E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Aliyev:Savaş Daha Bitmedi! MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR!

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, ülkesi açısından savaşın daha bitmediğini ve mücadelenin devam ettiğini söyledi.

25.06.2009 - 12:50
Aliyev:Savaş Daha Bitmedi!

Aliyev, Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin 91. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve silahlı kuvvetlerin tüm birimlerinin katıldığı büyük çaplı askeri tatbikatı izledi. Azerbaycan'da askeri bütçenin her yıl artırıldığını hatırlatan İlham Aliyev, son 5 yılda orduya 6,5 milyar dolar harcandığını, 2009 yılında da 2 milyar dolar harcanacağını ve bu rakamın her yıl giderek yükseleceğini söyledi.

Birkaç yıl önce Savunma Sanayisi Bakanlığı kurduklarını belirten Aliyev, kısa sürede bakanlığa bağlı 19 fabrika açtıklarını ve 400 farklı savunma sanayi araçları ürettiklerini ifade etti .

Görevinde üstün başarı gösteren askerlere ödüllerini de veren Azeri lider, tatbikatın ordudaki savaş azmini gösterdiğine dikkat çekerek, "Bizim toprak bütünlüğümüze müdahale edildi. Uzun yıllardır topraklarımız işgal altında tutuluyor. Biz çalışıyoruz ve çalışacağız ki, sorunu barışçıl yollarla çözelim Ancak 15 yıldır yürütülen müzakereler sonuç vermiyor. Böyle olduğu halde doğal olarak biz ordumuzun gücüne güvenmeliyiz. Bizim istenilen görevi yerine yetirecek güçte ordumuz var. Toprak bütünlüğümüz için gerekirse askeri güce de baş vururuz. Bu bizim en doğal hakkımızdır" diye konuştu.

Aliyev, "Yine söylüyorum savaş daha bitmedi. Biz savaş ortamında yaşıyoruz. Bu nedenle ordumuza daha da önem vereceğiz. Biz topraklarımızı işgalden kurtarmak için her zaman hazır olmalıyız" dedi.Jandarma, hava, kara ve sınır birliklerinin katıldığı tatbikatta ordunun sahip olduğu imkanlar gösterildi.

Aliyev'in Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ müzakerelerinde dair trafiğin yoğunlaştığı bir dönemde böyle bir konuşma yapması dikkat çekti. 26 Haziran'da Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri bakanları Elmar Memmedyarov ve Eduard Nalbantyanın Paris'te görüşme yapacak . Dışişleri bakanları iki ülke devlet başkanlarının Temmuz ayında yeniden görüşmesini ele alacaklar. Görüşme Paris'te, Karabağ sorununun barışçıl yollarla çözümünde arabuluculuk üstlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eş başkanlarının katılımıyla gerçekleşecek. AGİT Minsk Grubunun eş başkanlarından Amerikalı diplomat Matthew Bryza, Azerbaycan ile Ermenistan arasında bir çerçeve anlaşmanın bu yıl sonuna kadar belirlenmesi için çaba gösterdiklerini söylemişti. Bryza, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'i Temmuz ortasında bir araya getirme umudunu dile getirerek, "Eğer Temmuz ortasında bu görüşmeyi yaparlarsa, anlaşmanın temel ilkeleriyle ilgili tüm unsurlar üzerinde mutabakat sağlayacaklardır" demişti.

YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
çakır 21 Haziran 2009 Pazar 01:33

Tartışmalara nokta koyacak bu belgeyi ZAMAN medyasına mı havale ettiler, bu işin hakimimi bu amcalar, yargıcı mı? Ulan bıktırdınız be, vallahi de billahide insanın nevrini döndürtmede birebirsiniz.Ülkenin bir günü geçmiyor ki bu efendiler ortamı germesin. Haber yapacam diye yandaşlık gösterecem diye yapamayacağınız hiç bir şey yok. Ülkeyi gere gere ortamı kasa kasa içine ettiniz. Bırakın herkes kendi işini yapsın. Kriminalcimisiniz gazeteci mi siz nesinizz?

Yorumu oyla      18      10  
MERİC TRAKYA 20 Haziran 2009 Cumartesi 23:49

Sahte belge ile yaklaşık 10 kuş vurdular. Diyarbakırda Kürt konferansı yapıldı, Amerikan Elçisi Diyarbakıra giderek durumu denetledi ve NTVde canlı yayına çıkarak Türkiyenin Kürt meselesinde siyasi reformlara devam etmesini istedi.Mayınlı araziyi yabancılara satmaya imkân veren yasa onaylandı.GDO'lu tohum üretimi için küresel şirketlerin hazırladığı yasa Meclise getirilmeye hazır. Türk Silahlı Kuvvetleri’ni kendini savunma yapmak durumunda bıraktılar.Yorumcular ise hala cambaza bakmakla meşgul.

Yorumu oyla      18      10  
BARIŞ TÜRKÇÜ 20 Haziran 2009 Cumartesi 21:50

TÜRK ORDUSU GÖZBEBEGİMİZ DEDİK..DP KIRATÇILAR 3 ŞEHİT VERDİK ÖMENDERES ZORLU POLATKANI AMA ORDUMUZA TEK LAF SÖYLEMEDİK SÖYLETMEDİK..BAŞBUĞ PAŞA AÇIKLA ARTIK KİMSE TSK.YI YIPRATAMAZ BAŞKANI BİLE .DERHAL AT BU ADAMI..YIPRANDI...deşifre oldu LÜTFEN YOKSA SİZDE ARTIK İSTİFAYI DÜŞÜNÜN

Yorumu oyla      18      10  
Savaş 20 Haziran 2009 Cumartesi 20:01

İmzaların uymadığı gayet net:Biri iki, diğeri ise üç el hareketiyle atılmış...Kişinin attığı imzada, el hareketi sayısı değişmez.

Yorumu oyla      18      10  
VATANDAŞ 20 Haziran 2009 Cumartesi 18:02

Bu da haber mi? Yorum yapmaya bile deymez.

Yorumu oyla      18      10  
ATIF 20 Haziran 2009 Cumartesi 17:42

Şuraya bak sanki daha önce bu ülke hiç darbe görmedi hiç belge görmedi hiç anduça rastlamadı öylemi. Bu iki imza birbirinin kopyası jandarma kriminal imzanın %90 Albaya ait olduğunu söylüyor sizdeki neyin karın ağrısıdır anlamış değilim.

Yorumu oyla      18      10  
Kenan Kilimci 20 Haziran 2009 Cumartesi 16:52

Yarın İzmirde Cumhuriyet Mitinginde, Gündoğan Meydanında yer yerinden oynayacak.Yobazlar ve Küreselci maymunlar bir kez daha çıldıracaklar.Karamsar olmaya gerek yok. Belge krizinin yine de bize gösterdiği bir gerçek daha var: Dinci siyaset artık taraftarlarına bir “darbe öcüsü” göstermeden ilerleyemiyor. Bu kriz bize hiç olmazsa bunu anlatmış oldu.

Yorumu oyla      18      10  
İhsan 20 Haziran 2009 Cumartesi 16:48

Bildiğim kadarıyla savcılar bu belgenin gerçekliğini araştırıyorlar.Tabiki ilk akla gelen imzanın gerçekliği.Savcılar şahsı ifadesi için çağırdılar ama teşrif etmedi yerine avukatı geldi savcıların yanına.Tahmin ettiğiniz gibi yanında müvekkilinin imza örneklerini "getirmemiş".Savcılarla sohbet edip gidiyor.Avukat çamura yatınca gazete boş durmamış bulmuş biryerlerden imza örneği.Sayın yorumcular, göz var izan var!Basbayağı imzalar birbirine benziyor.İnanın yorumlarınıza gülümsüyorum!

Yorumu oyla      18      10  
Gençtürk 20 Haziran 2009 Cumartesi 14:57

Günümüz teknikleri ile her imza başarı ile taklit edilebilir. Ayrıca bu iki imza ise birebir uymuyor...

Yorumu oyla      18      10  
derin girtlak 20 Haziran 2009 Cumartesi 14:32

bu imzanın neresi büyük benzerlik gösteriyor anlamadım birbirinden varklı 2 imza orta bolüm farklı baya biri düz çizgi digeri u benzer bir el hareketi var zaman gazatesinin editörleri kör olsa gerek

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
IRAK KAN AĞLIYOR!
Irak'ta, pazar yerindeki bombalı saldırıda ölenlerin sayısının 61, yaralı ...
Rusya Afrika'yı Keşfediyor:
Medvedev Afrika politikasını güçlendirmek için üç Afrika ülkesini ziyaret ...
Castro'dan İlginç Araştırma:
İspanya'nın kuzeyinde kazılar yürüten arkeologlar, bölgede yaşayan ilk ...
 
Kriz En Çok Hangi Ülkeyi Vurdu?
Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) yapılan açıklamaya göre, gelişmiş ülkeler ...
CHAVEZ PROBLEMİ ÇÖZDÜ:
Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, İran'da seçim sonrası yaşanan gösterilerin ...
HAYIRDIR İNŞALLAH?
Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine karşı çıkan Fransa Cumhurbaşkanı ...
 
Garsona 4 Bin Dolar Bahşiş
Dünyaca ünlü sinema oyuncusu Johnny Deep, cömert bir yıldız olduğunu ortaya ...
Siyasi Mücadele Sahalara Yansıdı!
İran'daki seçimlerin ardından başlayan protestolar yeşil sahalara da uzandı. ...
HAMANEY’DEN MUHALİFLERE TAVİZ YOK: NE PAHASINA OLURSA OLSUN SONUÇ GEÇERLİ!
İlan edilen sonuçların geçerli olduğunu ve sayımın sonucu değiştirmediğini ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gaziantepspor
şampiyonlar Ligi
Serdar Ortaç
ölüm haberi
Ayşe Ersöz
Yeni Zelanda
işte benim stilim
Alba Berlin
serdar ortaç twitter