ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau, Batı Şeria'da aralarında bir okulun da bulunduğu 7 yapının İsrail tarafından yıkılmasından "endişe duyduklarını" söyledi.
Trudeau, düzenlediği basın toplantısında, bir soru üzerine, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail'in Araplara ait bazı binaları yıkmasından endişeli olduklarını belirtti.
Trudeau, "Bu eylemler yıkım, yerinden etme ve araziye el koyma gibi zarar verici eğilimlerin yanı sıra yerleşim faaliyetlerinin göstergesi." dedi.
İsrail'in bu tür faaliyetlerinin iki devletli çözüm ihtimaline de zarar verdiğini dile getiren Trudeau, bu ve benzeri eylemlerin İsrail hükümetinin iki devletli çözüm taahhüdünün sorgulanmasına yol açtığını kaydetti.
AA
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...