Ağız ve diş sağlığına ait doğru önde gelen yanlışların birkaçını Diş Hekimi Murat Zogun söyledi .
Sert Diş Fırçası Dişleri Beyazlatır
Kesinlikle hata . Çünkü önemli olan fırçanın sertliği değil, fırçalama tekniğidir. Diş fırçası, sentetik kıldan yapılma olmalıdır. Kişiye makul diş fırçalarını hususunda diş hekimleri hastalarını bilgilendirirler. Doğru teknikle, düzenli olarak fırçalamak ağız ve diş bakımı açısından oldukça önemlidir. Diş beyazlatma; çeşitli nedenlerle renk değiştirmiş ya da kişiye özel diş rengini bir kaç ton açmak için dişlerin yüzeyindeki gözenekli mine yapısında oluşan renkli organik ve inorganik maddelerin diş beyazlatma jelleri ile çözünmesi işlemidir. Bu sebepten ötürü dişlerin beyazlatılması da ancak diş hekimin uyguladığı yöntemle veya ev tipi diş beyazlatma ile sağlanabilir.
Düzenli Diş Fırçalamak İyi Bir Ağız Bakımı İçin Yeterlidir
Ağız bakımı için sadece diş fırçalamak yetersiz kalır. Dişler ağız yüzeyinin yalnızca yüzde İkinci ’ini kapladığı için, kalan yüzde 75’lik ağız yüzeyi fırça ve diş ipiyle gercekleşen temizlikten belirgin bir oranda yarar görüyor. Ulaşılamayan yüzeylerdeki bakteriler sürat ile çoğalarak dişlerin üzerine ve tüm ağıza tekrardan yayılıyor. Bu sebeple bakteri plağına karşı etkili ve sürekli kullanıma makul bir ağız gargarası, diş fırçası ve diş ipi ile günlük, aktif bir ağız temizliği yapılabiliyor.
Her Hamilelikte Bir Diş Kaybedilir
Anne adayında yetersiz kalsiyum alımı ya da yeme bozukluğu varsa bebekler bu eksiği annenin kemiklerinden aldıkları kalsiyum ile gidermeye çalışırlar. Şayet dişlerden kalsiyum çözülmesi gibi bir durum mutlaka asılsızdır . Hamilelikte gerçekleşen diş kayıpları çoğunlukla annenin ağız bakımındaki ihmallerinden kaynaklanmaktadır. Hamilelik esnasında diş fırçalama, diş ipi ve üç ayda bir hekim kontrolü tavsiye ediliyor. İlk ve üçüncü üç ayda acil olmayan diş tedavilerinden kaçınmak lazım geliyor . Ağız bakımlarını doğru ve düzenli yapan bir anne adayı için böyle bir durum söz konusu değildir.
Diş Taşlarını Rutin Temizletmeye Gerek Yoktur
Diş taşı temizliğinde diş yüzeyine ilişkin olmayan maddeler (plak, diş taşı) temizlenir. Yani diş taşı temizliği yapılmış veya yapılmamış olsun ağız ve diş bakımı yapılmadığı sürece diş taşlarının oluşumu kaçınılmazdır. Elbette ki düzenli ve doğru fırçalama diş taşı oluşumunun önüne geçiyor. Şayet oluşmuş diş taşlarının kesinlikle hekim tarafından temizlenmesi lazım geliyor . Bu temizliğinde rutin olarak 6 ayda bir yaptırılması lazım geliyor .
arcahaberajansı
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...