Afganistan'da Amerikan deniz piyadelerinin, Afgan askerleriyle birlikte büyük bir operasyona başladıkları bildirildi.
ABD ordusunun sözcüsü Binbaşı William Pelletier, bin kadar Amerikan deniz piyadesinin, ülkenin kuzeyindeki Helmand vilayetinde bu sabah "Kobra'nın Öfkesi" operasyonunu başlattığını söyledi.
Operasyonun amacının, Taliban'ın Helmand boyunca iletişim hatlarını ve özellikle yol kenarına yerleştirilen bombalar için gerekli patlayıcı maddelerin geçirildiği malzeme tedarik yollarını kesmek olduğu belirtildi.
Operasyonda şu ana kadar can kaybı olmadığı kaydedildi.
ABD Başkanı Barack Obama, salı günü Afganistan'a 30 bin takviye asker göndereceğini açıklamıştı.
ABD bir yandan da Pakistan-Afganistan sınırındaki bölgelere yönelik insansız uçak saldırılarını artırmaya hazırlanıyor.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...