Beden mi? Ruh mu? Kalp mi? Akıl mı?..
Hangisini dinlersen, diğerinin sesi cılız kalsın istersin. Faka o cılız kalan ses, kendini duyurabilmek için çığlık atmaya başlar. Dengelenmedikçe, bir sürü düşünceler sıra sıra akar. Duygusal gel-gitler yaşanır.
Kaos çıkar…
O bastırılmaya çalışılan inanç, burada boşlukta bulunduğunu hatırlatmaya çalışır. Çok lezzet alacağının uyarısını veren beden, birkaç defadan sonra sıkılır. Tatmin edilmeyen başka konular vardır. Ahlaki değerlerine ters düşen bir ilişki, ters giden sağlığa veya ters gidecek ilişkiye gebedir. Ters girilen yoldan geri geri çıkarsın.
Sükunete gizlenen darbeler, sırayla yeni köprüler kurar..
O güven veren bakışlar, menfaatin girdiği yerde mağrip ile maşrik kavuşulmazlığını sunar. Ayrılık, daha ilk adımda, bastırılan denksizliktir. Önüne denk gelen biriyle kalbindeki sevgi açlığını tatmin umuduyla, denklik arka plana alınır. Bir süre yüzün güler, sonra kendini uygun bulmadığın özelliklerin sıkışmışlığına bırakırsın. Çünkü beğenmediğin özellikler, seslerini duyurmak adına, zihninde sayfa sayfa destanlar yazdırır. Onun sana denksizliğine en sonunda rıza gösterirsin. Arayışlar, beklentiler, ilişkideki çatırdamalar derken uçurumun kenarında beklersin. Son çare, yeni bir köprü kurup başka diyarlara göçersin.
Aklından bir an bile çıkmaz..
Bir enerji alanı değişikliğine gidersin. Zaten hayatında bunu ararsın. Mümkün olsa, yeni bir evren yaratırsın. Lakin dünyada, 21.yüzyılda, 2025 senesinde, bu şehirde, bu sokakta, bu ailede ve bu çevrede yaşamaktasın. En iyisi kendine bir pencere açarsın. O pencereyi açıp açıp hava almaya çalışırsın. Pencerenin ardına; gülleri, masmavi gökyüzünü, dingin denizi, oksijen aldığın ağaçları, sıcacık muhabbet edip sarılan insanları koyarsın. Demek ki, aklından çıkarmadan tuttuğun kişi sana cenneti sunan bir penceredir. Başka türlü de, nasıl kaçabilirsin buralardan?..
Şimdi bu, aşk mı?..
Hayır değil. Üzgünüm, her kaçtığın durum karşına çıkar. Bunu bir başkasıyla örtemezsin. Kendi içinde, dengeyi yakalayarak yaptığın seçimler, düzenini devam ettirmene yardımcı olur. Diğer her tercih bir oyalanmadır.
İçsel dengemizi bize kimsenin getiremeyeceğini fark ederek huzuru yakaladığımız günler dilerim..