Türkiye'de Burger King, Sbarro ve Popeyes markalarını temsil eden Tab Gıda'nın Genel Müdürü Caner Dikici, ekonomik krizin yaşandığı bu dönemde, masaya servis olarak nitelendirilen restoranlardan, fast foodlara müşteri kayışı olduğunu belirterek, "Çünkü biz onlara göre çok ucuzuz" dedi.
Dikici, Türkiye pazarında yeni olan markaları Sbarro ve Popeyes'in beklediklerinin üzerinde ilgi gördüğünü, müşterilerin bu markaları Burger King markası olarak algıladıklarını ve tercih ettiklerini anlattı.
Bu yıl 3 marka ile toplam 305 noktada bulunduklarını, toplam cirolarının ise brüt 310 milyon YTL'den 400 milyon YTL'ye çıktığını bildiren Dikici, iş hacimlerinin yaklaşık yüzde 30 oranında arttığını bildirdi.
Dikici, yaklaşık 2 milyar YTL büyüklükte olan fast food pazarında yüzde 20'lik paya sahip olduklarını söyledi.
Yaşanan ekonomik krizin, işlerine etkisine değinen Dikici, şunları kaydetti:
"Bizde toplamda artma devam ediyor. Haftalık bazda da artışlar sürüyor. Dolayısıyla biz henüz çok fazla bir şey hissetmedik. Bölgesel ve de restoran bazında olarak dikkati çeken artışlar var. Beyaz yakalıların gittiği restoranlarda artış çok daha fazla. Böyle krizlerde insanlar bütçesinden yemekleri için harcadıkları parayı tasarruf ediyorlar. Gidip de oturarak yemek yemek yerine, orada 20-30 lira harcayacağına, bizde 10 liraya aynı miktarda doyarak yemek yemeyi tercih ediyorlar. Bu dönemde masaya servis restoranlardan bize müşteri kayışı oldu. Çünkü biz onlara göre çok ucuzuz."
Caner Dikici, gelecek yıl Burger King, Sbarro ve Popeyes olarak yüzde 20 büyümeyi hedeflediklerini bildirdi.
Özellikle emlak fiyatlarında yaşanacak bir gerilemenin kendileri için fırsat olacağına işaret eden Dikici, "Böyle olursa Taksim'de, Bağdat Caddesinde, İzmir Karşıyaka'da veya Ankara Kızılay'da mekanların kiraları bizim artık kabul edebileceğimiz iş yapabileceğimiz düzeye gelecek. Biz alışveriş merkezlerinde zaten varız, insanların çok yoğun olduğu pahalı caddelerde fırsatlar çıkacak diye bekliyoruz. Dolayısıyla Popeyes ve Sbarro'daki yeni restoran sayımız daha fazla olabilir" diye konuştu.
Restoran başına 18 kişi istihdam ettiklerini, çalışanlarının yaş ortalamasının ise 21 olduğunu belirten Dikici, şu anda 5 bin çalışanları bulunduğunu, gelecek yıl bin 440 ek istihdam yaratacaklarını söyledi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...