E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Almanya: AB tek vücut olarak karşılık vermeye hazır 

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Avrupa Birliği’nin, ABD Başkanı Donald Trump'ın ek gümrük tarifeleri karşısında "zayıf" olmadığını ve Washington’a "tek vücut" olarak yanıt vermeye hazır olduğunu belirtti.

31.03.2025 - 00:23
Almanya: AB tek vücut olarak karşılık vermeye hazır

Dünyanın önde gelen sanayi fuarlarından Hannover Messe Fuarı'nın (Hannover Sanayi Fuarı) resmi açılışını yapan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Kanada’ya ek gümrük vergileri getiren ve defalarca bu ülkenin ABD'nin 51. eyaleti olması gerektiğini söyleyen Trump'a karşı ülkesinin Kanada ile dayanışma içinde olduğunu söyledi.

Yakında görevini devretmesi beklenen Olaf Scholz, "Kanada, başkasına ait bir devlet değildir. Kanada gururlu, bağımsız bir ulustur. Kanada'nın dünyanın her yerinde dostları var. Özellikle de Almanya ve Avrupa'da birçok dostu var. Biz sizin yanınızdayız." diye konuştu.

Avrupa Birliği’nin (AB)  ABD’nin gümrük tarifeleri karşısında "zayıf" olmadığını ve Washington’a yanıt vermeye hazır olduğunu dile getiren Scholz, Birliğin elinde Trump'ın gümrük politikasına karşı koyacak araçlar olduğunu vurguladı.

Almanya Başbakanı Scholz, "Bu nedenle ABD'ye şunu söylüyorum, işbirliği Avrupa'nın hedefi olmaya devam ediyor. Ancak ABD bize çelik ve alüminyuma uygulanan tarifelerde olduğu gibi başka seçenek bırakmazsa, AB olarak tek vücut olarak yanıt vereceğiz." dedi.

Trump'ın gümrük tarifelerinin yanında "Önce Amerika" politikalarını da eleştiren Scholz, bunlara verilecek cevabın daha fazla serbest ticaret, daha fazla rekabet gücü ve daha fazla teknolojik egemenlik olduğunu söyledi.

Scholz, ticaret savaşlarının tüm taraflara zarar verdiğine dikkati çekerek, "Piyasalara ve hisse senedi fiyatlarına baktığımızda, şu anda tarife politikamızla yanlış yolda olmadığımızı görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Hannover Sanayi Fuarı

İlkbaharın başında geleneksel olarak Aşağı Saksonya'nın başkenti Hannover'da gerçekleştirilen Hannover Sanayi Fuarı, bu yıl "Geleceği teknoloji ile şekillendirmek" ve "Yapay zeka ve sanayi dönüşümü" temalarıyla ABD'nin ticaret politikasının gölgesinde ziyaretçilerine yarın kapılarını açacak.

Alanında dünyanın önde gelen fuarlarından kabul edilen ve 78. kez düzenlenecek fuarda, bu yıl 150’den fazla ülkeden 4 binden fazla firma, Almanya’dan ise 1200 firma katılıyor.

4 Nisan’a kadar devam edecek fuarın bu yılki ortak ülkesi ABD ile ticaret gerginlikleri yaşayan Kanada. Bu ülkeden 260 firma fuarda yer alıyor.

Türkiye, ihracat odaklı fuarda 61’i milli katılım olmak üzere toplamda 127 firma ile temsil ediliyor.

Ekonomilerde durgunluk ve belirsizliklerin arttığı, jeopolitik gerilimlerin yaşandığı ve küresel ticarete yönelik tehditlerin genişlediği bir dönemde gerçekleştirilecek sanayi fuarında, şirketler robotik, tesisat, elektronik, kuantum teknolojileri, makine mühendisliği, enerji üretimi ve dönüşümü alanlarındaki yeniliklerini sunuyor.

Karbon çözümleri, dijital enerji ve enerji verimliliği, e-mobilite, şarj altyapısı, hidrojen ve yakıt hücreleri, atık ısı çözümleri, depolama teknolojileri, otomasyon ve sensör teknolojileri, kablosuz internet & 5G'ye yönelik son teknolojik ürünler de fuarda vitrine çıkıyor.

Makine mühendisliği, elektrik ve dijital endüstrilerin yanı sıra enerji sektöründen şirketlerin yüksek performanslı ve sürdürülebilirlik endüstri için çözümler sunacağı fuarda, döngüsel ekonomi, yapay zeka ve makine öğrenimi, sürdürebilirlik ve sanayi 4.0 gibi 19 farklı alanda etkinliklerle sanayideki dönüşüm masaya yatırılacak.

Ayrıca, uluslararası ticaret ve yatırım, dijital dönüşüm, enerji 4.0 da etkinliklerde tartışılacak. Büyük şirketler en son yapay zeka destekli çözümlerini sunacak.

Enerji arzı ve iklim değişikliği konuları da fuarda önemli bir rol oynayacak.

ETİKETLER:
almanya , avrupa birliği , abd , trump
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rusya, Zaporijya'yı ele geçirdi
Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk bölgesindeki Zaporijya yerleşim birimini ...
Trump'tan Rusya ve İran'a ek tarife tehdidi
ABD Başkanı Donald Trump, nükleer bir anlaşmaya yanaşmazsa İran'a, ateşkes ...
Trump'tan İran'a 'bombalama' tehdidi
ABD Başkanı Donald Trump, Tahran'ın nükleer program konusunda Washington ...
 
Netanyahu'dan Gazze'deki saldırıları tırmandırma tehditi
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ndeki saldırıları tırmandırma ...
ABD'de uçak yerleşim alanına düştü
ABD'nin Minnesota eyaletinde yerleşim alanına küçük bir uçak düştü. Meydana ...
Türk vatandaşları Yunan adalarına akın etti
Yunan medyasında çıkan haberlere göre, Ramazan Bayramı tatilinde bazı ...
 
BM'den bayram mesajı
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ramazan Bayramı ...
Gazze'de bu bayram da buruk karşılandı
Ramazan Bayramı'nın ilk gününde Filistinliler, saldırılarda ağır hasar ...
Danimarka'dan ABD'ye Grönland tepkisi
Danimarka, ABD Başkan Yardımcısı JD Vance'in Grönland'a yaptığı ziyaret ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
galatasaray
Recep Tayyip Erdoğan
Volero
PETROL
Christoph Daum
Brezilya
Dilma Rousseff
A) Milli Futbol Takımı
yargıtay