Doğanın işleyişi, ölçüm yapan kişiden bağımsız olarak mutlak kesinlik taşımaz..
Tanımsız bakılan merceği değiştiren, anladığını sandığın andır. Bakıp anlamdırdığında, bilinir hale gelir. Bildiğin, yalnızca sana aittir.
Belirsizliği, kabul edersen ne olur?..
İhtimaller perisine dönüşürsün. Sınırlarından çıkarak özgürlüğü tadarsın. Soruların artar ve sorularının artmasıyla bakış açın genişler.
Artık senin için x, sadece eşittir 2 değildir…
Y veya Z eklemeleri ile, çok bilinmeyenli denklemlere geçersin. Bilinmeyenleri kareli ya da çarpanlı ele aldığında, denklemler eğriler veya parabol şekiller çizebilir. Olayların gerçekleşme olasılıklarında, çeşitlendirmelere aklın kayar.
Peki, bir ilişkide nasıl aynı düzlemde ve aynı doğruda buluşabilirsin?
Bazen bir ilişki kesişim noktalarında denk gelip aynı düzlemde bir süre hareket eder. Sonra kendi yönlerinde devam ederken biri batıya biri doğuya gider ve doğrular ayrılır. Başka seçenekler de var:
1) İki kişi kendini sıfırlar. Orada ve bulunduğu anda filizlenerek aynı düzlemde ve ritimde birlikte yürümeye başlar.
2) Kimileri; aynı düzlemde, aynı yöne ve aynı dengeyle ilerlemeyi yan yana ve ayrı ayrı olarak sürdürür.
3) İki eğri bir araya geldiğinde, aynı kıvrımda sabır göstererek ilerler.
4) Paraboller gibi olanlar ayrılır ve birleşir. Onların; yönleri, zaman ve ivmeleri bir araya gelmelerini belirler.
5) Aynı yöne eğrilen denklemler, bir ortak hikaye yazabilir.
Vs.
Bu seçeneklerle baş edemiyorsan, bulunduğun yerde algıladığın durumu anlamlandırıp bilinir hale getirebilirsin. Yani x=2’ye dönebilirsin…
Bildiğin kitabı okuyup bir ilişkide net davranabilirsin. Kendi kişiliğin, yaşam şeklin, sosyal çevren ve hedeflerin ile kendi yolunda gittiğinde, seninle beraber yol almak isteyen birine ulaşabilirsin.
Bilinmeyenler arttıkça, ilişkilerin sürdürülebilirliği zorlaşır..
Farklı bir kişi ilişkiye müdahil edildiğinde, yepyeni bir çözümsüz denklem ortaya çıkar. Kimin ilişkiyi ne yöne çekeceği belli değildir. Çocukların doğmasıyla iki kişinin ilişkisinde yer alması, ilişkiyi farklı yönlere ve dağılmaya götürür. Bu örneklere; çevresel etkenleri, maddi çıkarları, hastalıkları veya yeni sosyalleşilen grupları vs eklenebilir. Sağlıklı bir ilişkide önemli olan, iki kişinin kendi ilişkisine kişileri veya etkenleri dahil etmemesidir.
Ya da belirsizliği kabul ederek mangal gibi bir yüreği devreye sokabilirsin..
Kendini bir ilişkiye göre şekillendirmezsin. Sorgularınla, özgürce ve tamamen kendinle hayatını geçirirsin. “Ne çıkarsa bahtıma” derken karşılaştıklarını geniş çerçevede değerlendirirsin.
Belki sen sadece bir doğru değilsin..
Sınırları olmayan, ihtimalleri çoğaltan, üreten ve yeni şeyler ortaya çıkarabilen bir yıldızsın. Yıldızların birleşmesini istersen bir sonraki yazıda anlatalım :)