Liberya’da bir Hristiyan yardım kuruluşuna ait Ebola Vaka Yönetim Merkezi’nde görev yaparken Ebola’ya yakalanan ve özel uçakla ABD’nin Atlanta şehrine getirilen Amerikalı doktor Kent Brantly, deney aşamasındaki bir ilaçla tedavi altına alındıktan 19 gün sonra taburcu oldu. Vücudunda virüs tespit edilmesinin ardından, daha önce insanlar üzerinde denenmemiş ‘ZMapp’ adındaki serum ve hastalıktan kurtulmayı başaran bir çocuğun kanı verilen 33 yaşındaki doktorun son kan tahlillerinde virüse rastlanmadı. Hastane yönetimi düzenlediği basın toplantısında, serumun verildiği diğer hasta doktor Nancy Writebol’un durumu hakkında yorum yapmadı.
Ölü sayısı artıyor
Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre salgında ölenlerin sayısı bin 350’ye ulaştı. Hastalığın başladığı Gine’de 396 kişi, Sierra Leone’de ise 374 kişi yaşamını yitirirken, salgının kritik seviyeye ulaştığı Liberya’da ölü sayısı 576’ya yükseldi. Eğitim seviyesinin düşük olduğu bölgede halk kulaktan dolma bilgilerle ve batıl inançlarla tedavi yöntemleri arıyor. Geçtiğimiz günlerde, tuzlu su içmenin Ebola’yı önlediğine inanan iki Nijeryalı hayatını kaybetti. Sağlık örgütleri, hastalık belirtilerinin görülmesi halinde yakındaki tıp merkezlerine gitmenin en iyi tedavi yöntemi olduğuna dair halkı bilinçlendirmeye çalışıyor.
ABD’li doktor Brantly’e verilen ilacın kesin başarıya ulaşması ve üretimine geçilmesi halinde, paniğin ve çaresizliğin hakim olduğu Batı Afrika’da 30 binden fazla kişiye yaşam umudu olacak.
gazetevatan
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...