İÜC Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nin yeni binasının açılışı dolayısıyla Avcılar Yerleşkesi'nde tören düzenlendi.
Törende konuşan İstanbul Valisi Gül, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'nın yaptığı bu çalışmanın diğer üniversitelere örnek olmasını diledi.
Toplumda sahipsiz hayvanlarla ilgili bir problem olduğunu belirten Gül, "Biz bir merhamet medeniyetiyiz, vicdanlı insanlarız. Dolayısıyla da onların yaşatılması, sahip çıkılması çok kıymetli. Ama müdahale etmediğimizde, kendi haline bıraktığımızda, sayının artmasıyla birlikte, özellikle İstanbul özelinde trafiğin bu kadar yoğun olduğu, yeşil alanların kısıtlı olduğu yerde, hem birbirlerine zarar veriyorlar hem de çevreye zarar verebiliyorlar. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin yaptığı son düzenlemeyle birlikte yasal altyapısı daha da güçlendi. Tarım Bakanlığımız yönetmeliğini yayınladı." ifadelerini kullandı.
Gül, İstanbul'un diğer illerden farklı bir yönü olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"Biz de ilçeler çok iç içe. Bu şu demek, aynı anda 39 ilçemiz ve büyükşehir belediyemiz aynı işi yapmadığı takdirde yapılan çalışmalar boşa gidecek. Sizler, benden çok daha iyi biliyorsunuz. Aynı yıl içerisinde yüzde 80'nin kısırlaştırabilmesi lazım. Avcılar'ın yaptığını, Beylikdüzü yapmıyorsa tabiri caizse boşa kürek çekmiş olacağız. Hele hele İstanbul'da bir ucumuz Tekirdağ, diğer bir ucu Gebze'deyken iller arasında da çok büyük geçişlerimiz var. Belki ileriki dönemde üniversitelerimizin öncülüğünde konuşulması gereken bir Anadolu Yakası'nda, bir Avrupa Yakası'nda sokak hayvanlarını rehabilite edecek birliklere ihtiyaç var. Belediyelerimiz yasal olarak ayırmaları gereken payı, bu birliğe aktararak tek elden bu hizmetlerin üniversitelerimizin, veteriner hekimlerimizin, özel sektörün, derneklerimizin, hayır severlerimizin de katkılarıyla daha kolay sonuç alabileceğimizi düşünüyorum."
İBB Başkanı İmamoğlu da İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'ya bağlı Veterinerlik Fakültesinin, kendi alanında kadim bir kurum olduğunu, ülkeye ve millete çok yönlü hizmetleri bulunduğunu söyledi.
Hayvan hastanesinin yenilenmiş yapısıyla daha güçlü bir biçimde, içinde daha yeni bir teknoloji barındıran şekliyle hizmetine devam edeceğini ifade eden İmamoğlu, "Özellikle yoğun kentleşen ülkemizde ve bu yönüyle de doğal yaşamı tehdit eden oluşumlar da belki de insan yaşamını çokça tetkik ederiz ama esasen doğal yaşamı tehdidin içerisinde ciddi bir hayvan popülasyonu söz konusu ve bunun kentlerimizin temel sorunu olduğu bir gerçek. Bu yönüyle de hayvanlarla ilgili özellikle veteriner kliniği yada hayvan hastanesi şeklinde organizasyonlara şehirlerimizde oldukça yüksek sayıda ihtiyaç var." dedi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...