E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

'Türkiye kırılgan değil yatırım fırsatları var' 

Templeton Gelişmekte Olan Piyasalar Grubu Başkanı Mobius, 'kırılgan beşli' tanımlamasına katılmadığını, Türkiye’de yatırımcılar için fırsatlar olduğunu söyledi.

12.08.2015 - 11:05
 Türkiye kırılgan değil yatırım fırsatları var

Uluslararası piyasalarda “yatırım gurusu” olarak bilinen Templeton Gelişmekte Olan Piyasalar Grubu Başkanı Mark Mobius, gelişmekte olan piyasalarda kullanılan “kırılgan beşli” tanımlamasına katılmadığını belirterek Türkiye’de yatırımcılar için fırsatların olduğunu söyledi.

Temmuz ayı sonu itibariyle portföyünde tüm iştirakleri ile birlikte toplam 854,7 milyar dolarlık varlığı yöneten Franklin Templeton Investments’ın gelişmekte olan piyasa yatırımlarından sorumlu olan Mobius AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Piyasalarda Türkiye, Brezilya, Hindistan, Endonezya ve Güney Afrika ekonomilerini tanımlamak için sıklıkla kullanılan "kırılgan beşli" terimine katılmadığını belirten Mobius, “Kırılgan beşli terimine içerisinde bulunan ekonomilerin karmaşık yapılarını basitleştirdiği için katılmıyorum. Türkiye örneğine bakarsak, bu terim ülkenin gerçek ekonomik gücüne gölge düşürüyor. Türkiye’de hala özellikle de tüketici alanında birçok yatırım imkanı bulunuyor. Türkiye iyi yetişmiş iş gücü ve mükemmel yöneticileri ile küresel piyasalara giriş yapabilen son derece dinamik bir ekonomi. Kırılgan olduğunu söyleyemeyiz” dedi.

Dolar baskısı azalacak

Yaklaşık 40 yıldır gelişmekte olan piyasalara yatırım yapan Mobius, ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artışı olasılığının gelişmekte olan ekonomilere olası etkilerini de değerlendirerek, “ABD’den gelecek faiz artışının gelişmekte olan ekonomiler üzerindeki risk algısı aslında kısmen azaldı. Çünkü faiz artışının küçük bir oranda yapılacağı beklentisi var. Asıl risk eğer piyasaların beklentisinin üzerinde bir faiz artışı yaşanırsa oluşur. Böyle bir durumda gelişmekte olan piyasalar dahil tüm piyasalar etkilenir” ifadelerini kullandı.

Gelişmekte olan para birimleri üzerindeki dolar baskının önümüzdeki dönemde azalabileceğini belirten Mobius, “Gelişmekten olan piyasalardaki para birimlerinin bir kısmı dolar karşısında şu zamana kadar çok büyük oranda değer kaybına uğradığı için dolar baskısı azalacaktır” dedi.


aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mısır üretiminde rekor kırıldı!
Türkiye'nin stratejik ürünlerinden mısırda Cumhuriyet tarihinin en yüksek ...
Güneydoğu'da "Kepenkler" kapalı!
Çözüm Süreci ile yatırımların hız kazandığı Güneydoğu'da son dönemde artan ...
Kiraz altını solladı!
Kuzey yarım kürenin ilk kirazı, Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde hasat ...
 
Dünya Çin işkencesiyle karşı karşıya kalabilir...
Dünya Çin işkencesiyle karşı karşıya kalabilir... Dünya yeni bir kur savaşının ...
Kırmızı et üretimi arttı!

Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, bu yılın ikinci çeyreğinde bir ...

Borsa güne düşüşle başladı!

Borsa İstanbul 100 endeksi, güne yüzde 1,04 düşüşle 78.887,36 puandan başladı.

 
Çin`den 2. devalüasyon
Çin Merkez Bankası, dünkü yüzde 1.86`lık devalüasyondan sonra yuan referans ...
Borsa güne nasıl başladı?
BIST 100 endeksi, güne yüzde 1,04 düşüşle 78.887,36 puandan başladı.
Yağ fiyatları artabilir!
Ayçiçeği hasadının başlamasıyla birlikte rekoltenin geçen yıla oranla ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Ak Parti
Gurbangulı Berdimuhamedov
Demba ba
Tehdit
Çankaya
Endonezya
Chloe Loughnan
Kırgızistan
Beycan ÜÇKARDEŞ