Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, “partisinin bazı illerde yaşanan gösterilerde halkın arasında bulunduğunu, gösterilen tepkilerin demokratik sınırlar içerisinde tutulması için büyük çaba gösterdiğini ve bunda da başarılı olduğunu” iddia etti.
Türk, yaptığı yazılı açıklamada, “bazı siyasetçilerin, demokratik hukuk devletlerinde yaşanması kabul edilemeyecek, adeta polis devleti görüntüsü yaratan uygulamalara yaklaşımının ibret verici olduğunu” savundu.
Türk, “Bazı illerde yaşanan gösterilerin devletin ve hükümetin yanlış ve haksız uygulamalarına gösterilen demokratik tepki olduğunu ve devletin bütün kurumlarıyla buna tahammül göstermesi gerektiğini” ileri sürdü.
“Sosyal demokratlık, 1 Mayıs'a da, Nevruz'a da, herhangi bir protesto gösterisine de aynı standartla yaklaşmayı, demokratik talepleri içine sindirmeyi, herkese demokrasi istemeyi gerektirir” diyen Türk, “CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bu yaklaşımıyla, AKP'nin halka uyguladığı şiddeti meşrulaştırmaya çalıştığını” iddia etti.
“Kimi medya organlarının, yaşananlardan DTP'yi sorumlu tutan, tamamen haksız haber ve yorumlara yer verdiğini” öne süren Türk, “partisinin yöneticileriyle, milletvekilleriyle, belediye başkanlarıyla halkın arasında bulunduğunu, gösterilen tepkilerin demokratik sınırlar içerisinde tutulması için büyük çaba gösterdiğini ve bunda da başarılı olduğunu” savundu.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...