ABD'nin, ilerleme gösterebileceğinden emin olması koşuluyla, Irak'ın güvenliği konusunda İran ile daha fazla görüşme yapmaya açık olduğu bildirildi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Irak koordinatörü David M. Satterfield, düzenlediği basın toplantısında, diğer ülkelerin Irak'ın egemenliğine saygı göstermeleri ve ABD ile ihtilafları nedeniyle Irak'ı savaş alanına çevirmeye çalışmamaları gerektiğini belirtti ve İran ile Irak'ın güvenliğine ilişkin yapılan görüşmeler için "kapatmadıkları ve kapatmayacakları bir kanal" yorumunu yaptı.
David Satterfield, İran ile benzer bir görüşme planının var olmadığını, ancak bu tür görüşmeler ayarlanmadan önce verimli ve başarılı olabileceklerinin bilinmesinin önemli olduğunu söyledi.
Satterfield, ABD'nin Irak'ta daimi üsler kurmasını sağlayabilecek, üzerinde görüşülen yeni güvenlik anlaşmasının da İran için tehdit oluşturmadığını belirtti.
Bu haber toplam 74 defa okunmuştur.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...