E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Çakma Osmanlı Pirinç Sahtekarlığı... İthal pirinç yerli üretime katılarak satılıyor!

Bu kez sahtekarlar pirince dadandı. Düşük kalite ithal pirinci yüksek fiyattan 'Osmancık' diye satışa sundular. Şemsi Bayraktar, son günlerde pirinçte, Osmancık çeşidine benzeyen, ithal, düşük kaliteli ucuz pirinçlerin yerli ürünle karıştırılarak, yüksek fiyattan satıldığını açıkladı.

24.08.2015 - 06:46
Çakma Osmanlı Pirinç Sahtekarlığı...

Vatandaşın sofrasına göz dikenler yine hortladı. Hileciler bu sefer pirince dadandı. Sahtekarlar, düşük kalite ithal pirinci yüksek fiyattan 'Osmancık' diye sattı. Tüketicilerden de şikayet yağdı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, son günlerde pirinçte, Osmancık çeşidine benzeyen, ithal, düşük kaliteli ucuz pirinçlerin yerli ürünle karıştırılarak, yüksek fiyattan satıldığı yönünde yoğun şikayetler aldıklarını belirtti.Bayraktar, birtakım çevrelerin, haksız kazanç elde etmeye çalıştığı gibi, tüketicileri de mağdur ettiğini söyledi. Kalitenin bozulmasıyla tüketicilerin pirinçten uzaklaşmasınıntüketimi olumsuz etkileyeceğine dikkati çeken Bayraktar, bundan en çok zarar görenin üretici olacağına işaret etti. 

OYUN BOZULMALI 
Çeltik hasadına az bir zaman kala, rekoltenin de yüksek beklendiği bir ortamda yaşananların oldukça manidar olduğunu vurgulayan Bayraktar, "Üreticilerimizin ekmeğine, tüketicilerimizin cebine göz dikenler karşılarında bizleri bulacak" dedi. Bayraktar,"Konunun tüm tarafları bu sahteciliğin üzerine gitmeli, denetimler artırılarak birilerinin üretici üzerinden haksız kazanç elde etmesi, tüketiciyi de mağdur etmesi engellenmeli; bu oyun bozulmalı" ifadesini kullandı.

ÜRETİM ARTTI
TZOB Başkanı Bayraktar, çeltiğin Türkiye'nin toplam hububat üretiminden yüzde 2.5oranında pay alarak buğday, arpa ve mısırdan sonra dördüncü sırada yer aldığı bilgisini verdi. Çeltik üretimin giderek yaygınlaştığını ifade eden Bayraktar, geçen yıl 830 bin tonolan üretimin bu yıl 920 bin tona çıkmasının beklendiğini, yeterli potansiyel olmasına ve geçmiş yıllara göre üretimin artmasına rağmen halen yüzde 20 üretim açığı bulunduğunu, bunun ithalatla karşılandığını anımsattı.

takvim

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fiyatındaki artış kadınların 'altın günü'nü bitirdi

Yılbaşından bu yana yükselen doların etkisiyle yurt içinde artan çeyrek ...

'Altın' günleri artık 'TL' günlerine dönüştü!
Yılbaşından bu yana yükselen doların etkisiyle yurt içinde artan çeyrek ...
'Otomotiv pazarı için son çeyrek kolay geçmeyecek'

ODD Genel Koordinatörü Erce, seçime gidilirse ve Fed'in faiz artırımı ...

 
Türkiye'ye büyük enerji yatırımı!
İstanbul merkezli bir enerji şirketi 2016'da tamamlanacak ve yaklaşık ...
Mobil iletişimde 4,5G için geri sayım başladı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun 4,5G yetkilendirmesine ilişkin ...

Dolar nereye kadar yükselecek?
Dolar kuru 3.00 TL seviyesini gördükten sonra satışlarla gevşedi. Ancak ...
 
Memurların zam oranı belli oldu!
Toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet ile memur sendikaları arasında anlaşma ...
Teknoloji pazarı yüzde 16,8 büyüdü
Tüketici teknolojisi ürünleri pazarı, bu yılın ikinci çeyreğinde, geçen ...
Memur maaş zammı belli oldu!
Toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet ile memur sendikaları arasında anlaşma sağlandı.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
hamza hamzaoğlu
MERSİN
ihracat
ölüm haberi
Joachim Löw
emrah yılmaz
Brezilya
voleybol
Tarsus