Günay, kabinenin açıklanmasının ardından yaptığı ilk değerlendirmede, "Her bakanlık çok önemlidir. Çabaların hepsi kutsaldır. Ama kültür beni heyecanlandırıyor." dedi. Yeni hükümetin Türkiye'ye hayırlı uğurlu olmasını dileyen Günay, kamuoyunda hükümet üyesi olacağına ilişkin yaygın bir kanı olduğunu; ancak kendisinin beklenti içinde olmadığını kaydetti. Günay, "Ülkemizde demokrasinin gelişmesi, refahın gelişmesi için önemli görevlerle karşı karşıyayız. Bunu yerine getirmek için yoğun bir çalışma dönemine gireceğiz. Allah yardımcımız olsun." ifadelerini kullandı. Yeni dönemde barışçı ve demokratik kültürün ülkede daha da yaygınlaşması için çalışacağını anlatan Günay, turizmin gelişmesi noktasında da yeni atılımlar hedeflediğini söyledi.
22 yaşında CHP'den siyasete atılan Günay, hayatını adadığı bu partiden 56 yaşında ihraç edildi, 59 yaşında AK Parti'de bakan oldu. Günay, sosyal demokrat anlayışın Türkiye'de yaşayan önemli ideologlarından biri. 34 yıl boyunca CHP'de aktif roller üstlendi. İlk siyasi tavrını 23 yaşındayken eski CHP lideri Bülent Ecevit'le 12 Mart muhtırasına karşı çıkarak gösterdi. 1973 Eylül'ünde CHP Genel Merkezi'nin açtığı 'CHP'de değişim' konulu kompozisyon yarışmasında birinci seçildi. Ödülünü Bülent Ecevit'in elinden aldı. 1974'te CHP'nin Ordu il başkanı seçildi. 1977'de ise 29'unda olmasına rağmen yaşını büyüterek (30) Meclis'e girdi ve en genç milletvekili oldu. 1992'de Deniz Baykal'la CHP'yi yeniden kurdu ve partinin genel sekreteri seçildi. Baykal'la birlikte bir yılbaşı gecesini savaşın hüküm sürdüğü Bosna Hersek'te, diğer bir yılbaşı gecesini terör döneminde Hakkari'nin Üzümlü karakolunda geçirdi. 1995'te CHP ile DSP'nin birleşmesi gerektiğini savununca Baykal'la arası açıldı. 2002 seçimlerini CHP için 'başarısızlık' olarak değerlendirdi, 2003 yılındaki kurultayda da Baykal'a karşı Erol Tuncer'i destekledi. 2004 yılında ise CHP'den ihraç edildi. Mahkeme, üyeliğini yeniden iade etti; ancak disiplin kurulu tarafından bir kez daha partiden atıldı.
Ertuğrul Günay, 22. yasama dönemi boyunca AK Partinin CHP'den çok daha 'sosyal demokrat' bir politika izlediğini ifade ediyordu. CHP'nin bazı antidemokratik olaylar karşısında tepki vermemesini sert bir dille eleştiren Günay, eski Fazilet Partili Mehmet Bekaroğlu'yla birlikte yürüttüğü 'İslami sol' hareketini hayata geçiremedi. Ardından da AK Parti'den gelen milletvekilliği teklifini kabul etti.
Zaman
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...