Bazen herkes bir şeyi unutur. Gittiğiniz bir yerde bir şeyinizi unutmanız normaldir. Günümüzde ise en çok unutulan şeyler şifreler. Hafızanızı güçlendirmek için yapabileceğiniz bazı egzersizler var.
Yine de unutkanlık hakkında okuyacaklarınız sizi şaşırtacak. Yapılan bir araştırmada unutkanlığın aslında o kadar da kötü bir şey olmadığı görüldü. Lifewifty’den aktarılanlara göre bazı şeyleri unutmak yararınızaymış.
Rekabet bilgisi Sırf unutkansınız diye kendinize çok yüklenmeyin. Yapılan araştırmada unutkanlığın aslında yüksek zekanın birbelirtisi olduğu görüldü. İyi hafızaya sahip kişiler gereksiz detayları hatırlamazlar. Mesela aylar önce gittiğiniz bir restorana nasıl gittiğinizi unuttuysanız, beyniniz bu bilgiyi gereksiz bulduğu içindir.
Eğer her şeyi hatırlasaydınız bu çok daha büyük bir sorun olurdu. Endişelenmeyi bırakın Zeki insanların beyinleri, uzun vadede işlerine yaramayacak bilgiyi hafızadan silerek çalışır. İyice düşününce aslında kulağa mantıklı geliyor. Bundan sonra hatırlamadığınız şeylerden ötürü kendinize kızmak yerine beyniniz teşekkür edin.
Muhtemelen çoğu kişi son araştırmanın bulgularını okuyunca sevinecek. Onlarla paylaşarak kendilerine yüklenmemelerine yadımcı olun. Ve zeki insanların diğer özelliklerine de şöyle bir okumadan geçmeyin. Unutkanlık bir belirtisi ama sadece unutkanlık değil elbet zeki olduğunuzu gösteren bir eken.
Zeki insanların 8 gözden kaçmaz belirtisi : Dağınıklar, endişeleri yüksek ama komikler, mütevazılar, kedileri seviyorlar, çoğu solak... Yapılan araştırmalar zekilerin özelliklerini böyle tanımlıyor. Çok zeki insanlar, sosyal hayatta bize garipgelen davranışlar sergileyebilir. Bunun nedeni dünyayı bizden farklı şekilde algılamaları.
Bilim adamları zeki insanların ortak özellikleri arasında; pek çok şeye geç kalmak, düzensizlik gibi özellikler bulunduğunu söylüyor.
1) Zeki insanlar naziktirler ve nezaket kurallarına uyarlar.
İnsancıl yönleri fazladır ve karşılarındakine değer verirler. Hangi zeki insanı araştırırsanız araştırın, nazik olduğunu görürsünüz.
2) Zeki insanların duyguları çok yoğundur.
Mantıksal gelişim aynı zamanda duygusal gelişimi de etkileyecektir. Bu duruma göre çocuk kalmayı başarmış insanlar daha zekidir gibi bir sonuca ulaşabiliriz, çünkü çocuklar duygularını çok yoğun yaşarlar.
3) Özelliklerinden bir tanesi çok büyük fiziksel enerjiye sahip olmalarıdır.
Bu doğuştan gelen bir enerji modellemesi olmayıp, tamamen kendini adapte ettiği konuyu tamamlamak için saatlerce çalışması gerektiği bilincine sahip olmasıdır. Bunun sonucu olarakta irade ve kalp koordineli bir şekilde enerjiyi temin için çalışırlar.
4) Üstün zekalı insanların diğer bir özelliği ise hem zeki görünüşlü olmaları ve hem de doğal görünmeleridir.
Hem zekalarını belli ederler ve hem de çocukça bir yapıyla hareket ederler. Bu nedenden dolayı da sorgulanırlar; bu kişi gerçekten zeki mi?
5) Zeki kişiler hem disiplinle ve hem de oyun oynar tarzda işlerine eğilirler.
Yaptıkları işi büyük bir ciddiyetle yaparlar, ancak oyun havası da vererek yaptıkları işten büyük bir zevk alırlar.
6) Zeki kimseler hem gerçek dünya ile bağlarını koparmazlar ve hem de hayal dünyası içinde yaşarlar.
Ürettikleri şeyler gerçek dünyada kullanılacaktır, ancak olmayan şeyleri üretmek zorundadırlar. Normal insanlara göre üstün zekalı insanların düşünceleri fantastiktir, ancak bilimsel çalışmalar fantastik hayaller sonucu ortaya çıkmaktadır.
7) Üstün zekalı insanlar son derece inatçı yapılı kimselerdir.
Başarısızlıkta asla yılmazlar ve asla pes etmezler. Düşünsenize, Edison ampulü bulmadan önce binlerce sefer deneme yapmıştır ve asla pes etmemiştir Sonunda da başarıya ulaşmıştır.
8) Üstün zekalı insanlar lider ruhlu insanlardır.
Genellikle her konuda söyleyecekleri şeyler olduğu için her türlü insana hitap edebilirler. Sevecen ve babacan bir tavırları vardır. Genellikle öğrenciliklerinden itibaren lider ruhlu özellikleri belirginleşir.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |