E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İnternet Kullanıcıları Dikkat! Özel Hayata Sıkı Takip!

Dikkat! Onlarca ülkenin ACTA’da anlaşmaya varmasıyla, internet, bilgisayar, müzikçalar ve USB bellek kullanıcıları yakın takipte. Tüm bilgiler paylaşılacak.

7.12.2009 - 12:22
İnternet Kullanıcıları Dikkat!

Başta ABD ve Avrupa Birliği (AB) olmak üzere zararlı içerik ve korsanı engellemek isteyen onlarca ülke, gizlilik içinde yürüttükleri ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement-Sahteciliğe Karşı Ticaret Anlaşması) projesinde anlaşmaya vardı. ABD’nin öncülük ettiği ardından diğer ülkelerin katıldığı anlaşma çerçevesinde internet kullanıcıları her an yakın takipte. Takibi devletlerin verdiği yetkiyle internet servis sağlayıcı şirketler yürütecek. İSS’ler adeta internet polisi olarak iş yapmaya başlayacak. ACTA’ya imza atan ülkeler ortak hareket edecek, karşılıklı bilgi paylaşacak.

Bağlantıyı kopar
Bu duruma şiddetle karşı çıkan Avrupa ISS’ler Birliği (EUROISPA-Yaklaşık 1.700 şirketi temsil ediyor) internette özgürlüklere ciddi darbe vuracak bu girişimin durdurulması yönünde AB’yi uyardı. EUROISPA Başkanı Malcolm Hutty, tüm bu düzenlemelerin internet kullanımına negatif etkisi olacağını ve bu alanda ciddi hasara yol açabileceğini söyledi.
İnternette korsan ve yasadışı içe-riğin yayılmasını engellemek adıyla başlatılan girişimle, kullanıcıların bilgisayarlarına girilecek, para cezası kesilecek, gerekli görüldüğü durumlarda internet erişimi durdurulacak. Mücadele online tarafla kısıtlı kalmayacak, gümrüklerde de laptop, müzikçalar, cep telefonlarındaki içerik kontrol edilecek.

Türkiye’de ne olacak?
ACTA’da anlaşmaya varılmasının ardından uygulamaya geçilmesi için ilgili ülkelerde yasal olarak da düzenleme yapılması gerekiyor.
ACTA adlı işbirliği şu anda Amerika, İngiltere, Japonya, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Kore, Singapur, Meksika, Fas, Kanada ve Avrupa Birliği üyelerini kapsıyor. Türkiye şimdilik ACTA projesinde ismi geçen ülkeler arasında görünmese de, bu konuda sıkı tedbirler almaya hazırlanıyor. Yasada yapılması planlanan ve meslek birlikleriyle paylaşılan bu konudaki değişiklikle, internette korsan içerikle ilgili olarak idari para ve hapis cezasına kadar uzanan yaptırım hedefleniyor.


Laptop’la iPhone’un açıp içine bakacaklar

ACTA’yla birlikte uygulanacak olan yaptırımlar listesinde şu maddeler öne çıkıyor:
- Servis sağlayıcı şirketler internette zararlı olduklarından şüphelendikleri tüm işlemleri filtreleme yetkisine sahip olacak.
- Kullanıcıların bilgisayarlarına izni ve bilgisi olmadan içeriği ve yaptıklarını takip eden yazılım ve program yüklenecek.
- Bir kullanıcının korsanlık yaptığı tespit edilirse ev-işyerinin 1 yıllığına internet erişimi engellenecek.
- Kimlik bilgilerini gizleyen güvenlik amaçlı yazılımların kullanması suç olacak.
- İnternetin yanı sıra laptop, müzikçalar (iPod, iPhone), USB bellek gibi taşınabilir cihazlar gümrük memurları tarafından kontrol edilecek.
- Gümrükte bu ürünlerin içine bakılarak korsan indirilmiş dosyalar olup olmadığı incelenecek. İçinde korsan dosya bulunan cihazlara el konulacak. Ceza kesilebilecek.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÇİN'DE İLGİNÇ UYGULAMA:
Porno içerikli yayın yapan siteleri ihbar edenlere 2 bin 180 TL ödül veriliyor
Uçakta Doğurma Hediyesi!
İç Hat Seferi Yapan Airasia Uçağında Doğum Yapan Kadına Havayolu Şirketi ...
ABD Anladı AB Hala Uyuyor
Daily Telegraph, Türkiye'nin Bölgesinde Önemi Artan Bir Müttefik Ülke ...
 
ABD Arabuluculuğa Soyundu
Obama, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi ...
IMF: Likiditede Geri Sarma İçin Düşünmeye Başlanabilir
IMF uzmanları tarafından yayımlanan bir rapora göre küresel kredi daralmasına ...
İSRAİL O İDDİAYI DOĞRULADI:
BİR Suriyeli diplomatın önceki gün Mısır gazetesi El Ahram'a yaptığı "Türkiye, ...
 
İsviçre Başkanı Resti Çekti:
İsviçre Konfederasyonu Başkanı Hans-Rudolf Merz, minare yasağı ile sonuçlanan ...
ABD Öncesinde K. Irak'a Çağrı:
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ABD Başkanı Barack Obama ile Beyaz Saray’da ...
Kopenhag'da İklim Savaşları
İklim değişikliğine sebep olan sera gazlarının azaltılması için bir kez ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Ak Parti
Abdullah Ercan
Fatih Erbakan
Ersun Yanal
Avustralya
özgecan aslan
Soruşturma
Rıza Çalımbay
Joe Hart