Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, partisinin olağanüstü kurultayında yaptığı konuşmada kullandığı ifadeler nedeniyle 500 bin TL tutarında manevi tazminat davası açtı. Davaya gerekçe olarak Özel’in konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik "cuntacı" ifadesi başta olmak üzere "mesnetsiz ve hakaret içeren ithamları" gösterildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in olağanüstü kurultayda Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan mesnetsiz ithamları ve ‘cuntacı’ şeklindeki hakaretamiz ifadeleri nedeniyle Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 500 bin TL’lik manevi tazminat davası açılmıştır,” ifadelerini kullandı.
SUÇ DUYURUSU DA YAPILDI
Aydın, sadece tazminat davasıyla yetinilmediğini belirterek, ayrıca “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda da bulunulduğunu bildirdi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kurultay konuşmasında, mevcut siyasi yapıya dair eleştirilerde bulunurken kullandığı bazı ifadeler özellikle iktidar cephesinde sert tepkiyle karşılanmıştı. Özel’in konuşmasında geçen "cunta" nitelemesi, Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik hakaret olarak değerlendirilerek yargı süreci başlatıldı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...