ABD'de faizlerin artırılacağı beklentisiyle değer yitiren altın, Çin piyasasında birkaç dakika içinde gelen satış emirlerinin ardından yüzde 4 değer yitirerek beş yıldan uzun bir sürenin en düşük düzeyine indi.
Shanghai altın borsasında seansın açılışından sonra işlem hacmi rekor seviyelere yükselirken, altının ons fiyatı da Mart 2010'dan bu yana en düşük düzey olan 1,088.05 dolara kadar geriledi.
Satışların hafiflemesiyle birlikte altın 1,100 dolardaki destek seviyesinin üzerine toparlandı.
Shanghai altın borsasında geçen hafta Cuma günü 27,000 lot olan, Temmuz ayında ise günde ortalama 30,000 lotun altındaki işlem hacmi 1 milyon lotun üzerine çıktı.
DOLAR YÜKSELİŞTE
Bayram öncesi 2,64 TL'nin altını gören ABD doları, bugün açılışta yükselişe geçti. Saat 11.30 itibariyle 2,67 TL'yi gördü.
ntv-aa
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...