İstanbul Boğazı'na yapılacak üçüncü köprüde 'Japon modeli' uygulanacak. Ulaştırma Bakanlığı, köprünün hem araçlar, hem de hızlı tren geçecek şekilde iki katlı yapılmasını kararlaştırdı.
Marmaray ile İstanbul Boğazı'nın altından geçmeye hazırlanan trenler, üçüncü boğaz köprüsüyle boğazın üstünden de geçecek. İstanbul'a yapılacak yeni köprüde Japon modeli uygulanacak. Ulaştırma Bakanlığı, köprünün hem araçlar hem de tren geçecek şekilde projelendirilmesi kararını aldı.
Japonya'da yaygın olarak kullanılan sistemle köprü ya iki katlı olacak ya da tek katlı köprünün bir bölümü demiryolu hattına ayrılacak. Nereye yapılacağı sır gibi saklanan 3. boğaz köprüsü de öncekilerden farklı olarak çok işlevli inşa edilecek. Ulaştırma Bakanlığı, bundan sonra yapılacak köprülerin hem karayolu araçlarına hem de demiryolu araçlarına da hizmet edecek şekilde yapılması için ilke kararı aldı.
İKİ KÖPRÜDEN UCUZ
Köprünün tek katlı inşa edilmesi durumunda köprünün iki yanından karayolu araçlarının, ortasından ise iki hat olarak demiryolunun geçecek. Bir bakanlık yetkilisi ihaleye çıkılan İzmit Körfez Geçişi ve Gebze-İzmir Otoyolu projesinde bu modelin ilk kez uygulanacağına dikkat çekerek şöyle konuştu: “Köprüde hem karayolu hem de demiryolu geçişi olacak. Bu sistem ayrı ayrı iki köprüden çok daha ucuz. Ayrıca ulaşım da entegre hale gelecek." TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da kararı olumlu bularak, Çanakkale ve İstanbul boğazlarına yapılacak köprülerde mutlaka demiryolu geçişlerinin sağlanması gerektiğini söyledi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...