E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bekir Bozdağ: Adaletin kılıcı FETÖ'cü hainleri biçti 

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında yaşadıklarını ve TBMM'de yaptığı konuşmayı ve örgütle mücadeleyi Anadolu Ajansına (AA) anlattı.

13.07.2024 - 12:34
Bekir Bozdağ: Adaletin kılıcı FETÖ cü hainleri biçti

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı olduğu dönemde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında yaşadıklarını, darbeciler tarafından bombalanan TBMM'de yaptığı konuşmayı ve örgütle mücadeleyi Anadolu Ajansına (AA) anlattı.

"15 Temmuz'un" büyük bir ihanet olduğunu vurgulayan Bozdağ, FETÖ'ye birçok ülkenin destek verdiğini dile getirdi.

Bozdağ, bugüne kadar yaşanan darbe girişimi ve muhtıraların dış destekli olduğunu, FETÖ'nün, ihaneti "uşaklık ettiği" ülkelerin ve çevrelerin emri doğrultusunda yaptığını belirtti.

"FETÖ, HAİN OĞLU HAİNDİR"
"FETÖ, hain oğlu haindir. Türkiye'ye ihanet etmiştir" diyen Bozdağ, darbe girişiminin karşısında Türk milletinin yekvücut olduğunun altını çizdi.

Demokrasiye, hukuka, Anayasa'ya, Türkiye'nin birliğine ve beraberliğine sahip çıkan Türk milletinin ihanete karşı kahramanca direndiğini ifade eden Bozdağ, "O gün, halkın gücünün tankların gücünü nasıl yendiğini hep beraber gördük." dedi.

TBMM Başkanvekili Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşları meydanlara çağırdığını, halkın gücünün üstünde güç tanımadığını ilan ettiğini anlattı.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN ADETA ÖLÜME UÇMASI ÇOK BÜYÜK KAHRAMANLIKTIR"
Hava kontrolünün darbecilerin elinde bulunduğu, darbe girişiminin başarılı ya da başarısız olduğunun belli olmadığı anlarda Erdoğan'ın uçakla İstanbul'a hareket ettiğini hatırlatan Bozdağ, şöyle devam etti:

Cumhurbaşkanı'mızın adeta ölüme uçması çok büyük cesaret, dirayet ve kahramanlıktır. Liderlerinin meydan okuyan, ölüme uçan, demokrasiye, milli iradeye ölümüne sahip çıkan tutumu karşısında halk sokakları doldurdu, çıplak elleriyle tankları durdurdu, göğsüyle kurşunların önünde kalkan oldu. Kurtuluş Mücadelesi yıllarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk, memleketin dört bir yanının işgal edildiği dönemde, Samsun'a çıktı. O zaman da bu millet Atatürk'ün arkasında yekvücut olmuştu. Aradan geçen 100 yıl sonra Türk milleti, bu sefer Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında birlik, dirlik, demokrasi ve ülkesi için, mücadele için yeniden yekvücut oldu. Bu son derece önemli. Bu büyük mücadelenin lideri Cumhurbaşkanı'mız ama aktörleri aziz Türk milleti.

Halkın çıplak elleriyle tankları durdurduğu ikinci bir örneğin olmadığına işaret eden Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

Bu büyük mücadeleyi eğer Türk milleti değil de İngiliz, Fransız, Amerikan milleti yapsaydı, bu mücadelenin lideri Erdoğan değil de Biden, Macron ya da başka bir Batılı lider olsaydı, böylesi büyük bir demokrasi, hukuk, hak, hürriyet mücadelesini verip başarı elde etseydi emin olun Nobel Barış Ödülü başta olmak üzere verilmedik uluslararası nişan, devlet nişanı, madalya kalmazdı. Ama büyük demokrasi mücadelesini veren Recep Tayyip Erdoğan ve onun liderliğinde Türk halkı ve Türkiye Cumhuriyeti devleti olunca ne ABD'si ne AB'si ne başka ülkeleri bunu görmediler bile. Gönülden tebrik bile edemediler.

Dünya tarihinde Türk milletinin verdiği demokrasi mücadelesinin örneğinin bulunmadığının altını çizen Bozdağ, "Ne yaptılar, büyük demokrasi mücadelesini veren, 'insan hak ve hürriyetleri' diye yeri göğü inleten, kendisi ve ailesinin ölümünü göze alan Cumhurbaşkanı'mıza 'diktatör' demeye, 'otoriter' demeye ve onu birtakım iftiralarla itibarsızlaştırmaya devam ettiler. Demokrasi ve siyaset tarihi de yazacak, Tayyip Bey'in nasıl büyük bir demokrat, nasıl büyük bir hukuk devleti savunucusu olduğunu zaman geçtikçe herkes daha iyi görecektir. Örneği yok. Nerede var, Amerika'da mı var, Avrupa'da mı var? İsrail'in Gazze'deki soykırımını destekleyen ABD mi insan hak ve hürriyetlerini savunacak, AB'nin kimi ülkeleri mi bunu yapacak? Baktığınızda hiç kimse bunu yapmıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Daha önceki darbe ve muhtıralara "Dur" diyen olmadığını vurgulayan Bozdağ, 15 Temmuz'da darbecilere kimsenin geçit vermediğine dikkati çekti.

"ADALETİN KILICI FETÖ'CÜ HAİNLERİ BİÇMİŞ OLDU"
Bozdağ, "Türk yargısı, demokrasisine aziz milletimiz gibi ölümüne sahip çıktı. Her ilin başsavcısına, savcılarına ve o zaman görev yapan hakimlerimize şükranlarımı sunuyorum, demokrasiye ve hukuk devletine ölümüne sahip çıktıkları için. Daha darbe teşebbüsünün başarılı olup olmayacağı hakkında kimsenin en ufacık fikre sahip olmadığı bir dönemde yargı bunu yaptı. Darbeye karşı her şeyi göze alıp ölüm dahil, mücadele etti, hukuku işletti ve adaletin kılıcı FETÖ'cü hainleri biçmiş oldu. Yargıyı ayrı bir yere koymak ve takdir etmek son derece önemli." ifadesini kullandı.

Terör örgütleriyle mücadelenin uzun soluklu olduğunu vurgulayan Bozdağ, "Bunlar bitti" demenin yanılgıya düşmek anlamına geleceğini belirtti.

FETÖ'nün, PKK'nın, DEAŞ'ın, DHKP-C'nin, Türkiye düşmanlarının Türkiye'ye karşı kullandığı kılıç, uşak ve piyon olduğunu ifade eden Bozdağ, "Türkiye'nin terör örgütlerine karşı 365 gün, 7/24 ama her yıl sürekli, daima müteyakkız olmasında fayda vardır. Bu mücadele, son FETÖ'cü hain, son PKK'lı hain, son DHKP-C'li hain etkisiz hale getirilene kadar devam etmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Kamu görevlilerinin devletine sadakatle bağlı olmak zorunda olduğunun altını çizen Bozdağ, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin de "devletin sadakatinden şüphe ettiği kişilerle çalışmama hakkı olduğunu" kabul ettiğini belirtti.

Bozdağ, şöyle konuştu:

Türkiye, yaşadığı ihanet karşısında devletin içine sızmış FETÖ ile irtibat, iltisak ya da üyelik ilişkisi içinde olanlardan tespit edebildikleriyle ilgili elbette, ülkesini korumak için sadakatinden şüphe ettikleriyle ilgili adımları attı. Yargıda da orduda da poliste de oldu. Maalesef, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi burada Türkiye'nin aleyhine kararlar verdi. Burada bir çifte standardı görüyoruz. Almanya sadakatinden şüphe ettiğinin iş akdini feshederken 'hak ihlali yok' diyerek Almanya'yı haklı gören karar verirken, Türkiye'nin, çok sayıda vatandaşın şehit ve gazi olduğu, kamunun zarar gördüğü, milletin yaşadığı ihanet karşısında aldığı tedbirleri haksız görmesi, hak ihlali sayması kabul edilemez gerçekliktir.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'den iade süreciyle ilgili de açıklamalarda bulunan Bozdağ, FETÖ'nün en büyük destekçisinin ABD olduğunu ifade etti.

ABD ile Türkiye arasındaki adli anlaşmalar çerçevesinde Gülen başta olmak üzere çok sayıda FETÖ üyesinin iadesinin istendiğini dile getiren Bozdağ, gönderilen dosyaların anlaşmalara uygun olduğunu vurguladı.

Bekir Bozdağ, "Delil durumu bakımından dosyalar, bu tür iadesi istenen konularda en güçlü delile sahip dosya." dedi.

ABD'den gelen heyetin gerekli görüşmeleri yaptığını ve iade dosyalarıyla ilgili bilgiler verildiğini anlatan Bozdağ, iade dosyalarındaki delillerin, teröristlerin iadesini zorunlu kılacak nitelikte olduğunun altını çizdi.

Adalet Bakanı olduğu dönemde ABD'li mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmeleri aktararak, iade dosyalarının yargıya gönderilmesini istediğini, ancak bu konuda adım atılmadığını belirten Bozdağ, şunları kaydetti:

"Eğer yargıya göndermiş olsalardı dosyanın içindeki delilleri inceleyecek yargı, Türkiye'ye iade kararını verirdi. ABD yönetimi bu kararı engelleyememe endişesi nedeniyle dosyayı yargıya göndermedi. Bizim değerlendirmemiz o. FETÖ'nün bu darbeyi gerçekleştirmek için bütün imkanları kullandığını, Türkiye, ABD, dünya biliyor. Deliller de bunu ispat ediyor. ABD, Türkiye ile ilişkilerini de hiçe sayarak FETÖ kurucusunu, yöneticisini ve oradaki teröristleri himaye etmeyi tercih etti."

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali verdi! Partiye katılım için çok sayıda belediyeden talep
AK Parti kaynakları seçimlerin akabinde partiye katılım için gelen taleplerin ...
Dışişleri'nden İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a tepki
Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın sosyal medya ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’de barış istiyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye’de inşa edilecek hakkaniyetli bir barış, ...
 
Bakan Göktaş, Senegal Cumhurbaşkanı Faye ile görüştü
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Senegal Cumhurbaşkanı ...
Numan Kurtulmuş The Washington Post'a konuştu
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Rusya-Ukrayna arasındaki savaş ile İsrail'in ...
Ekrem İmamoğlu: Yoksulluğu bitiren anlayışa ihtiyacımız var
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulundu. ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda iniş yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin başkenti Washington'dan İstanbul'a geldi.
Bekir Bozdağ'dan 400 bin Euro yanıtı
Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında gizli tanık Serdar Sertçelik'in, ...
Erdoğan NATO Zirvesi'nden sonra açıkladı: Türkiye onaylamayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de katıldığı NATO toplantısının ardından konuştu. ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
bist
hamza hamzaoğlu
TCMB
hollanda
Eczacıbaşı
eyfel kulesi
Netanyahu
Barack Obama
Gürcistan