Acar, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, halk arasında ''internet çıktı acaba kütüphaneler önemini yitiriyor mu?'' görüşünün yayılmaya başladığını ifade ederek, internetin bilgiye ulaşma ve araştırma yapmada sadece zaman açısından kolaylık sağladığını söyledi.
İnternet sayesinde Milli Kütüphane'de hangi yayınların bulunduğunun kütüphaneye gitmeden öğrenilebildiğini kaydeden Acar, ''Avrupa'daki, dünyanın öbür ucundaki bir kütüphaneye internetten ulaşıp o kütüphanenin koleksiyonunu tarama imkanına sahipsiniz. Görüntülü dijital kitapları evinizde otururken ulaşıp okuyabiliyorsunuz. İnternetin faydası bu, yoksa internetteki bilginin direkt olarak büyük faydası yok, o tartışılıyor'' diye konuştu.
İnternetin okuyucu ile kütüphane arasında iletişimi en kısa zamanda sağlayan bir sistem olduğunu dile getiren Acar, sözlerini şöyle sürdürdü:
''İnternetteki bilgi kütüphanedeki bilginin yanında sıfırdır bence. Çünkü internete herkes her istediğini koyabiliyor. Siz internetten aldığınız her bilginin doğruluğundan emin değilsiniz ama bir ansiklopediden, hakemli dergiden aldığınız bilginin doğru olduğundan mutlaka eminsiniz.
Ülkemizde kitap sayısında çok önemli bir artış var. Mesela 5-6 yıl öncesinde 15-20 bin kitap yayınlanıyordu. Geçtiğimiz yıl 32 bin civarında kitap yayınlandı Türkiye'de Bu da okumaya karşı ilginin arttığını gösteriyor ama ben yine de kütüphanelerin yeterli olmadığını düşünüyorum. Çok sayıda daha modern, daha albenisi olan kütüphaneler açmalıyız. Kütüphaneler insanları okumaya teşvik etmenin, alıştırmanın en önemli ayağıdır.''
-''AMACIMIZ KÜTÜPHANE KURUMUNUN TANITILMASI''
Acar, bu yıl Kütüphaneler Haftası'nın 46'ncısını kutladıklarını ifade ederek, ''Amacımız kütüphane kurumunun tanıtılması, insanların daha çok kitap okumasının, aydınlanmanın sağlanması, her kesimden insanın kütüphaneye çekilmesi'' dedi.
Haftanın amacına uygun olarak her yıl çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anlatan Acar, bu yıl ki temalarının ''Bilgi Mabedi Kütüphaneler'' olduğunu bildirdi.
Türkiye'de kütüphaneciliğin istedikleri noktada olmadığına değinen Acar, şunları söyledi:
'Milli Kütüphaneler, halk, okul, üniversite kütüphanelerinin modern imkanlara kavuşmasını çok sayıda kitabın sağlanmasını istiyoruz. Bunlar bütçe, personel, konusu sağlandığı takdirde olur. Tabii yönetimlerin kütüphanelere bakış açısı da çok önemli. Yani yönetim kütüphaneye sahip çıkarsa kütüphaneler gelişir. Öğretmenler çocukları kütüphaneye sevk etmeli. Okuyan bir nesil yetişirse kütüphanelere ihtiyaç bir o kadar çok artacaktır.
Ülkemizde kütüphane öyle çok talep edilen bir kurum değil ama ben umutluyum. Güzel kütüphaneler açılacağına eminim. En azından insanlar okumaya başladı. Okuma bir ihtiyaç bunu karşılayan kurumlar da kütüphaneler.''
star
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...