞGÖRÜ YERİNİ FAŞİZME Mİ BIRAKIYOR?
12/5/2020
CHP, HDP, SP VE İYİ PARTİ ANAYASASI İNKÂR EDİLDİ, İYİ PARTİ’DE NELER OLUYOR?
11/26/2020
HANGİ CUMHURİYET YAŞASIN?
11/17/2020
ABD’DEKİ SEÇİMLER Mİ, YOKSA VENEZUELA’DAKİ SEÇİMLER Mİ DAHA AZ HİLELİ?
11/8/2020
İZMİR DEPREMİ VE HÜKÜMETE BİR ÖNERİ
10/31/2020
Tarikatlar Atatürk’ün 1924 Anayasası’nda teminat altında idi
10/24/2020
ENİS BERBEROĞLU MİLLETVEKİLLİĞİNE GERİ DÖNEBİLİR Mİ?
10/14/2020
CHP’NİN SÖZÜNÜ ETTİĞİ “GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM” MÜMKÜN MÜDÜR?
10/4/2020
RECEP TAYYİP ERDOĞAN 2023 SEÇİMLERİNDE CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLABİLİR Mİ?
9/23/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE GÖRE, DEVLET KADINA YÖNELİK 'ALKOL TEMELLİ ŞİDDETLE' MÜCADELE ETMEMELİ Mİ?
9/13/2020
TÜRK TOPLUMUNUN TEMELİ OLAN AİLEDE “ALARM ZİLLERİ” ÇALIYOR?
8/27/2020
15 YAŞ ALTI KIZLARLA İMAM NİKÂHI İLE EVLİLİK SUÇ MU, DEĞİL Mİ?
8/16/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ: “BAL”IN İÇİNE ZEHİR KATILARAK SERVİS EDİLMESİ
8/5/2020
ZİNCİRLERİNİ KIRAN AYASOFYA-İ KEBİR CAMİ-İ ŞERİF’İNDE İLK CUMA NAMAZI
7/25/2020
15 TEMMUZ BENZERİ YENİ BİR İHANET KALKIŞMASI YAŞANABİLİR Mİ?
7/15/2020
27 MAYIS ASKERİ DARBESİNİN YASSIADA CİNAYET MAHKEMESİ İLGA EDİLDİ
7/6/2020
FETH-İ MÜBİN’İN SEMBOLÜ AYASOFYA SAN’AT VE İMAJA FEDA EDİLEMEZ
6/20/2020
AYASOFYA’YA DANIŞTAY KARARIYLA CAMİ STATÜSÜ KAZANDIRILMASI
6/9/2020
TÜRKİYE’DE ASKERÎ DARBELERİN ANASI: 27 MAYIS 1960
5/31/2020
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ: AİLE VE KADINLAR KORUNUYOR MU TAHRİP Mİ EDİLİYOR?
5/18/2020
ALİ ERBAŞ’IN ŞAHSINDA HUTBELERE LGBTİ+ AYARI MI ÇEKİLMEK İSTENİYOR?
5/5/2020
CORONA SÜRECİNDE YAŞANAN KÜRESEL EKONOMİK SAVAŞLARIN GALİBİ KİM OLACAK?
4/24/2020
CORONA VİRÜSÜ KÜRESEL OPERASYONA MI DÖNÜŞÜYOR?
4/13/2020
CORONA VİRÜSÜNE KARŞI “DUA İLE MÜCADELE” ÇOK MU SAÇMA?
4/1/2020
CORONA VİRÜSÜNE KARŞI HANGİ ÜLKELER BAŞARILI, HANGİLERİ BAŞARISIZ?
3/21/2020
İDLİB’DE NE İŞİMİZ Mİ VAR? ŞEHİTLİK TEPESİ BOŞ MU KALMALI?
3/10/2020
28 ŞUBAT, RAND CORPORATİON: YENİ BİR DARBE Mİ GELİYOR?
2/29/2020
SORUYORUM: FETÖ İHANET ÖRGÜTÜ’NÜN SİYASİ AYAĞI KİMLER OLABİLİR?
2/18/2020
ANAYASA MAHKEMESİ KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ÖNLENMESİ ÇABALARINI SABOTE Mİ ETTİ?
2/9/2020
ELAZIĞ VE MALATYA DEPREMİ SONRASI SKANDAL MAÇ ERTELEME KARARI
1/28/2020
HAKİKATEN TÜRK ASKERİ’NİN LİBYA’DA NE İŞİ Mİ VAR?
1/18/2020
İNSANCIL(!) BATIDA FAŞİST BİRİNE VERİLEN NOBEL ÖDÜLÜ
1/8/2020
KANAL İSTANBUL KAMPLAŞMASI: YENİ GEZİ EYLEMLERİ HAZIRLIĞI MI YAPILIYOR?
12/30/2019
YENİ PARTİLERİN TOPLUMDA KARŞILIĞI VAR MIDIR?
12/24/2019
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Kasımpaşa
dolar
1. Lig
Mersin İdmanyurdu
Tedavi
passolig
Endonezya
mehmet özkan
Almazbek Atambayev