Abbas Güçlü, Milli Eğitim Bakanlığı'na(MEB) yeni yıl için ayrılan bütçenin yeterliliğiyle ilgili değerlendirmede bulundu.
ABBAS GÜÇLÜ'NÜN YAZISI ŞÖYLE:
MEB Bütçesi (2)
2025 eğitim bütçesi gelecek için umut veriyor mu? Enflasyon oranında artırıldı mı? Gelin önce ona bir göz atalım:
MEB’in 2024 bütçesi bir önceki yıla göre iki kat artmıştı, gelecek yıla yönelik artış ise yüzde 33 oldu.
Peki, yeni bütçe yeterli mi? Evet demek mümkün değil.
Yeni öğretim yılının ilk üç haftasında yaşananlar, gelecekte yaşanacak olan sorunların uyarı sinyali niteliğinde. Umarız dikkate alınır, umarız bir an önce ek kaynak ve ek çözüm yolları bulunur...
Üretim artmadan, bütçe büyümeden, israf önlenmeden, adil bir bütçe dağılımı olmadan bu kısır döngüden kurtulmak mümkün değil.
Bu yönde herkesin yeni öneri getirmesi ve bir şekilde taşın altına elini koyması, çocuklarımız ve ülkemizin geleceğine yönelik olarak atılacak en önemli adımlardan biri olacaktır…
En pahalı yatırım
Eğitim ve bilim, çok pahalı bir yatırımdır. Ama o olmadan da yol almak mümkün değil.
Hemen her alanda dünyanın en gelişmiş ülkelerine bakıldığında hemen hepsi de eğitimde, bilimde açık ara önde olan ülkeler.
Eğitim ve bilim ile demokrasiden hukuk devletine, sosyal refahtan insan haklarına kadar pek çok alanda paralel bir korelasyonun olması da bu yüzden...
Eğitimin ve bilimin kabesi okullar, üniversiteler, teknoparklar, aktörleri de öğrenciler ve bilim insanlarıdır.
Peki, onlar, kendilerine sağladığımız olanaklardan memnun mu? Öğrenciler için kişi başına yaptığımız harcamalar yeterli mi? Kıt kaynaklar doğru kullanılıyor mu? Hedefler doğru mu?
Keşke her soruya gönül rahatlığıyla evet diyor olabilseydik!..
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...