Türkiye Cumhuriyeti'nin kurcusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk ve dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İran'ın başkenti Tahran'da da kutlandı.
Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliğinde yapılan kutlamaya, Tahran'da yaşayan Türkler ve çocuklarının yanı sıra İranlı çocuklar ve aileleri de katıldı.
Büyükelçilik Müsteşarı Volkan Işıkçı, kutlamada yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlattıktan hemen sonra milli iradeye dayalı bir meclis oluşturduğunu ve bu günü de bütün dünya çocuklarına ithaf ettiğini vurguladı.
Müsteşar Işıkçı, çocukların 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı da kutladı.
Kutlamaya katılan çocuklar, daha sonra 23 Nisan şiirleri okudu ve şarkı söyledi.
Çocuklara çeşitli hediyelerin verildiği kutlamada, iki İranlı sihirbaz da kısa bir gösteri yaptı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...