Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Plastik Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Karacalar, herkese aynı botoksu uygulamanın şablon yüzler ortaya çıkardığını belirterek “Şablon botoks yerine botoks ve endoskopi kullanılarak yapılan mimik tasarımı daha doğru ve kişiye özel sonuçlar verir” diyor.
Yüz estetiğinde mimiklerin önemi nasıldır?
Doğru mimikler yüze anlam verir. Onlar kelimelerin gücüdür ve ifadelerimize ayrı bir derinlik getirir. Hatta kelimelere başvurmadan, sessiz konuşma ya da iletişim için iyi birer araçtırlar. Bu nedenle mimik iletişim, sözlü iletişimden önce gelir. Yüzün 80 kası vardır ve bunlarla 7000 farklı yüz ifadesi çıkarmak mümkün. Yanlış mimik kullanımı hızlı ve kötü yaşlanmaya neden olur. Mimik kasları kayalara vuran dalgalar gibi, deriyi aşındırır ve yıpratırlar. Özellikle kaş arasında ya da ağız köşelerinde olanlar sürekli sert, kızgın ya da hüzünlü anlamlar vererek aslında iletişime zarar vermeye başlar. İfadenin gücü olan mimikler, yanlış duygusal mesajlar vererek iletişimi de bozar. Bazen o denli gelişirler ki, kabarıklık yaratarak yüz coğrafyasına zarar verirler.
Bu grup için nasıl bir yöntem uygundur?
Özellikle bu grup için yani hiperaktif kasları olan kişiler için botoks ya da cerrahi olarak mimik tasarımı yapmak mümkündür. Üstelik kişiyi ifadesiz, daha kestirme bir tanımlama ile poker yüzlü yapmadan… Mimiğe bağlı yüz çizgilerine sahip olanlar için botoks oldukça iyi bir çözümdür.
Kişiye özel mimik tasarımı…
Genel olarak uygulanan botoksla mimiklerin kaybolduğunu görüyoruz. Bunun bir çözümü var mıdır?
Belirli bir şablona göre uygulanan botoksla birbirine benzeyen yüzler ortaya çıkıyor. Birbirine benzeyen yüzler ile kişinin özgünlüğü kaybolur. Şablon botoks yerine botoks ve endoskopi kullanılarak yapılan mimik tasarımı ise daha doğru ve kişiye özel sonuçlar verir. Mimik tasarımının temelinde kişinin yüzünü, mimik kaslarının yerini ve gücünü bilmenin yanısıra kişinin yapısını ve tarzını da bilmek gerekiyor.
Ayrıca meslek gruplarına, cinsiyete ya da kişinin mimik kası dağılımına göre farklı tasarımlar yapmak mümkün. Özellikle aktörler, aktiristler, tiyatro oyuncuları, ekran yüzleri, rekabete dayalı iş sektörlerinde mimik tasarımı kariyer estetiği olarak ayrı bir önem kazanıyor
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...