Kırçiçeği: Serbest bir şekilde, insanlar tarafından özellikle tohumlanmadan ya da dikilmeden doğada yetişen çiçektir. Bu terim, bir bitkinin doğal olarak büyüyemeyeceği yerde büyümesini, ne bir melez ne de seçilmiş bir kültür bitkisi olmadığını ifade eder.
Kiraz çiçeği: Japonya’nın gayri resmi çiçeğidir. Kiraz çiçeğinin çiçek açma dönemi Japonya ve Amerika’da festivallerle kutlanır. Kiraz çiçeğinin en beğenilen renkleri ise beyaz ve pembedir. Bu çiçek ağaçta da yere döküldüğünde de görsel bir şölendir.
Begonya çiçeği: İlk 1777 yılında İngiltere’de ortaya çıkmıştır. Sonra, başta Amerika olmak üzere dünya geneline yayılmıştır. Begonyaların çiçekleri kadar yaprakları da göz alıcı bir güzelliğe sahiptir. Bu çiçek hem dış alanlarda hem de iç mekânlarda yetiştirilebilir.
Leylak çiçeği: Kendine has bir rengi olan leylak çiçekleri salkım şeklindedir ve genellikle pembe, kırmızı, mor ve eflatun tonlarında olurlar. Leylak bitkisi yeşil yapraklarını kış aylarında döker.
Okaliptus burun böceği: Bu böcekler okaliptus ağacının yapraklarıyla beslenirler. Californyalı bilim insanları okaliptus ağaçlarını incelerken fark etmiştir. Kahverengi tüylü, altı ayaklı, tek antenli bir böcek türüdür.
Picasso böceği: Picasso tarafından boyanmış gibi duran bu böcekler Sahra altı, Kuzey ve Doğu Afrika'da bulunurlar.
Çiçek böceği: Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Uganda, Tanzanya, Fildişi Sahilleri ve Gana'yı kapsayan afrotropik bölgede bulunan bu böcekler, alt spesifiklere bağlı olarak, yanardöner yeşil, kırmızı veya mor renkleri nedeniyle ‘hayvan böcekleri’ olarak da bilinir.
Kurbağa bacaklı yaprak böceği: Neredeyse kurbağa gibi görünen karakteristik güçlü arka ayaklarından ismini alır. Dişiler ise daha küçüktür ve göreceli olarak daha küçük bacaklara sahiptirler.
Mücevher böceği: Oval şekle sahip uzun gövdesi arka uçta bir noktaya doğru sivrilir. Sert gövdeli bu böceğin tırtıklı antenleri vardır. Kanat kapakları çıkıntılı veya engebeli olabilir. Çoğunun uzunluğu 2 santimetreden azdır, ancak bazıları oldukça büyük olabilir ve 10 santimetreye kadar ulaşabilir.
Tarih 6 Şubat 2021
Bütçesi 12 milyar lira olan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının geçen sene ‘Dev teknoloji hamlesi yerli ve milli’ diyerek, elektronik kelepçe icat ettiğini duyurduğu memlekette..
Boğaziçili pırıl pırıl gençlerin;
doktora tezinde intihal yaptığı iddialarına cevap veremeyen, doğru düzgün İngilizce konuşamayan, geçtin İngilizceyi Türkçede zorlanan rektörü protestolarını;
korktuğum için yazamadım.
Onun yerine, hayatın her alanında lazım olacak ‘çiçek böcek’ yazdım.
Kıyağımı unutmayın.