E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Hocalı şehitleri unutulmadı! 

29. Senesinde Hocalı Soykırımının Düşündürdükleri başlıklı sergi ve paneli Ankara’da Pandemi kurallarına uygun olarak Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı, Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği ve Azerbaycan Devlet Diaspora komitesi tarafından düzenledi.

25.02.2021 - 13:11
Hocalı şehitleri unutulmadı!

Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen ’29. Senesinde Hocali Soykırımının Düşündürdükleri’ başlıklı toplantıya; panelist Baghdad AMREYEV ( Türk Konseyi Genel Sekreteri ) , Yavuz Selim KIRAN ( T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı), Valeh HACIYEV ( Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi Başkan Yardımcısı), Prof.Dr Aygün Attar ( Türkiye – Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı Başkanı ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi ), Hazar İBRAHİM ( Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi ) yanı sıra Abzal Saparbekuly ( Kazakistan Türkiye Büyükelçisi), Aygün Aliyev ( Türkiye Azerbaycan İş Adamları Platformu Genel Sekreteri), Metin Işık ( 20. Dönem Milletvekili ve İkinci Yüzyıl Dernek Başkanı), Ensar Aytekin ( CHP Balıkesir Milletvekili ), Hüseyin Kocabıyık ( 25 -26. Dönem Milletvekili), Prof. Dr. Necdet Ünüvar ( Ankara Üniversitesi Rektörü ), Turgut Altınok ( Keçiören Belediye Başkanı ) Selçuk Akat (Türkiye - Azerbaycan İş Konseyi Başkanı), İbrahim Sancı (Asya Tarım Yönetim Kurulu Başkanı),  Sait Yusuf (YTB Başkan Yardımcısı), Asag Hacıyev (KEİPA Genel Sekreteri), Elçin Gafarlı (TÜRKSOY Genel Sekreteri), Abbas Bozyel (21. Dönem Milletvekili), Kamil Salduz (Kars Ardahan Iğdır VAKFI Başkanı), Nafer Çapar (BPR Strategic Event Yönetim Kurulu Başkanı) ve Pandemi kurallarına uygun olarak yoğun davetli katılımıyla gerçekleşti.  

TRT Spikeri Oya Eren’in sunduğu, Aygün Attar’ın moderatörlük yaptığı panel, Türkiye ve Azerbaycan milli marşları okunarak, Hocalı Katliamını anlatan slayt gösterimi ile başladı. Başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz dualarla yad edilerek anıldı.

İki ülkenin dostluk ve işbirliğinin bölgeye verdiği güven ve huzur vurgulandığı panelde; Tar dinletisi sergileyen sanatçı Elçin Hetemli konuklara duygu dolu anlar yaşattı.

Hocali katliamı ile birlikte Azerbaycan ve Türk soydaşlarımıza yönelik planlı ve organize baskıların bölgeye etkileri değerlendirilerek, Karabağ ile birlikte Azerbaycan Cumhuriyeti’ne bağlı ve işgal altında bulunan toprakların, sıla hasretine son verilerek kurtarılmasının önemi vurgulandı.

Panelde organizasyona sponsorluk desteği sunan BPR Strategic Event Yönetim Kurulu Başkanı Nafer Çapar’a plaket sunuldu.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BIDEN'IN BAŞKANININ KANKASI SARIKAYA: İYİ OLACAK!
Aylan Bebek ve İslamafobia filmlerinin ünlü yönetmeni ve Türk Lobisi yöneticisi ...
DP lideri Uysal'dan Bakan Soylu hakkında çok konuşulacak sözler
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Turktime'ın sorularını yanıtladı.
“İktidar da, CHP’de değişecek!”
DSP’den Ankara adayı olan Haydar Yılmaz, adaylığı karşısında çıkar sağladığı ...
 
Erbakan, Oktar'ın karşısında durdu!
Film gibi bir hayatın, sıra dışı kahramanı Emin Şirin. Daha yakından tanımak için buyurun…
Bahçeli, TURKTIME'a konuştu
a
28 Şubat Darbesi'nin Perde Arkası
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
 
"CHP sokakçıdır, öbürleri meydancı"
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ÖSYM
İsrail
Gurbangulı Berdimuhamedov
DEAŞ
eyfel kulesi
DEAŞ
konuk oyuncu
burçin terzioğlu
EURO2016